Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
juve3332
Hammer Haunt

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by juve3332 »

N-am priceput ce n-ati priceput. Badea e verbal, da' si venal. Da, Badea e un tip spumos si spontan. Spumos = plin de verva, viu, primele doua sinonime din DEX. Cine nu e de acord cu asta? Are capacitatea de a improviza destept in sensul in care ii dai un subiect oarecare, iar el reuseste sa construiasca un discurs inchegat si care se foloseste de zeci de mici "carlige" manipulatoare, ducand publicul mai putin avizat sau credul acolo unde vrea sa il duca. Da, pentru asta iti trebuie inteligenta, chiar daca o folosesti intr-un mod de prost-gust sau, in ultima instanta, malefic. Badea nu e un tip prost, iar limbutia lui nu este uneori plina de locuri comune si interpretari distorsionate ale faptelor din cauza lacunelor de inteligenta ale personajului, ci este rezultatul unui discurs voit si concertat, care bifeaza exact obiectivele pe care si le propune. Ca, de la un punct incolo, Badea s-a (auto-)contaminat cu un delir justitiar pe care a inceput el insusi sa-l creada, asta e altceva. Despre umor, ma rog, nu stiu cine a amintit despre umor. Eu nu. N-am inteles de unde a scos-o ola din palarie.

Iar, @mafio, da, faptul ca vecinul tau machidon sau cine era injura "cu arta," adica inventiv, apeland la asocieri inedite si jocuri de cuvinte si alte cele, este un semn de inteligenta. E felul, limitat, in care se manifesta spiritul individului, care e posibil sa nu aiba alte debuseuri mai acatarii. Inteligenta nu este nici pe departe privilegiul cunoasterii sau educatiei inalte, care o poate intr-adevar potenta sau pune in valoare in domenii mai rarefiate ale spiritului. Cunosc suficiente persoane nu foarte inteligente care altfel activeaza in avocatura, arte sau economie, ori care au comportament social si moral ireprosabil, cariere, statut, bla-bla.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Mie nu mi se pare nici vreun inteligent, vreun mare improvizator, spumos, spontan etc. Vreo replica inteligenta n-am auzit la el, ceva memorabil. Jongleaza rapid in emisiunea lui dar jongleaza cu aceleasi 2-3 cuvinte si acelasi tip de "umor" de atatia ani in cat si-a gasit confortul in aceeasi schema repetata la masuta aia. Cand l-am mai vazut scos de acolo pare deja debusolat si insipid. Scuze, dar nu vad atatea calitati la el cum vezi tu. Sau poate nu ma impresioneaza atat de mult diareea lui verbala. Daca te uiti la el mai mult observi acelasi tipar. Scos de acolo e in offside.

Mai degraba mi se pare ca i se potriveste caracterizarea lui Mafio. Si mie mi se pare mai asemanator cu unu din ala de la autobuzele din gara Constanta care urla toata ziulica "MANGALIA MANGALIA MAI SUNT 2 LOCURI PLEACA IN 2 MINUTE MANGALIA MANGALIA ACUM PLECAM ULTIMELE 2 LOCURI HAIDEEEE". L-as mai asemana pe Mircea Badea si cu aia care vand porumb fiert pe plaja dar il vand urland niste rime penibile ca sa atraga hahaieli in jur si filmari de pus pe youtube.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

O mai fi si obosit. Genul de activitate pe care o presteaza el te secatuieste din toate punctele de vedere. Ultimile dati cand l-am urmarit serios mai multe zeci de minute era undeva circa 2011-2012. Badea nu e cel mai plin de calitati tip din Romania, dar, pe segmentul in care lucreaza, mi-e greu sa vad pe altcineva in afara de el si Banciu care sa posede abilitatile necesare de a sustine un discurs in acelasi timp coerent cu sine insusi, dar si suficient de complex-divangant incat sa atraga cat mai multe persoane din varii medii si sa le vanda galusca lui inveninata. De la un punct incolo, a devenit proababil auto-calofil si auto-fag, dar emisiunea de revista a presei de la care a plecat totul era o sarcina pentru care altii, ca Patraru, nu au nicio inzestrare.
ola small dickie
Big Daddy

Da, Patraru e zero. N-am inteles niciodata succesul lui da ma rog pentru unii e de ajuns doar sa fie la tv, ca fani se gasesc
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

ola small dickie wrote:Mie nu mi se pare nici vreun inteligent, vreun mare improvizator, spumos, spontan etc. Vreo replica inteligenta n-am auzit la el, ceva memorabil. Jongleaza rapid in emisiunea lui dar jongleaza cu aceleasi 2-3 cuvinte si acelasi tip de "umor" de atatia ani in cat si-a gasit confortul in aceeasi schema repetata la masuta aia. Cand l-am mai vazut scos de acolo pare deja debusolat si insipid. Scuze, dar nu vad atatea calitati la el cum vezi tu. Sau poate nu ma impresioneaza atat de mult diareea lui verbala. Daca te uiti la el mai mult observi acelasi tipar. Scos de acolo e in offside.
This.
Scos de la masutza lui e zero barat, l-am vazut si in alte emisiuni/talk-show-uri si mi s-a parut slab ca si 'impresie artistica'
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

Primul semn dubios de la Patraru l-am auzit cand a inceput sa vorbeasca despre DNA ca sa o lase mai moale cu interesele politice atunci cand ancheteaza un caz, dupa care a inceput sa o ia pe ulei grav incepand sa zica si despre propriul angajator.
Daca o mai arde mult in acest mod, nu l-as vedea sa apuce sa-si incheie contractul ala de doi ani pe care tot el a zis ca il are cu Digi, daca nu e prea tarziu deja si pentru asta.
Image
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Sebastian Ghita va fi eliberat vineri din penitenciarul districtual din Belgrad si va astepta decizia privind extradarea in Romania in libertate dupa ce avocatii sai au platit o cautiune de 200.000 de euro, informeaza agentia sarba Tanjug.

Instanta suprema din Serbia a decis vineri eliberarea lui Sebastian Ghita din arestul preventiv, a anuntat anterior si postul Digi24. Fostul deputat roman se va afla astfel sub control judiciar si are interdictie de a parasi Belgrad, fiind totodata obligat sa se prezinte periodic la politie. Autoritatile sarbe i-au sconfiscat de asemenea pasaportul.
:poop:
REMEMBER CITADEL
Iavo
Pig Cop

Post by Iavo »

Eu sunt unul din fanii lui Patraru asa ca presupun ca ar trebui sa ii iau apararea. Nu mi se pare potrivita comparatia cu Badea sau Banciu, emisiunile pe care le prezinta sunt destul de diferite. Ale lui Patraru sunt pregatite din timp, nu vorbeste liber la ele, nu trebuie sa fie spontan, el e doar un "prompterist". E drept ca atat calitatea textelor (care sunt scrise si de altii) cat si a "executiei" poate fi considerata indoielnica. Mie mi se pare OK, mai ales daca e raportata la emisiunile TV din Romania in general. Din cand in cand are momente destul de reusite, cu un umor destul de fin (detinutii despre reabilitarea inchisorilor: "noi nu o sa mai prindem cladirile astea noi, dar macar copiii nostri"). Poate am eu standardele mai scazute. In plus, calitatea lui principala nu e neaparat umorul ci faptul ca si-a bagat in cap ca jurnalismul se bazeaza pe niste principii pe care ar trebui sa incerce sa le respecte. Si chiar incearca,de aici si atitudinea fata de Digi din ultimele zile, atitudine consecventa cu modul in care s-a comportat pana acum si criticata destul de ieftin de Ola (si acum de stef).
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

stef wrote: dupa care a inceput sa o ia pe ulei grav incepand sa zica si despre propriul angajator.
Nu pot sa ma pronunt de calitatea emisiunilor lui Patraru ca nu prea m-am uitat la el, dar faptul ca a vorbit de propriul angajator cand restul trustului se facea ca ploua nu vad cum poate fi un lucru negativ.
Nu mi-aduc aminte sa fii spus ceva Banciu vreodata de Oancea si afacerile lui, iar de Badea lol, sa fim seriosi.
Digi24 e unul dintre cele mai ok posturi tv de stiri de la noi. In campania electorala au iesit pe locul 1 sau 2 la capitolul echidistanta. Dar Digi24 impreuna cu intreg trustul Digi au fost mucles cand a fost vorba de patronul lor. Faptul ca Patraru (si, mai nou, invitatul permant CTP) le-a dat peste nas cu asta este clar un lucru bun.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Fara sa incerc sa iau apararea lui Digi24, dar faptul ca sunt inca in proces nu ii cam impiedica sa vorbeasca prea mult despre acest subiect? Intreb nestiind cum este legislatia de la noi in acest sens, asa ca nu stiu daca explicatia lui Prelipceanu sta in picioare sau nu.
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

Iavo wrote:In plus, calitatea lui principala nu e neaparat umorul ci faptul ca si-a bagat in cap ca jurnalismul se bazeaza pe niste principii pe care ar trebui sa incerce sa le respecte. Si chiar incearca,de aici si atitudinea fata de Digi din ultimele zile, atitudine consecventa cu modul in care s-a comportat pana acum si criticata destul de ieftin de Ola (si acum de stef).
Si eu ma uit la emisiunea lui, dar nu ma declar fan. Am ajuns la concluzia ca ma uit la ceva daca imi place, dar sa raman impartial. S-a vazut faptul ca el tinde spre idealul acela cu principiile pe care ar vrea sa le respecte - ceea ce ar fi un lucru bun, avand in vedere ca i s-a dat libertate totala, dar cand se intinde cu afirmatii care mai de care mai condimentate, tot ajunge sa "deranjeze" pe cineva, fie chiar si din televiziunea pentru care presteaza.
Insa e greu de crezut ca micile lui glumite si escapade de zel jurnalistic o sa-i inchida emisiunea in viitorul apropiat, daca o sa reconsidere anumite detalii, adica ce sa nu zica ca sa nu deranjeze pe cine nu trebuie. Dar asa nu ar mai fi libertatea aia totala pe care o tot pomeneste in emisiune. Chiar sunt curios sa vad daca o sa-si schimbe un pic atitudinea sau o sa procedeze ca si pana acum.
Eu unul prefer sa ma uit la el decat la Banciu. Banciu are emisiunea prea lunga si ma plictiseste, nu imi place stilul lui.
Image
ola small dickie
Big Daddy

L-am vazut destule ori pe patraru atacand justitia, lupta anti coruptie. In aceste vremuri sa faci asta te descalifica in ochii mei. Daca vreau sa aud critici la adresa dna, dosare politice si stat politienesc dau pe antena3. Sau pe rtv. Sau pe b1. Nu am nevoie sa vad tampeniile astea si la digi, post pe care il consider in continuare cel mai serios.

Digi putea sa inceapa sa loveasca anti justitie, cum au facut celelalte posturi tv cand sefii lor au avut si au probleme. Digi nu a facut asta, pt mine e de ajuns.
Iavo
Pig Cop

Post by Iavo »

As putea paria ca nu o sa-si schimbe atitudinea, as fi surprins si dezamagit daca ar face-o. Oricum, nu e platit ca sa isi menajeze angajatorii, e platit e sa isi informeze publicul. Patraru nu a atacat niciodata lupta anti-coruptie. Wtf is that? DNA nu e deasupra criticilor, nu e institutia perfecta, dar sa critici DNA cand e cazul si sa "ataci lupta anti-coruptie" sunt chestiuni total diferite.
ola small dickie
Big Daddy

Dna e parte importanta din upta anti coruptie. Poate ai ratat tu emisiunile.

Apropo, patraru urla ca angajati digi sunt acoperiti. A aratat lista, dovezi, ceva? Ca altfel e discurs de mircea badea. Numai pe afirmatia asta fara dovezi l as da afara.

De asemenea in prezent romania traieste o perioada extrem de dramatica dpdv politic si social din cauza asaltului general si fara precedent pe toate planurile cu toate tunurile la adresa luptei anti coruptie. Sa mai adaugi si tu ca jurnalist inca o piatra aruncata in sensul asta te descalifica pt mine complet. Repet, e situatie de urgenta. Intr un stat normal, fara grupul mafiot psd la putere plus toate trusturile media pe acelasi sens nu as fi atat de sensibil la o critica in directia dna. Avand in vedere insa starea de fapt sa mai vii si tu patraru cu basini de genul asta in daramarea luptei anti coruptie mi se pare descalificant.

Pt mine sa critici dna in aceste momente e ca si cum i ai spune unui salvator care te scapa din valuri ca ii miroase gura. Nu e momentul, nu e cazul. Si nu stiu sincer daca o sa mai prindem momente de normal cand sa critico dna ul sa mi se para neproblematic, fara context dramatic, de urgenta. Criticam acum ceva nesperat, si probabil pe cale de disparitie
Iavo
Pig Cop

Post by Iavo »

Logica asta mi se pare deficitara. Faptul ca DNA e parte importanta din lupta anti-coruptie nu o exclude de la critici atunci cand e cazul. Asta nu inseamna ca ataci lupta anti-coruptie, inseamna ca iti doresti ca institutia care e in prima linie in domeniul asta sa isi faca treaba cat de corect se poate.E atitudinea potrivita. Tin minte cateva emisiuni in care remarca timingul ciudat al unor dosare si altele in care se lua de Kovesi (care nu-i nici ea Maica Tereza-care nu era nici ea chiar o sfanta). Poate chiar am ratat emisiunea care era cea mai relevanta pentru discutia asta desi ma indoiesc ca lucrurile stau asa cum le-ai interpretat tu. Nu "urla" ca sunt acoperiti printre angajatii Digi, doar sugera ca asta ar fi una din posibilele explicatii pentru unele atitudini de acolo. A explicat de ce e o varianta care merita luata in calcul dupa ce altii au sarit ca arsi si au amenintat cu datul un judecata.
ola small dickie
Big Daddy

Eu am parerea mea, expusa clar mai sus, despre dna si lupta anti justitie, nu o impartasesc pe a ta si nu consider ca are rost sa aprofundam tema asta.

Cat despre patraru, a zia ca are lista. Cu gura lui pe digi a zis asta. Unde e?
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Nu pricep lipsa asta de nuanta. Acum ceva ani DNA tot pierdea procese in instanta pentru ca faceau prost dosarele si erau respinse pe tot soiul de motive, daca criticam treaba asta inseamna ca "suntem impotriva luptei anti-coruptie" ? Faptul ca institutia face treaba buna nu inseamna ca face treaba perfecta, imaculata, fara pete. Nu imbunatatesti nimic niciodata daca te faci ca nu exista parti proaste si echivaland orice mica critica cu "aaa, deci esti contra mea, nu?!".

Astea fiind spuse, Patraru vorbea la el in emisiune despre cum plagiatul lui Ponta si a lui Kovesi sunt lucruri echivalente, la fel si cum dosarul lui Dragnea ar fi totuna cu procesul lui Johannis. Poate ca omul incearca sa fie "obiectiv" si "echidistant" dand in toti in egala masura, dar modul in care incearca acest lucru este de-a dreptul ridicol. Nu stiu daca este rea-vointa sau pur si simplu e un jurnalist slab, dar asta nu schimba faptul ca Patraru nu e cine stie ce in opinia mea.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

La TVeu nu vorbeste nici dracu despre achitarile din dosarele de coruptie. Ori daca nu se spune despre ele la TV inseamna ca... nu exista nu?!
DNA nu greseste. Sa critici DNA e erezie ce mai...
Iavo
Pig Cop

Post by Iavo »

Scuze de intarziere, scriu de pe un telefon retardat si nu am net constant. Parerea ta despre DNA si lupta anti-justitie mi se pare radicala si inradacinata in reactii emotionale care te fac sa exagerezi. "Acum nu e momentul pentru critici"- asta e o atitudine care poate deveni repede periculoasa. Nu zic ca acum e cazul si poate la urma urmei tu ai dreptate...nu stiu. Cat despre lista lui Patraru nu ar avea rost sa vorbim despre ea pentru ca devine penibil. Dar cum mie imi place sa fiu penibil... da, a zis cu gura lui ca are o lista, a si citit-o, parca era vorba despre rosii si castraveti in ea. Dupa aia a zis ca are adevarata lista dar nu o gaseste, de fapt ii era lipita pe spate (hilar, stiu) dar nu se distingea niciun nume, probabil o sa o prezinte in una din emisiunile viitoare. DarthZombie: da, are destule momente in care o da in bara si nu de putine ori ele sunt cauzate de iluzia ca el e cel mai "echidistant" dintre toti sau de dorinta de a fi mereu in punctul ala. Oricum, momentele in care e "on point" mi se par a fi mai dese.
ola small dickie
Big Daddy

Da, iavo, ai zis un cuvant perfect. Radicala. E radicala. Pt ca traim momente radicale din punctul asta de vedere. Ale vietii noastre in aceasta tara.
Post Reply

Return to “Cafenea”