Discuţii politice, ca la cafenea
- ola small dickie
- Big Daddy
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
"Astăzi nu mai e așa. Astăzi avem alte tehnici de pătrundere în creierul oamenilor. Astăzi avem televizor, avem profesioniști ai intoxicării (care-și spun „jurnaliști” sau „moderatori”), iar „victimele” și călăii” nu mai arată nici ele la fel. Astăzi, lagărul de reeducare a fost mutat în sufragerie, în fața televizorului, victima stă pe un scaun sau pe o canapea, bea bere sau ronțăie snack-uri, iar torționarul îi sucește creierii instalat pe un ecran. Astăzi gâdele nu te mai bagă cu capul în hârdău; astăzi el are aerul pios al unui misionar, are indignarea în gât și marile cuvinte ale umanității – cinste, adevăr, dreptate – pe buze. Astăzi, fecalele sunt pregătite pentru a fi înghițite cu creierul. Iar rezultatul este magnific: un post de televiziune transformat în centru de reeducare avariază, în câteva ore, mințile câtorva milioane față de cele câteva sute, în câțiva ani, dintr-un lagăr de reeducare. Mai rău: prin ingredientele de tabloid pe care le introduc în noua dietă excremențială destinată „consumului spiritual” – prin calomnie, linșaj public și senzaționalul de mahala –, aceste canale ale jurnalismului infracțional produc pe bandă, în numele „libertății de expresie”, victime addicted, care își revendică porția de drog în fiecare seară. După care, „răspândind în aer un aspru miros de sărăcie, umilință și neputință” (Delcea&Barbu), ele sunt scoase în piață și puse să-i aplaude pe cei care, furând tot, i-au lăsat, ca simbol al mizeriei lor, cu gurile știrbe."
http://www.contributors.ro/editorial/ro ... 8%99tirbe/
http://www.contributors.ro/editorial/ro ... 8%99tirbe/
- ola small dickie
- Big Daddy
Angelo Mitchievici - "Înțeleg ca la olimpiada de limba și literatura romana elevii au avut printre alte subiecte și unul în care sa formuleze un denunț împotriva lui Moromete ca dușman al poporului. Mă întreb dacă exista undeva în programa școlară așa ceva. Altfel nu mă îndoiesc ca e util. Dușmani ai poporului au fost și sunt și vor mai fi. De pilda, cei din piața Victoriei cu stegulețele lor. E bine sa fii antrenat și sa știi cum sa redactezi un denunț ca lumea, patriotic, pentru ca în România preconizata de Dragnea va fi mare nevoie de specialiști la câți dușmani ai poporului avem, cel putin 600000. E de munca. Cine a fost idiotul care a propus acest subiect?"
Din cate imi pot da seama, subiectul se vrea a fi o ironie la adresa "modei denunturilor" intretinuta de DNA ca mijloc de lupta politica (nu discutam cat de mare gogorita e asta sau nu). Deci, n-ar avea neaparat treaba cu protestele si elemenele iredentiste. Ramane o formulare nefericita, dar ca tema creativa, mi se pare destul de misto. Sa te substitui unui comisar comunist si sa incerci sa redactezi un text de infierare, cu tot ridicolul care decurge din asta. Totul e ca elevilor sa le fie formulata clar cerinta, fara interpretari contemporane.
- ola small dickie
- Big Daddy
"Din cate imi pot da seama, subiectul se vrea a fi o ironie la adresa "modei denunturilor" intretinuta de DNA ca mijloc de lupta politica "
Daca e asa e si mai grav. Sper ca nu e adevarat.
Si trebuie sa fii idiot sa propui un astfel de subiect. Ma astept sa aflu ca subiectul a fost ales la initiativa lui Sebastian Ghita, daca tot ne aflam in Prahova
Daca e asa e si mai grav. Sper ca nu e adevarat.
Si trebuie sa fii idiot sa propui un astfel de subiect. Ma astept sa aflu ca subiectul a fost ales la initiativa lui Sebastian Ghita, daca tot ne aflam in Prahova
L-am visat pe Juve aseara, venise pe litoral si ne delectam cu o bere pe o canapea ciudata.
I'm livin' in a love shadow
Trebuie ca era o canapea foarte ciudata daca ti-a sarit in ochi mai tare ca berea pe care o beam. 
Pai, Moromete e vazut ca un personaj pozitiv in hermeneutica de liceu actuala. Mai ales in privinta relatiilor institutionale. Deci, denuntul in contextul asta nu poate fi decat un instrument al raului.

Pai, Moromete e vazut ca un personaj pozitiv in hermeneutica de liceu actuala. Mai ales in privinta relatiilor institutionale. Deci, denuntul in contextul asta nu poate fi decat un instrument al raului.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Un student de la facultatea de istorie ar putea sa faca acest lucru lejer, dar nu cred ca se face suficienta istorie in liceu pentru si nici o lectura de "Morometii" nu mi se pare destul pentru a-i cere acelasi lucru unui licean de clasa a 12-a. Altfel da, este un exercitiu de imaginatie si nu unul de propaganda precum interpreteaza unii.
Folosirea termenului de denunt e si improprie in contextul istoric al Morometilor si nefericit aleasa in contextul istoric actual.
Considerand ca in trecut au fost scoli care au ameninat elevii cu scaderea notei la purtare daca nu dau semnaturi pentru coalitia pentru familie, well, orice e posibil.
Ma intreb si eu, ca om simplu, din ce subterana a scos tentaculele creatura care n-a gasit alt exercitiu de imaginatie mai bun pentru olimpiada de romana decat turnatul la secu.DarthZombie wrote: Altfel da, este un exercitiu de imaginatie si nu unul de propaganda precum interpreteaza unii.
NO COVER. ALL MAN.
- ola small dickie
- Big Daddy
Imaginati-va ca sunteti Lica Samadaul. Descrieti pe 2 pagini cam cum si in ce conditii ati aplica o bataie si un viol Anei. Exercitiu de imaginatie olimpiada de romana clasa a 12-a
La anul pot face chiar o continuare a subiectului de la olimpiada de anul acesta. Sunteti tortionar si sunteti cu Moromete in beciul securitatii. Descrieti pe 2 pagini cam ce metode ati folosi pentru a extrage de la el Adevarul.
La anul pot face chiar o continuare a subiectului de la olimpiada de anul acesta. Sunteti tortionar si sunteti cu Moromete in beciul securitatii. Descrieti pe 2 pagini cam ce metode ati folosi pentru a extrage de la el Adevarul.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Nu mi se pare nimic neinregula in a intelege uneltele prin care comunistii operau. Cum ii explici cuiva cat de malefic a fost regimul daca ala nici macar nu se poate pune in picioarele unui securist care toarna un om onest precum Moromete este portretizat in carte? Pana la urma perioada asta nefasta a facut parte din istoria noastra, parintii si bunicii nostri au trait in astfel de vremuri si nu cred ca este o idee buna sa bagam aceasta amintire sub pres si sa ne prefacem ca ea nu exista.Waaagh! wrote:Ma intreb si eu, ca om simplu, din ce subterana a scos tentaculele creatura care n-a gasit alt exercitiu de imaginatie mai bun pentru olimpiada de romana decat turnatul la secu.DarthZombie wrote: Altfel da, este un exercitiu de imaginatie si nu unul de propaganda precum interpreteaza unii.
- ola small dickie
- Big Daddy
pentru ca exista doar 2 variante cand e vorba daca educam sau nu oamenii despre comunism. sa punem niste copii de-a 12-a sa-si imagineze ca-s turnatori comunisti la olimpiada de romana. altfel, nu putem decat sa bagam totul sub pres si sa ne prefacem ca nu exista.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Daca postul tau este o continuare a paralelelor rupte de realitate cu violatori sau mai stiu eu ce fantezii, nu te obosi.
- ola small dickie
- Big Daddy
nu, e doar un raspuns la aberatiile tale.
"cum ii explici cuiva cat de malefic a fost regimul daca ala nici macar nu se poate pune in picioarele unui securist care toarna un om onest precum Moromete este portretizat in carte?"
deci devine imposibil sa-i explici cuiva cat de malefic a fost regimul comunist daca acea persoana nu poate fi pusa in postura de a-si imagina cum e sa fie ea insasi un securist turnator
"Pana la urma perioada asta nefasta a facut parte din istoria noastra, parintii si bunicii nostri au trait in astfel de vremuri si nu cred ca este o idee buna sa bagam aceasta amintire sub pres si sa ne prefacem ca ea nu exista."
Cine a zis sa "bagam aceasta amintire sub pres si sa ne prefacem ca ea nu exista?"
"cum ii explici cuiva cat de malefic a fost regimul daca ala nici macar nu se poate pune in picioarele unui securist care toarna un om onest precum Moromete este portretizat in carte?"
deci devine imposibil sa-i explici cuiva cat de malefic a fost regimul comunist daca acea persoana nu poate fi pusa in postura de a-si imagina cum e sa fie ea insasi un securist turnator
"Pana la urma perioada asta nefasta a facut parte din istoria noastra, parintii si bunicii nostri au trait in astfel de vremuri si nu cred ca este o idee buna sa bagam aceasta amintire sub pres si sa ne prefacem ca ea nu exista."
Cine a zis sa "bagam aceasta amintire sub pres si sa ne prefacem ca ea nu exista?"
DarthZombie wrote: Cum ii explici cuiva cat de malefic a fost regimul daca ala nici macar nu se poate pune in picioarele unui securist care toarna un om onest precum Moromete este portretizat in carte?

Iarta-ma, dar nici eu nu ma pot pune in picioarele unui securist si nu-mi pot imagina cum ar fi sa ma apuc sa omor detinuti in bataie pe holurile sectiei de militie. Pesemne nici eu nu inteleg cat de malefic a fost regimul. Ar trebui sa ma apuc sa scriu un eseu in care descriu cum as bate cu pulanul un detinut pana recunoaste ca e impotriva regimului.
Tu cum anume te pui in picioarele unui securist care toarna un om onest? Ai capacitatea asta? Iti poti dedubla atat de usor personalitatea intre forumistul DarthZombie si turnatorul la securitate DarthZombie?
Tu cum ai rezolva subiectul asta, mai ales daca consideri ca Morometa e "un om honest"? Incepi sa te ii fabrici acuzatii false? Te apuci sa te gandesti ce minciuni ai putea inventa astfel incat Moromete sa para ca zice nasoale de regimul comunist? Insiri pe doua pagini declaratii despre cum l-ai vazut pe Moromete zicand bancuri cu Ceausescu si vorbindu-l de rau pe cizmarul-sef in Poiana lui Iocan? Descrii cum i-ai plantat microfoane in lada de zestre? Plm, cum iei punctaj maxim la subiectul asta? Cum se decide cel mai fain denunt impotriva unui om onest?

Eu zic sa incerci sa rezolvi subiectul si sa il postezi aici. Sa ne inveti si pe noi sa intelegem mai bine ororile comunismului.
Doamne fereste, Zombie. You're fucked in the head.
I'm livin' in a love shadow
Probabil că l-aș turna pe Bălosul înainte de Moromote fiind mai înstărit ca ceilalți, aproape chiabur. Lui Moromete i-aș putea căuta nod în papură pentru simpatiile politice pe care are(vezi întâlnirile din poiana lui Iocan). Altfel Ilie Moromete ar putea fi un răsfățat al sistemului comunist: sărac, prost gospodar dar un adevărat om în mijlocul colectivului.
Așa că da, e o sarcină mai grea decât pare la prima vedere.
Așa că da, e o sarcină mai grea decât pare la prima vedere.
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
Dar moromete e 'agitator', el nu pateste nimic fiindca fi-su e trimis de la centru pt colectivizare asa ca nimeni nu are curaj sa se lege de el. Asa parca, problema unora era tocmai ca moromete inca avea un fel de poiana lui iocan la el in fata casei si acolo facea glume ceea ce era un big no no. Mai tarziu se baga sa-l schimbe primar in comuna cu omul lui dar nu-i iese cum vrea el, nu mai stiu daca nu pateste ceva pana la urma
Nu conteaza atat pritipiile (ca esti chiabur ori ba) cat ce prieteni ai si cine are boala pe tine
Nu conteaza atat pritipiile (ca esti chiabur ori ba) cat ce prieteni ai si cine are boala pe tine

Il saltam ca fraudeaza statul, foncirea nu se amana si nici nu se plateste singura. Plus ca ala micu' Niculae a fost vazut in Piata Victoriei la proteste unde s-a intalnit cu fratii lui si cu alti golani si au manifestat toti ura impotriva statului. Detalii diseara la sinteza.
Felix
Felix
- ola small dickie
- Big Daddy
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, intrebat daca ia in calcul revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi: Va asigur de faptul ca veti fi primii informati despre o astfel de posibilitate
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21 ... litate.htm
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21 ... litate.htm