Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
ola small dickie
Big Daddy

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

Ce?
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

phpBB [video]

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_ ... intact.htm
Dragos Patraru a criticat postul la care lucreaza, Digi24, pentru faptul ca nu a acoperit scandalul RCS-RDS. In editia de sambata seara a emisiunii Starea Natiei, in care a transmis inclusiv imagini preluate de la postul de stiri al Intact, Antena 3, el a afirmat ca o institutie de presa nu trebuie sa fie in slujba sefilor, ci a publicului.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Mai trist si penibil ca mirceabadea nu poate sa fie decat un unkindled mirceabadea.
NO COVER. ALL MAN.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Eu nu stiu ce vede lumea la Dragos Patraru asta. I-am vazut niste materiale, omul pune niste inregistrari, face niste glumite rasuflate presarate cu ironii ca sa iasa la numar si gata treaba. Profunzime zero si nici amuzant nu mi se pare. Macar Badea mai e amuzant din cand in cand, asa cocalar infect cum este el, dar Patraru asta e trist rau de tot.
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Lol tbh imi place ce expresie are cand face glumele alea, e ceva gen:

phpBB [video]
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

Daca e trist ca Patraru nu e bine - chipurile cica nici nu e profund, daca e vesel ca Badea iar nu e bine, daca e ca CTP iar nu e bine pentru ca CTP se imbraca in trening, daca e ca nu stiu cine plm de la alt post de televiziune tot nu e cum trebuie sa fie.
Userii acestui forum nu pot fi multumiti cu nimic, pentru ca se stie: ei sunt niste badass guys. De altfel e foarte posibil ca userii acestui forum sa fie niste indivizi care au realizat multe emisiuni de TV, au experienta babana si au depasit de mult timp aceasta sfera muritoare si neputincioasa a gigeilor de la TV care realizeaza numai emisiuni triste presarate cu glumite rasuflate. Give glory to the heroes of this forum.
Image
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Patraru e un tip fara sare si piper, dar care spune in general (cat l-am urmarit) chestii de bun-simt, de un numitor comun "cetatenesc". Din pacate, e fara carisma si afecteaza un joc actoricesc scremut, copiat de la diversi alti comentatori comico-politico de prin afara (care nici ei nu-mi par amuzanti, asa, ca tagma). Badea e un tip spumos, spontan, care are cuvintele la el si capacitatea de a improviza destept si furtunos pe un subiect. Din pacate, este o javra de om, nu are nici macar coloana vertebrala a lui Rica Venturiano. CTP e CTP, iarasi cu bunele si relele aferente. Sunt de acord ca nu trebuie sa-i uitam petele din trecut, desi nu sunt sigur ca acestea ii anuleaza punctele de vedere valide din prezent. Esti multumit acum?
Soarecu
Pig Cop

Post by Soarecu »

De Banciu nimic? :lol:
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

"Cutarescu? Un dobitoc, un cretin, un IM-BE-CIL!" - Banciu despre oricine
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Nenea stef, daca nu ai carisma, nu te apuca de "comedie". Poti ramane foarte frumos in bancuta ta de jurnalist clasic. In schimb, daca vrei "to do the funnies on TV", atunci ai face bine sa ai ceva bagaj care sa te diferentieze de multime. Patraru nu are, oricat s-ar stradui. E un Banel Nicolita al glumelor - muncitor, nu talentat; nu deviaza de la prompter. Nu-i o problema ca nu e amuzant, atat timp cat nu insista ca ar fi - ori asta este tot spilul emisiunii lui, ca ar fi teme serioase, prezentate amuzant.

Asa cum zice si juve, Badea e unul din categoria aia restransa de oameni care nu este prins in ofsaid cand ii arunci o tema noua de discutie pe nepusa masa, daramite cand ii dai si timp sa se pregateasca. Imi aduc aminte cand se lauda, de la masuta lui, ca poate injura 10 minute in continuu, fara sa se repete si sa si impresioneze prin imaginatie. :lol:

Iar CTP-ul... indiferent ce istoric are, eu cred ca este printre putinii oameni pe care ii poti identifica doar citind 2-3 propozitii scrise de el. Pe orice tema. Din felul de exprimare. Sau, na, ii poti recunoaste vocea si prin filtrele alea audio de "anonymous", daca ar fi cazul. Si este un MARE lucru sa poti fi identificat usor in multime, doar prin felul tau de a fi. Some may call that the definition of a brand. Patraru nici daca mimeaza nu iese in evidenta.

@Zombie: Ai uitat ca il mai injura si in franceza. Parce que!
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Soarecu
Pig Cop

Post by Soarecu »

DarthZombie wrote:"Cutarescu? Un dobitoc, un cretin, un IM-BE-CIL!" - Banciu despre oricine
As the devil's lawyer: a laudat in destule randuri oameni care chiar merita laudati tho..
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Era simpatic de urmarit Banciu cand facea spume la gura importriva Raduleascai cu pretentiile ei literare sau alte asemenea subiecte. Nici el nu-i un tip prost, e mai educat decat Badea, dar uita sa se cenzureze cateodata si cade intr-o veritabila auto-delectare a stropshelii de cartier. Oricum, n-o sa-l uit niciodata cu: "Dinamo? Simbolul lor nu e cainele, e javra." Va las sa va imaginati voi intonatia si inflexiunile.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Iar CTP-ul... indiferent ce istoric are, eu cred ca este printre putinii oameni pe care ii poti identifica doar citind 2-3 propozitii scrise de el. Pe orice tema. Din felul de exprimare. Sau, na, ii poti recunoaste vocea si prin filtrele alea audio de "anonymous", daca ar fi cazul. Si este un MARE lucru sa poti fi identificat usor in multime, doar prin felul tau de a fi. Some may call that the definition of a brand.
Corect asta, dar problema mea cu CTP este alta. El are senzatia ca daca stie ceva despre politica interna automat isi poate da cu parerea despre orice domeniu si sa se comporte ca si cum ar fi o somitate la fel de mare. Cand incearca sa devina parerist devine un soi de Mandruta, doar ca ala e cateodata constient ca vorbeste de lucruri pe care nu le stapaneste. Aia cu sustinerea minerilor e doar un prim derapaj care mi-a venit in minte, acuma mi-am amintit de cum spunea cu mult patos pe 11 septembrie 2001 cum ca "foarte bine ca a avut loc atentatul, sa stie si americanii cum e sa le fie frica, sa nu se simta in siguranta!"... Pana si eu la 12 ani pe care ii aveam atunci credeam ca cineva ce crede asa ceva nu are tocmai toate tiglele pe casa. Are un stil veninos, dar uneori imi da senzatia ca se foloseste de acel venin mai mult ca sa-l injecteze in tinta pe care a ochit-o si nu neaparat ca forma de scriere. Acum poate ca gresesc eu, dar a fi jurnalist nu inseamna a duce vendete personale. Asa ca din punctul meu de vedere inchinaciunile unora catre orice graieste CTP mi se pare o activitate bizara si nefireasca.

Banciu intr-adevar este mai cultivat decat Badea, dar omul cade in pacatul de a fi luat de val atunci cand vine vorba de aruncat cu dejectii inspre unii sau altii, indiferent de cat ar merita asta respectivii. E luat atat de val uneori incat devine de-a dreptul gretos in exprimare si cam nedemn pentru cat il duce mintea. In unele momente se zareste un pic de late-era Vadim [la asta cultura ii era atasata unui caracter mai jegos decat ar spera Badea sa-l aibe dupa ce-i lustruieste fundul lui Felix o noapte intreaga], sper doar ca acele momente nu vor deveni o obisnuinta pentru el.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Pai si cine se inchina in fata parerilor lui CTP? Doar ca, ocazional, pune degetul pe rana, iar atunci mi se pare absurd sa nu recunosti justetea argumentelor sau a judecatii. Esti de acord cu ideea, asta nu inseamna ca te-ai si facut frate de cruce al celui ce-o verbalizeaza public. Pacatul lui cred ca este dorinta de a soca, de a emite verdicte necrutatore, e un om care prea des actioneaza intr-o logica a taisului verbului care n-accepta nuante. Or uneori, in valtoarea evenimentelor, risti sa exagerezi intr-un mod care retrospectiv poate parea pueril ori sadic, pe de o parte(vezi comentariul cu 9/11), groaznic de miop, slab pregatit si ignorant in privinta a ceea ce se intampla de fapt, pe de alta parte (vezi comentariul cu minerii).
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Pai si cine se inchina in fata parerilor lui CTP?
Am auzit de nenumarate ori chestii gen "ai auzit ce a zis CTP de X?" ca si cum era un eveniment de maxima importanta, iar mai recent e cursa care da mai repede share/quote la ce-a mai scris el. Comentariul meu nu a fost pentru a sugera ca "esti frate de cruce" cu CTP daca esti de acord cu ce spune el, ci cu faptul ca in general opiniile lui nu le pot lua in serios din cauza istoricului sau in materie. E adevarat ca uneori spune lucruri corecte, dar asa si un ceas stricat iti arata de doua ori pe zi ora corecta. Iar partea cu minerii mi-e greu s-o pot pune in carca ignorantei cand era mai mult decat evident cine i-a trimis si ce nenorociri au comis aia pe strazile Bucurestiului
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

Badea<<<Banciu<Mandruta<Guran<Patraru<CTP
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

@juve: e ok. Eu nu sunt fanul nimanui, am dat doar niste exemple. Cu ce ai zis despre Badea sunt si eu de acord. Asa ca o idee, cumva ar trebui sa ne uitam la cat mai multe emisiuni de profil si/sau stiri ca sa ne putem forma imaginea de ansamblu si sa intelegem toata schema, sa putem vedea cum se fac manipularile prin televiziune. Bine, asta daca am avea timp sa ne uitam pe toate posturile de TV care trateaza politica & stuff.
Image
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Eu din ce-am observat pe a3 si rtv se fac manipularile cele mai pe fata (ma rog doar unele le-am observat sa fiu sincer sunt chiar ridicol in privinta asta fiindca nu-mi vine sa cred nimic venit de acolo) dar si realitatea tv un pic (la rares bogdan ma refer ca doar pe el l-am vazut); rares bogdan imi pare un pic actor mai ales cu discursul nationalist dar imi vine acum in minte o faza cu el cand erau protestele in piata iar el s-a oprit la un moment dat (din comentariu, emisiunea era imediat dupa ord13, prima seara de proteste) sa se uite de jur imprejur de parca ar fi fost cutremur dupa spune dintr-odata "ce se intampla? cineva INCEARCA SA NE OPREASCA TRANSMISIUNEA" sau ceva de genul asta

La digi24 e mai mult un bias (pro-UE de pilda dar ma rog poate bias e mult spus, mai bine spun 'optiune' sau orientare politica idk) decat manipulare si oricum nu ma pot gandi la un exemplu negativ. Imi place ca sunt profesionali sau mai bine zis imi place ca nu au tendinta sa exagereze (ca rares bogdan de pilda)

la b1tv sunt vreo 3 versiuni ale lui doctor evil
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Bine ai venit in democratie. Ca tot suntem pe topicul in care unii vor sa traiascaca-n US. Fiecare are tendinte, iar democratia permite sa ti le expui mult mai vizibil decat alte forme. Fara frica de represiune, ba chiar fara frica de a da gres. Pana la urma, democratia "occidentala" este cea care promoveaza tembelisme de genul political correctness, everyone deserves a voice, we can both be right, level the playing field, you can't tell me what to believe, there is no ONE truth etc.

Fiecare curent are niste "fani", niste "audienta", asa ca nu predici in desert. A fost mai grea tranzitia la romani, dar... aici ne-am miscat mult mai repede pentru a recupera ecartul. Sunt chiar mandru de realizarile noastre, ca popor, in acesti aproape 30 de ani. Fox has nothing on our tv networks, I can tell you that! :lol:
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Prefer democratia occidentala cu toate tembelismele ei in locul "democratiei" inventate de Putin sau Erdogan. Prefer political correctness in loc de bulau pentru ca ai postat ceva naspa despre conducatorul mult-iubit. Prefer everyone deserves a voice decat represiune daca esti orice altceva in afara de alb heterosexual crestin ortodox. M-as duce cu mare bucurie sa traiesc in US sau orice alta tara care promoveaza tembelisme, pentru ca alternativa e sa te duci sa traiesti in regimuri autoritare in care drepturile omului sunt un concept neglijabil.

Si-mi place CTP.
I'm livin' in a love shadow
Post Reply

Return to “Cafenea”