Discuţii politice, ca la cafenea
- DarthZombie
- Dremora Lord
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Copilului nu o sa-i para o chestie normala [folosesc aici cu sensul de "obisnuit", nu cu sensul de "asa cum trebuie"], pentru ca o sa vada ca majoritatea copiilor au o mama si un tata, nu doua mame sau doi tati. Dar daca stii cum sa-i explici nu va fi o problema. Mi se pare foarte amuzant cand vad grupuri de oameni care incearca sa interzica/limiteze ceva sub argumentul "dar eu cum o sa-i explic copilului meu cand va vedea el asa ceva?" cand lucrurile de genul asta sunt la fluierul piciorului de explicat unui copil.
Confuze mi se par doar tampeniile alea cu "gender is a social construct" dus la extrema in care teoretic oricine poate avea orice gen isi doreste si ca atare ce vezi cu ochii tai este irelevant pentru ca nu ai habar ce e fiecare, dar asta e cu totul alta mancare de peste.
Confuze mi se par doar tampeniile alea cu "gender is a social construct" dus la extrema in care teoretic oricine poate avea orice gen isi doreste si ca atare ce vezi cu ochii tai este irelevant pentru ca nu ai habar ce e fiecare, dar asta e cu totul alta mancare de peste.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
In alta ordine de idei, problema nu ar fi ca un copil nu poate intelege ca are doi tati sau doua mame, ci ca o buna/mare parte din societate o sa ii reproseze ca are doi tati sau doua mame. Daca ar fi fost un spatiu izolat, o familie cu doi tati/doua mame si copiii lor nu ar fi nimic anormal. Daca ar fi mult mai multe cazuri de genul acesta, nu ar fi nimic rarisim. Insa in lipsa acestor doua situatii, mereu va fi o "problema". Mai mult pentru ceilalti decat pentru cei implicati. Pentru ca niciun copil nu s-ar plange ca are doi tati/doua mame daca nu i s-ar pune in vedere de catre altii ca asta nu ar fi normal/natural.
Daca este sa emit o parere despre o posibila rezolvare, cred ca ar fi nevoie de depasirea unui prag psihologic. Asa cum a fost cu antisclavagismul sau cu sufragetele sau cu drogurile recreationale sau cu sexul pe bani - daca este o gandire imbratisata/acceptata/tolerata de un minimum procent din populatie, inceteaza sa mai fie o "problema" si incepe sa devina un fapt integrat in societate. Iar integrarea vine daca ai o educatie minima si o tangenta minima cu "problema".
Ceea ce nu e cazul la noi, din pacate. Noi, ca popor, inca avem dificultati in a intelege ca femeia nu trebuie legata de cratita. Si aici, ca in multe alte cazuri, suntem la vreo 100-200 de ani in urma altora. Tot ce pot spera este ca "Statul" sa nu faca front comun cu toate organizatiile de dobitoci medievalisti, gen BOR sau Coalitia pentru familie, si sa permita an even playing field astfel incat sa progresam la acceptare pe cale naturala.
Daca este sa emit o parere despre o posibila rezolvare, cred ca ar fi nevoie de depasirea unui prag psihologic. Asa cum a fost cu antisclavagismul sau cu sufragetele sau cu drogurile recreationale sau cu sexul pe bani - daca este o gandire imbratisata/acceptata/tolerata de un minimum procent din populatie, inceteaza sa mai fie o "problema" si incepe sa devina un fapt integrat in societate. Iar integrarea vine daca ai o educatie minima si o tangenta minima cu "problema".
Ceea ce nu e cazul la noi, din pacate. Noi, ca popor, inca avem dificultati in a intelege ca femeia nu trebuie legata de cratita. Si aici, ca in multe alte cazuri, suntem la vreo 100-200 de ani in urma altora. Tot ce pot spera este ca "Statul" sa nu faca front comun cu toate organizatiile de dobitoci medievalisti, gen BOR sau Coalitia pentru familie, si sa permita an even playing field astfel incat sa progresam la acceptare pe cale naturala.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
- ola small dickie
- Big Daddy
"Declaratie incredibila a unui deputat PSD din Teleorman: Lupta anticoruptie e similara cu lupta împotriva burghezo-moşierimii din anii '50. Cum vorbea Boboc cu Dragnea in stenogramele din Dosarul Referendumului"
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-216 ... umului.htm
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-216 ... umului.htm
Comentariu la stire" S-a deschis un bobocel,
Rosu la culoare,
Ca o putza de catzel
Care-a stat la soare "

I'm livin' in a love shadow
Asta e mai mult o problema a societatii care nu se limiteaza doar la astfel de cazuri. Momentan in societatea romaneasca (si nu numai, evident) copii au de suferit daca sunt tigani, moldoveni, olteni, saraci, bogati, de la tara, mici, grasi, schilozi, etc. Stii la ce ma refer. Nu poti lasa bigotismuls, ignoranta si rautatea sa te impiedice sa faci lucrul corect, iar corect este ca toti oamenii sa aibe drepturi egale.McWilliams wrote:In alta ordine de idei, problema nu ar fi ca un copil nu poate intelege ca are doi tati sau doua mame, ci ca o buna/mare parte din societate o sa ii reproseze ca are doi tati sau doua mame. Daca ar fi fost un spatiu izolat, o familie cu doi tati/doua mame si copiii lor nu ar fi nimic anormal. Daca ar fi mult mai multe cazuri de genul acesta, nu ar fi nimic rarisim. Insa in lipsa acestor doua situatii, mereu va fi o "problema". Mai mult pentru ceilalti decat pentru cei implicati. Pentru ca niciun copil nu s-ar plange ca are doi tati/doua mame daca nu i s-ar pune in vedere de catre altii ca asta nu ar fi normal/natural.
Nu cred ca ar functiona cu mult mai bine. Ma uit la tarile unde acordarea de drepturi egale homosexualilor este un concept imbratisat de o buna parte din societate insa si acolo sunt tot felul de grupuri foarte vocale si influente, care se opun cu virulenta, invocand dreptul religiei de a interveni in viata privata a tuturor indivizilor din societate. Pana acum cred ca a functionat mai bine strategia "sa-i faci p-aia sa le fie rusine cu intoleranta lor".McWilliams wrote:Daca este sa emit o parere despre o posibila rezolvare, cred ca ar fi nevoie de depasirea unui prag psihologic. Asa cum a fost cu antisclavagismul sau cu sufragetele sau cu drogurile recreationale sau cu sexul pe bani - daca este o gandire imbratisata/acceptata/tolerata de un minimum procent din populatie, inceteaza sa mai fie o "problema" si incepe sa devina un fapt integrat in societate. Iar integrarea vine daca ai o educatie minima si o tangenta minima cu "problema".
Macar de ar fi fost doar asta problema. La noi s-au vazut dificultati in a intelege ca nu e ok sa violezi in grup pe camp o fata doar pt ca s-a bagat in seama cu tine.McWilliams wrote:Ceea ce nu e cazul la noi, din pacate. Noi, ca popor, inca avem dificultati in a intelege ca femeia nu trebuie legata de cratita. Si aici, ca in multe alte cazuri, suntem la vreo 100-200 de ani in urma altora. Tot ce pot spera este ca "Statul" sa nu faca front comun cu toate organizatiile de dobitoci medievalisti, gen BOR sau Coalitia pentru familie, si sa permita an even playing field astfel incat sa progresam la acceptare pe cale naturala.
Mie, inainte sa-mi iau apartament intr-un bloc nou (am fost al 2lea sau al 3lea care a cumparat), mi-a zis constructorul "stai linistit, eu nu bag tigani in blocurile mele".
Eu cred ca pe oamenii astia nu o sa-i convingi prea curand sa isi schimbe gandirea, dar poti sa-i faci sa le fie rusine pentru ce gandesc. Romanilor le pasa mai mult de ce zice lumea, nu de ce gandesc.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Cioloș, invitat oficial în USR. Nicușor Dan: Poate să candideze la orice funcție
„Important este că o majoritate îl doreşte în USR (pe Dacian Cioloş - n.r.) şi, pentru că lucrul acesta se întâmplă, o invitaţie formală i-a fost adresată, pentru un dialog în ce condiţii ar dori să vină (...) Decizia este fermă, de invitare, invitaţia i-a fost transmisă domnului Cioloş, răspunsul este la domnia sa”, a declarat Nicușor Dan.
Dupa ce initial se certau intre ei pentru ca nu voiau sa-l primeasca in partid? A little bit too late.
Care-i netrebnicul de-si permite?sekaba wrote:copii au de suferit daca sunt [...] olteni

- McWilliams
- Self-righteous bastard
There's always gonna be the 1%-ers. Dar eu cred ca, daca esti expus mai mult si constant la ceva cu care nu esti confortabil, te poti acomoda in timp. Adica, na, daca vrei un exemplu deloc elocvent, dar macar amuzant, experienta mea din 300 (RATB, evident) din anul II de facultate priveste doua fete de culoare (cel mai probabil studenti straini din vreo tara africana sau poate chiar prima generatie de copii cu cetatenie romana ai unor imigranti) care stateau pe locuri in autobuz, in timp ce o baba se uita cu ura in priviri in directia lor. Frumusetea evenimentului vine din faptul ca baba le injura de Kristosi pentru ca nu cedau locul in autobuz la persoanele in varsta (recte, ei), nu pentru ca ar fi fost "ciori", "colorate" sau alte alea.
Deci expunerea la "problema" ajuta majoritatea sa se acomodeze. Grupuri vocale vor fi mereu - important este sa devina si sa ramana minoritari. Nu sa dispara. Ca au si eu folosul lor, in the grand scheme of things. Macar sa-ti reaminteasca in mod constant unde apare limita bunului simt si ce se afla dincolo de ea.
Deci expunerea la "problema" ajuta majoritatea sa se acomodeze. Grupuri vocale vor fi mereu - important este sa devina si sa ramana minoritari. Nu sa dispara. Ca au si eu folosul lor, in the grand scheme of things. Macar sa-ti reaminteasca in mod constant unde apare limita bunului simt si ce se afla dincolo de ea.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
Ardealul si Banatul, aparent.juve3332 wrote:Care-i netrebnicul de-si permite?sekaba wrote:copii au de suferit daca sunt [...] olteni
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
- ola small dickie
- Big Daddy
"Atmosfera de porc
Magicianul PSD ne-a intors in timp cu 17 ani, la inceputul guvernarii Nastase. Va mai amintiti cum era? Nu vi se pare ca se instaleaza din nou atmosfera apasatoare, starea de lehamite si sufocare de atunci? Pentru cei care n-au trait-o sau au uitat-o: au fost niste ani, inainte de UE si NATO, cand cuvantul de ordine era omerta. Legea tacerii se aplica in spatiul public, in presa, dar o respectau si institutiile cheie din stat, atente sa nu deranjeze cumva puterea concentrata in mainile unui singur om. Dragnea conduce astazi tara la fel ca Nastase, despotic, pe baza de multa propaganda, falsificarea realitatii, minciuna si frica"
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-2167 ... a-porc.htm
Magicianul PSD ne-a intors in timp cu 17 ani, la inceputul guvernarii Nastase. Va mai amintiti cum era? Nu vi se pare ca se instaleaza din nou atmosfera apasatoare, starea de lehamite si sufocare de atunci? Pentru cei care n-au trait-o sau au uitat-o: au fost niste ani, inainte de UE si NATO, cand cuvantul de ordine era omerta. Legea tacerii se aplica in spatiul public, in presa, dar o respectau si institutiile cheie din stat, atente sa nu deranjeze cumva puterea concentrata in mainile unui singur om. Dragnea conduce astazi tara la fel ca Nastase, despotic, pe baza de multa propaganda, falsificarea realitatii, minciuna si frica"
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-2167 ... a-porc.htm
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
De pilda, in afara de B1 TV, din motive care imi scapa, nici o televiziune n-a preluat dezvaluirile HotNews.ro despre afacerile cu porci ale fiului lui Liviu Dragnea, despre cum legifereaza liderul PSD in interes personal sau despre modul suspect in care fiul sau a devenit la numai 28 de ani si investind doar 500 de lei proprietarul unei afaceri de milioane de euro primita prin intermediar de la Tel Drum.
N-am vazut abordat pe larg, in dezbaterile de seara, nici subiectele grele, la zi, despre avertismentele tot mai numeroase, interne si externe, ca politica economica si deciziile PSD vor declansa o iminenta criza.

Protest in chiloti in fata Parlamentului al fostului co-presedinte ALDE Botosani: Uite asa mi-am luat ramas bun de la Daniel Constantin
Mie nu imi merge tagul img cu siteul astora, intrati cu grija ca-i destul de NSFW.
Mie nu imi merge tagul img cu siteul astora, intrati cu grija ca-i destul de NSFW.

NO COVER. ALL MAN.
Deci atunci era cacat la cur sau ce zice?Atunci i-am aratat ce aveam in chiloti, in partea din spate. Acum cand vad ca face scandalul acesta, el fiind un nimeni absolut, as vrea sa-i arat ce am si in partea din fata!

Cred ca-i zadarnic sa incerci sa intelegi un asemenea reprezentant al poporului. 

NO COVER. ALL MAN.
Lol. Când or să se învețe ăștia minte? Ce-a fost în mintea lui, ce-a vrut să transmită? Și ăsta și prostovanul ăla cu mitraliera.Dumitru Zmau a sters postarea la cateva ore dupa ce publicase fotografia pe reteaua de socializare, potrivit Stiri.Botosani.ro .
REMEMBER CITADEL
A vrut sa transmita ce prostovanul cu mitraliera ar trebui sa receptioneze. Mu..lta dragoste.
- ola small dickie
- Big Daddy
Gabriel Liiceanu a vorbit azi la Parlamentul European
"Gabriel Liiceanu, in comisia LIBE din PE: Nu am nicio indoiala ca Liviu Dragnea si colegii lui de partid si coalitie, pentru a scapa de puscarie si pentru a-si salva averile, nu s-ar da inapoi de la nimic"
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21 ... -nimic.htm
"Gabriel Liiceanu, in comisia LIBE din PE: Nu am nicio indoiala ca Liviu Dragnea si colegii lui de partid si coalitie, pentru a scapa de puscarie si pentru a-si salva averile, nu s-ar da inapoi de la nimic"
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21 ... -nimic.htm
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
VIDEO Uimitoarele teorii ale deputatului Nicolae Bacalbaşa: agenturi străine, dezintegrarea României şi dreptate cu mitraliera în mână
L-am vazut pe strada s-a mai ingrasat de cand e prefect sau ce-o fi
Observ ca si-a pierdut ""simtul umorului"" cand repeta propaganda de la partid
Ma rog, o clarificare, din titlu se intelege ca a spus de mitraliera asemenea celuilalt tip. Nu, a spus in interviu ca i-ar fi mitraliat pe nu stiu ce taranisti fantome care au "pus mana pe sanatate (la Galati)" si ca "le-ar da si cu ciomagul la cap" deci nu se compara cu ce spunea ala cu mitraliera ramasa de la Revolutie. Oricum spune o gramada de prostii in interviu
L-am vazut pe strada s-a mai ingrasat de cand e prefect sau ce-o fi

Observ ca si-a pierdut ""simtul umorului"" cand repeta propaganda de la partid
Ma rog, o clarificare, din titlu se intelege ca a spus de mitraliera asemenea celuilalt tip. Nu, a spus in interviu ca i-ar fi mitraliat pe nu stiu ce taranisti fantome care au "pus mana pe sanatate (la Galati)" si ca "le-ar da si cu ciomagul la cap" deci nu se compara cu ce spunea ala cu mitraliera ramasa de la Revolutie. Oricum spune o gramada de prostii in interviu