Zic să punem aici diverse greșeli observate aici pe forum sau pe netul larg. Dacă ați citit vreodată comentarii pe facebook sau vreo subtitrare românească, cred că știți la ce mă refer. Nu dăm citate cu nume (în special dacă e vorba de forumul nostru

Eu nu mă consider vreo autoritate în privința asta, n-am mai făcut gramatică din școala generală (nu cred că mai ştiu nici cum se numesc părţile de vorbire), dar tot observ greșeli peste tot, și încă unele elementare. E aproape ca și când oamenilor nu le-ar mai păsa.
Și doar pentru că postez aici nu înseamnă că nu greșesc și eu (uneori o fac intenționat, ca să fiu interesant), sau că mă consider mai deștept decât ăia care greșesc. Totodată, mă aștept să mai greșesc și în legătură cu ce consider că ar fi greșeală, caz în care o să-mi atrageți atenția și o să mai învăț și eu ceva. Mă aștept ca în spiritul ăsta să se posteze aici.
Sunt conştient că limba e vie şi se modifică în funcţie de cum e folosită, deci inclusiv cuvintele greşite pot deveni regulă, sau cel puţin forme acceptate, dacă sunt suficient de răspândite (cum e exemplul "locaţie"), sau se pot introduce cuvinte noi, sau controverse în ceea ce priveşte forma corectă, etc. Încercăm să fim flexibili aici, atât cât se poate, şi să le tratăm mai cu băgare de seamă, de la caz la caz.
Deci dacă până acum făceați greșeli fără să realizați, cum se întâmplă de multe ori, de acum o să vă dați seama și o să vă simțiți prost. Iar dacă știați, dar credeați că nu-i pasă nimănui, să știți că există cel puțin o persoană care vă vede și vă judecă. Cu plăcere.
P.S. Dacă eşti unul din cei care cred că "ai înţeles ce-am vrut să zic? atunci nu mai comenta", click dreapta delet, ştii tu. Şi don't start about romgleză, nu aici pe forum.