Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
marvas
vrășmaș mârșav

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by marvas »

McWilliams wrote:astia efectiv habar n-au ce le aduce ziua de maine si (re)actioneaza pe principiul "daca tac, astia o sa creada ca-s prost/luat prin surprindere; mai bine zic ceva, orice, ca sa aiba ce rumega pana cand chiar imi vine o idee."
tocmai ai zis si tu ca e o diversiune.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Rares Bogdan pe Facebook
Premierul Sorin Grindeanu își pregătește noua echipa fără a schimba componenta politica/structura politica a Guvernului. Din noul Guvern potrivit surselor "Jocuri de Putere-RealitateaTv" vor face parte:

Victor Ponta - Secretar General al Guvernului
Mircea Geoana - Ministru de Externe
Ioan Rus - Ministrul Afacerilor Interne și Vicepremier
Vasile Puscas/Orlando Teodorovici - Ministerul Dezvoltării Regionale
Ministrul Apararii - Valeriu Zgonea
Sorin Moisa - Ministrul Fondurilor Europene
Daniel Constantin - Ministrul Agriculturii
Sorin Campeanu - Ministrul Educației
Nicolae Banicioiu - Ministrul Sănătății
Orlando Teodorovici/Scarlat Iriza - Ministrul Economiei și Energiei
Transporturi - ?
Cultura - ?
Mediu - Rovana Plumb (rămâne!)
Finante - Viorel Stefan (rămâne)
Comunicatii - Augustin Joanu (rămâne)
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

Aripa pontista din psd, lol

Nu cred, ar fi prea de cascadorii rasului.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Până la urmă de ce procent e nevoie ca să treacă moțiunea de cenzură? Dacă sunt destui pontiști în parlament (și USR/PNL se bagă la blat) s-ar lungi comedia bine de tot.
REMEMBER CITADEL
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

PSD-ALDE au 247 voturi din care au nevoie de 233 ca sa treaca motiunea de cenzura (au facut o prezentare pe digi24 de acolo stiu :D)

Depinde de cat pot convinge Ponta/Constantinescu sa fie de partea lor. Basescu a spus ca PMP va vota impotriva (sau nu va vota), USR nu va vota deloc, PNL anything goes dar probabil ca nu, UDMR nu cred ca va vota dar cred ca sunt deschisi la negocieri
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

N-au probleme cu motiunea, o sa treaca.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Grindeanu si-a pus coaele pe masa.
I'm livin' in a love shadow
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

marvas wrote:
McWilliams wrote:astia efectiv habar n-au ce le aduce ziua de maine si (re)actioneaza pe principiul "daca tac, astia o sa creada ca-s prost/luat prin surprindere; mai bine zic ceva, orice, ca sa aiba ce rumega pana cand chiar imi vine o idee."
tocmai ai zis si tu ca e o diversiune.

Nu, ce am zis este ca vorbesc ca sa nu taca. "Noi muncim, nu gandim.", "Minte multa nu se cere. Prost sa fii, sa ai putere." etc. Dau din gura la fel ca mocofanul de pe strada care se crede bo$$ de bo$$ si care, din scoala vietii, stie ca daca taci, esti doar un alt fraier; dar daca vorbesti in continuu, l-ai ars pe fraier. Ori Dragnea tot da din falcute la TV/Grindeanu tot da din degetele pe facebook ca sa amane cat mai mult clipa in care vor obosi, se vor opri si marele munte de rahat de care au tot fugit o sa se pravale in capul lor.

Dragnea nu vrea sa face the music cu aia nemultumiti din PSD (ca nu toti din PSD provin din Teleorman, contrary to popular belief, insa aparent ciolanul se imparte doar prin alde Teleorman). Iar Grindeanu nu vrea sa accepte ca nu are absolut nicio relevanta politica dincolo de "granitele" judetului Timis. Si ca nimeni nu da doua parale pe indemnurile lui catre colegii de partid. Indemnuri de indreptarea spinarii, de luare de pozitii ferme, de respectat principii etc. Un fel de "fa ce zice popa, nu ce face popa".

Sau... na, uite, la yankei, exista notiunea de filibuster. Unde un membru al Congress-ului poate, in spiritul dezbaterii unei propuneri legislative, lua cuvantul si amana la nesfarsit procedura de vot atat timp cat vorbeste in continuu. El poate povesti amintiri din copilarie in rime - nu conteaza ce zice, ci conteaza doar ca nu tace, astfel incat nu se poate trece peste el pentru a se ajunge la vot. Si nu de putine ori, se amana sau chiar se renunta la vot din cauza acestei "tactici". Spre deosebire de un filibuster clasic, astia ai nostri o fac din incompetenta nativa. Nu au un "exit strategy", nu au un pas urmator. Dragnea nu vede mai departe de afara cu Grindeanu. Ca daca ar vedea, si-ar da seama cate belele provoaca demisia lui Grindeanu. Pentru el, pentru PSD, ca sa nu mai zic de tara (ca aia oricum nu conteaza, din moment ce i-a dat deja votul).
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

ai spus ca ei zic ceva ca sa aiba lumea ce rumega pana le vine o idee. Deci ce zic ei e o diversiune.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Se pune ca e o diversiune daca ei insisi nu stiu ca fac o diversiune? :lol:
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

În altă ordine de idei:
Procurorii militari arată în rechizitoriul prin care 14 persoane au fost trimise în judecată în dosarul Mineriadei că, în luna mai 1990, „inculpatul” Adrian Sârbu, consilier al lui Petre Roman, a gândit un atac terorist asupra manifestanţilor din Piaţa Universităţii şi a cerut ministrului Apărării să-i pună la dispoziţie 20 de kilograme de trotil pentru a-i arunca în aer pe protestatari.
lol
REMEMBER CITADEL
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Noi am fi fost in stare sa facem 9/11 cu mai bine de zece ani inainte de a se intampla in realitate. Dar politicienii nostri sunt prea lichele si probabil ca ar fi furat/"privatizat" trotilul si nu ar fi ramas decat praf de creta.
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Am dat o raita pe vice ro si-am gasit cateva articole ok

Cinci momente când PSD a arătat că e mai apropiat de Rusia decât de America
Rușii de la Gazprom stabileau în Parlament modificarea prețului la gaze

Scriam aici la începutul lui martie că Iulian Iancu, un pesedist de seamă, șef al Comisiei pentru Industrii și Servicii de la Camera Deputaților, a susținut mai multe modificări, aduse de o subsidiară a Gazpromului, la ordonanța care reglementează prețul gazelor. Dacă ai uitat, Gazprom este compania națională de gaze a Rusiei. Modificările astea serveau intereselor distribuitorilor de gaze, în dauna consumatorului de rând și până la urmă au fost aprobate de Comisia pentru Industrii.

Pe scurt, Iancu nu a vrut liberalizarea prețului, iar asta înseamnă că noi plătim mai mult pe gaz decât ar fi normal.

Partea cea mai proastă este că amendamentele astea pot să pună în pericol ditamai investiția americanilor în Marea Neagră și cea a Comisiei Europene în construcția gazoductului BRUA (Bulgaria, România, Ungaria și Austria). În plus, despre Iulian Iancu s-a scris, în dosarele Wikileaks, că ar fi omul rușilor în România, dar el a negat vehement acest lucru.
Am dat quote la partea cea mai interesanta doar ca pe site textul are linkuri la unele cuvinte

Cum vrea cea mai puternică organizație din spatele Coaliției pentru Familie să schimbe România

Asta merita citit integral
Circulau în newsfeedul meu de Facebook, zilele trecute, niște citate halucinante despre lume și viață, marca Pro Vita, distribuite de oameni la fel de revoltați cum o să fii și tu după ce citești articolul ăsta. Eu le-am văzut la Ana Glavce și la Și noi suntem familie și, cu un Google scurt și două clickuri, am ajuns la o carte în PDF (există și print, variantă extinsă din 2016!) de 160 de pagini numită „Restabilirea ordinii naturale. O agendă pentru România", făcută de „o echipă interdisciplinară" și „asumată simbolic" de Pro Vita.

Totuși, noroc cu cache-urile internetului, pentru că ar fi fost păcat să se piardă ditamai capodopera, pe care o poți lectura de aici. Personal, mi-a explodat capul când am citit și nu o dată, ci cam de 1 600 de ori, adică circa zece anevrisme pe pagină. Recunosc că mă așteptam la extremism, dar nu la atât de mult extremism. Așa că nu mă mai mir de ce ziceau unii la marșul antiavort, deși atunci Pro Vita susținea sus, tare și oficial că nu este împotriva interzicerii complete a avortului, ci este pentru consilierea mamelor și susținerea familiilor.
Cele mai tari filme de festival pe care trebuie să le vezi weekendul ăsta în București

:D asta mi-a placut cum e scris n-are nici o treaba cu restul sau cu topicul
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Mahdi wrote:În altă ordine de idei:
Procurorii militari arată în rechizitoriul prin care 14 persoane au fost trimise în judecată în dosarul Mineriadei că, în luna mai 1990, „inculpatul” Adrian Sârbu, consilier al lui Petre Roman, a gândit un atac terorist asupra manifestanţilor din Piaţa Universităţii şi a cerut ministrului Apărării să-i pună la dispoziţie 20 de kilograme de trotil pentru a-i arunca în aer pe protestatari.
lol
Adrian Sarbu as in lache ala de era patron la pro tv si care urla ca i se topeste viata'n temnitza?
NO COVER. ALL MAN.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Impreuna aparam Romania, democratia si votul romanilor. Avea dreptate "reputatul analist" Andrei Taranu - toate motiunile de cenzura au nume tembele.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

phpBB [video]
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

phpBB [video]
NO COVER. ALL MAN.
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

lol la Rares Bogdan "a explodat mamaliga" de penibil de cand a intrat UDMR in discutii, I worry about these guys, Oreste invoca mai devreme cu multa pasiune momentul cand armata romana a ocupat Budapesta wtf
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Ii intelegi si pe ei, nu vezi ce gat au facut udmristii acum, ca au mirosit ciolanul? Let the ancestral hatred burn. :lol:
NO COVER. ALL MAN.
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ ... -00-746319
Social-democrații se întâlnesc în această seară, la ora 18.00, într-o ședință de urgență, după eșecul negocierilor cu UDMR pentru susținerea moțiunii de cenzură.
N-au voturi pentru motiune :lol:

get ready for tomorrow
Image
Post Reply

Return to “Cafenea”