Discuţii politice, ca la cafenea
- DarthZombie
- Dremora Lord
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Combinatia cu baetzii si operarea cu flexul la orice ora din timpul zilei sunt cele doua drepturi divine si inalienabile ale neamului romanesc.
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
Cum vorbim despre homosexuali
Bun articol
Bun articol
Una dintre cele mai spectaculoase schimbări sociale ale ultimilor ani este, negreșit, integrarea tot mai adâncă a homosexualilor în ordinea morală și politică a lumii occidentale. În unele țări, aceasta s-a produs gradual, în altele brusc, în altele deloc – printre cele din urmă, unele își propun explicit integrarea, altele, precum cele din Estul Europei, sunt îngrijorate; în Rusia, homosexualii sunt ținta unei cruciade de Stat, iar în Africa, unele țări au mers chiar până la a reincrimina ”inversia sexuală”. Fenomenul e un subiect ”fierbinte” al dezbaterii politice din ultimul deceniu, tratat cu spectaculoase excese și frenezii care se pot explica doar prin cunoașterea că sexul e o temă obsedantă, care orbește rațiunea, așadar vorbirea despre sex nu poate fi decât obsedantă și oarbă, căci astfel sunt oamenii alcătuiți.
- ola small dickie
- Big Daddy
Angelo Mitchievici: "Am inteles ca Dl. Mircea-Titus Dobre a propus oaia ca brand de tara avand in minte folclorul romanesc cantat la frunza și dl ministru Petre Daea a venit cu argumente suplimentare precizând o insolita relație intre oaie, frunza și arta plastica, mai precis sculptura. Ambele afirmații ilustrează fie eșecul învățământului romanesc chiar și în aceste doua cazuri particulare, fie o spectaculoasa, monumentala prostie ca brand de tara, brand care se impune iată cu forța exemplului personal. Cert este ca politica de tipul bata și mulsul pe plaiurile mioritice a făcut sa curgă mult lapte. Iar oaia românească a privit probabil visătoare la brandul ce va deveni în timp ce era belita de baci dibaci precum cei din guvernul Grindeanu, spre exemplu. Recomand pentru cei doi miniștri repetarea clasei a cincea. De 10 ori. Iar pt domnul Daea care are o certa vocație artistica probabil inhibata temporar de studiile de zootehnie recomand sculptura vie în muștar cu micul personal din carne de oaie rasa mioritica sau măcar bălaie. Va ieși ceva fin."

Mi-a placut aia cu sculptura in mustar cu micul pe post de dalta. Inca nu ne-am pierdut speranta sa avem un al doilea Brancusi.
I'm livin' in a love shadow
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
Nicuşor Dan ameninţă cu demisia, după ce conducerea USR a decis să voteze împotriva referendumului privind familia tradiţională. Joi se decide
Nu cred ca poti sa faci un partid astfelNicuşor Dan a ameninţat încă de la începutul şedinţei că va demisiona din fruntea partidului dacă USR va alege să se poziţioneze în vreo direcţie, fie pro, fie contra. Nicuşor Dan a susţinut că fiecare parlamentar USR trebuie să voteze aşa cum crede pe subiectele sensibile, pentru a nu exista disensiuni în partid, din moment ce USR nu are asumată o ideologie clară.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Oh, ba da. Se numeste "X fara de coloana vertebrala". Sau, in spectrul politic, tactica "nu ne asumam nimic ca sa putem fi pentru orice, oricine, oricand, oricum". Dar na, unii oameni ii considerau pe astia drept salvatorii Dreptei politice romanesti, astia care-s la fel de uniti in cuget si simtiri ca PPDD sau UNPR sau GigiBecaliParty sau... sau... sau... Adica pana si "Verzii" sunt in stare, daca nu de o ideologie, macar de niste linii generale clare si fixe.
Democratia ateniana este un subiect pe marginea caruia poti discuta ore intregi, dar tot la concluzia ca este un sistem defect ajungi. Toata lumea are idei si pareri, dar daca nu te poti pozitiona pe marginea unor subiecte cat de cat binare - adica fie VREI familie doar UNUL si UNA, fie nu vrei - atunci ce pretentii sa mai am de la tine cand vine vorba de intrebari cu raspuns multiplu?
Democratia ateniana este un subiect pe marginea caruia poti discuta ore intregi, dar tot la concluzia ca este un sistem defect ajungi. Toata lumea are idei si pareri, dar daca nu te poti pozitiona pe marginea unor subiecte cat de cat binare - adica fie VREI familie doar UNUL si UNA, fie nu vrei - atunci ce pretentii sa mai am de la tine cand vine vorba de intrebari cu raspuns multiplu?
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Deja e penibil acest Nicu Sordan. Eu unul chiar imi doresc sa-si dea demisia, oricum nu pare sa aiba vreun rol crucial in partid si nu l-am vazut vreodata sa fie implicat in altceva in afara de conflicte cu ceilalti membri ai partidului. Nu cred ca USR are nevoie de un plangacios de-asta la carma, care una-doua se supara si isi ia jucariile si pleaca si caruia ii place sa se scalde intr-o ambiguitate calduta care sa nu supere pe nimeni. Un partid politic trebuie sa aiba pozitii clare si asumate, mai ales pe subiecte sensibile. Nu am votat USR ca sa primesc la schimb "a refuza dreptul la casatorie al unor oameni e si rau dar si bine hai sa fim toti prieteni vreti?
"
Poate fara obositul asta o sa reconsidere Ciolos intrarea in partid.

Poate fara obositul asta o sa reconsidere Ciolos intrarea in partid.
I'm livin' in a love shadow
- ola small dickie
- Big Daddy
De apreciat pozitia USR. Cred ca singurul partid care a luat pozitia corecta in privinta demersului retrograd al "coalitiei pentru familie". Nicusor in schimb, da, naspa.
Nu-mi place Nicusor Dan, dar pana la urma el a format partidul. Are tot dreptul sa-si dea cu parerea pe anumite teme.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
A isi da cu parerea este una, a santaja emotional este alta.
"Daca nu jucam fotbal cum vreau eu, imi iau mingea si plec!".
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
Nicusor Dan demisioneaza din USR: "Voi tine joi o conferinta de presa in care voi explica demisia"
https://www.facebook.com/NicusorDanUSR/ ... 3711447238
https://www.facebook.com/NicusorDanUSR/ ... 3711447238
Azi de la ora 14 la sediul grupului parlamentar al USR din Camera Deputatilor voi sustine o conferinta de presa in care voi detalia si voi explica demisia mea din USR.
Nu cred ca e vorba de asa ceva, din cate stiu el doar a zis ca partidul nu ar trebui sa aiba o pozitie pe tema asta. Avand in vedere ca el a fondat partidul si a adus oameni acolo, cred ca are macar dreptul asta.McWilliams wrote:A isi da cu parerea este una, a santaja emotional este alta.
A-si lua mingea ar insemna sa desfinteze pardidul, nu? Nu e cazul.
Cred ca ideea era ca USR sa fie un partid care sa ramana open minded pe teme triviale cum ar fi ce tacamuri folosesti la sushi, dar strict pozitionat pe subiecte care conteaza cu adevarat la nivel politic cum ar fi justitia, lupta impotriva coruptiei, cheltuirea banilor publici.McWilliams wrote:Toata lumea are idei si pareri, dar daca nu te poti pozitiona pe marginea unor subiecte cat de cat binare - adica fie VREI familie doar UNUL si UNA, fie nu vrei - atunci ce pretentii sa mai am de la tine cand vine vorba de intrebari cu raspuns multiplu?
Imi place mult de Ciolos, dar ar fi nevoie de vreo 10.000 ca el. Nu stiu daca USR are macar cinci astfel de persoane..chester wrote:Poate fara obositul asta o sa reconsidere Ciolos intrarea in partid.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Lol, nu. Nu! Simplu, nu.
A-si lua mingea nu inseamna a se desfiinta fotbalul. Inseamna doar ca el refuza joaca daca nu se face ca el.
PS Partidul exista ca sa satisfaca orgoliul lui Nicsor? Sau exista pentru un scop mai mare? Ca la alegeri nu mi s-a spus dat de ales intre a vota pentru orgoliul lui Nicsor si a vota pentru un un scop mai mare - era promovat ca implicit ca votam pentru ceva mai mare. E la fel ca la o entitate juridica. E plina Romania (si alte colturi ale lumii) de dobitoci care cred "firma mea, banii MEI". Dar entitatea juridica nu este acelasi lucru cu persoana fizica. Asa si partidul lui Nicsor nu este acelasi lucru cu Nicsor. Iar daca Nicsor avea pretentia ca va fi altfel, atunci demonstreaza ca este un bou. O demonstratie matematica fara urma de tagada.
A-si lua mingea nu inseamna a se desfiinta fotbalul. Inseamna doar ca el refuza joaca daca nu se face ca el.
PS Partidul exista ca sa satisfaca orgoliul lui Nicsor? Sau exista pentru un scop mai mare? Ca la alegeri nu mi s-a spus dat de ales intre a vota pentru orgoliul lui Nicsor si a vota pentru un un scop mai mare - era promovat ca implicit ca votam pentru ceva mai mare. E la fel ca la o entitate juridica. E plina Romania (si alte colturi ale lumii) de dobitoci care cred "firma mea, banii MEI". Dar entitatea juridica nu este acelasi lucru cu persoana fizica. Asa si partidul lui Nicsor nu este acelasi lucru cu Nicsor. Iar daca Nicsor avea pretentia ca va fi altfel, atunci demonstreaza ca este un bou. O demonstratie matematica fara urma de tagada.
Dar fix ce zice McWill e atitudinea lui Nicușor. Nu i se reproșează poziția pe care și-a asumat-o, ci modul în care a decis să dea cu pumnul în masă. Nu "doar a zis ceva" ci exact "dacă nu faceți ce zic eu, îmi iau jucăriile și plec".
Or un partid nu e un ONG unde toată lumea urmează instrucțiunile managerului - dacă nu reușești să susții convingător o anumită direcție, restul nu te vor urma.
Or un partid nu e un ONG unde toată lumea urmează instrucțiunile managerului - dacă nu reușești să susții convingător o anumită direcție, restul nu te vor urma.
REMEMBER CITADEL
Ce minge, ce jucarii isi ia? I mean, e o diferenta destul de mare intre "îmi iau jucăriile și plec" si "las jucăriile și plec".
Analogia cu fotbalul nu mi se pare corecta. El a infiintat partidul iar scorul pe care l-au obtinut si faptul ca se afla in parlament i se datoreaza lui. USR nu ar fi existat fara el. Cred ca majoritatea alegatorilor care i-au votat au pus stampila pe USR gandindu-se la Nicusor Dan, ca de ceilalti nici macar nu auzisera. In fine, nu ma intereseaza USR pentru ca nu-i votez, dar eu asa vad lucrurile. E treaba lor ce fac.McWilliams wrote:Lol, nu. Nu! Simplu, nu.
In general presedintele de partid are un cuvant greu de spus in interiorul partidului, mai ales daca e si fondator. Asa e cu toate partidele. Ma rog, mai putin in USR unde tinerii progresisti pe care el i-a adus sunt de parere ca liderul de partid trebuie sa se supuna deciziilor lor.