[Review] Broforce

Recenzii sau articole care abordează un anumit subiect legat de games/media/hardware/lifestyle, scrise de către userii forumului.
Post Reply
User avatar
TaikoKaira
Headless Kamikaze
Posts: 425
Joined: 6 Feb 2017, 15:33
Location: Deva
Contact:

[Review] Broforce

Post by TaikoKaira »

Image

Broforce – Enter the Brotherhood

Când pe Pământ se aşterne Apocalipsa, pacea devine cel puțin la fel de rară ca jocurile excelente şi doar o legiune mai poate salva atât omenirea, cât şi distracția. Dar speranța vine de pe culmile americane, de unde se înalță echipa imbatabilă Broforce cu ai săi soldați invincibili, fiecare cu 1 hp, proveniți din filmele de acțiune ale anilor '80 şi '90. Ei reprezintă acum scăparea neajutoratului Univers din ghearele Satanei îmbrăcate elegant, la costum. Plini de curaj şi testosteron, eroii noştri supraumani călătoresc cu elicopterul lor de elită peste oceane şi suprafețe de teren pentru a ajunge unde doar ultimele strigăte de ajutor se mai aud din gura celor care, cândva, erau locuitorii unei comunități.

De-a lungul acestei aventuri, vei ajunge nu doar pe toate părțile Globului, dar şi în străfundurile Iadului pixelat pentru că doar aşa poți curăța definitiv amenințarea nou-veniților. Imediat ce apeşi butonul de start, îți va apărea în față un mini-joc în care, ca şi elicopter, trebuie să te deplasezi pe porțiunea de teren pe care doreşti s-o eliberezi de sub dominația răului. Aceste locuri sunt numerotate de la unu până la cincisprezece (teoretic şi practic, există şi partea zero dar îți apare doar după ce termini campania). Pe parcurs, se adaugă şi nişte terenuri notate cu „C” care au rolul de a-ți oferi, la finalul misiunii zonei respective, o îmbunătățire pentru personajele tale. De exemplu, după ce eliberezi porțiunea X vei putea găsi în celelalte nivele, ambalată într-o cutie, o maşinuță de jucărie pe care o poți controla şi detona lângă inamicii tăi speriați. Se poate spune şi că cele numerotate sunt părți principale, iar restul secundare.

Există mari diferențe între aceste două tipuri de teren. Cele principale au o durată mult mai mare, fiind împărțite în mai multe mini-nivele unde ai mereu la dispoziție toți eroii deblocați şi libertatea de a trece de ele în stilul tău, în timp ce la cele secundare trebuie să te foloseşti de abilitățile unui personaj - sau a maxim trei, depinde şi de misiune - pe parcursul unui singur mini-nivel. Elementul pe care îl au în comun e faptul că ambele pot fi jucate o singură dată de-a lungul unei salvări. Aşadar, dacă vreți să retrăiți un moment important sau lupta cu un anumit duşman, trebuie să reîncepeți de la zero campania sau să jucați de la început în modul Arcade. Acesta permite alegerea oricărui nivel terminat, dar eliminată povestea şi cele câteva scene cinematografice.

Image
Image

Generalul Brodela e cel care, la fiecare locație selectată de tine, îți oferă o scurtă "descriere" despre zona în care te vei îndrepta şi gradul de dificultate al destinației - exprimat în culori de o anumită intensitate şi nuanță. Cu cât avansezi mai mult, întâlneşti o diversitate tot mai pătrunzătoare: de la păduri tropicale, oraşe fără vegetație şi terenuri cu pământ arid la subsoluri cu ouă de extratereştrii (provenite din filmele Alien) şi locații vulcanice din Tartar. Un element distractiv al acestor spații poate fi considerat distructibilitatea oricărui obiect din orice nivel. Chiar şi pământul poate fi distrus. Totul în jurul tău poate exploda şi distruge la rândul său noi bucăți de teren şi inamici iar dacă nu eşti atent, îți poate ucide chiar şi personajul. O poți numi şi karma. Ceea ce porneşti se poate întoarce împotriva ta, deşi asta se întâmplă cam des dacă nu eşti stăpân pe ceea ce se petrece în fața ochilor tăi. Cam aşa e şi în viață, diferența e că nu prea vezi prin oraş butoaie cu explozibil.

După ce selectezi cu bună ştiință locația unde urmează să te aventurezi, elicopterul te aduce pe pământurile inamice unde va trebui să cureți tot ce-ți iese în cale. Ca orice altă grupare, în prima misiune, ai la dispoziție doar un combatant. În urmă cu mai bine de 30 de ani, acest eroul din filmul First Blood era modelul copiilor şi adolescenților din toată lumea, dar mai ales din America. Acum, John Rambo se întoarce în sufletele fanilor sub numele de Rambro, conducătorul legiunii Broforce, exterminatorul invadatorilor şi primul viteaz cu care joci. La fel ca în filme, şi în acest joc Rambro are o mitralieră, grenade şi o bandană roşie la pachet cu celelalte piese din costumul original.

Image
Image

Cei 35 de protagonişti deblocabili au fiecare câte trei moduri în care îşi pot executa inamicii: lovituri corp-la-corp (exemplu: cuțitul, pumnii - îi asasinează în feluri diferite), atac principal (mitraliera, aruncătorul de flăcări, sabia etc.) şi abilitatea specială (grenade, încetinirea timpului, armura invincibilă pentru scurt timp şi altele). Dintre toate, doar a treia poate fi folosită de câteva ori pe tură - numărul fiind exprimat în colțul ecranului, prin mai multe imagini definitorii. La fel ca Rambro, toate personajele sunt copii ale altor eroi din filme celebre. Îmbrăcămintea, viteza de mişcare, puterea de atac şi modurile de luptă sunt specifice fiecăruia dintre ei, caracterizându-i în parte.

Cel mai mult mi-au plăcut Indiana Brones, Ash Brolliams, Mr. Anderbro, frații Boondock şi Brodator. Protagonistul seriei Indiana Jones acum apărut sub numele de Indiana Brones are ca armă principală un bici cu care se poate agăța de clădiri şi care îi poate ameți oponenții, respectiv un pistol care servește drept abilitate specială. Ash din seria The Evil Dead are ca „super-putere” drujba în combinație cu o viteză mare de mişcare, iar în afara celor şase secunde de masacru, controlează o puşcă care poate trage cu mai multe gloanțe simultan. Anderbro din filmele Matrix poate întoarce orice atac al inamicilor împotriva acestora, loviturile cu pumnul fiind puterea lui uzuală. Frații Boondock din The Boondock Saints au câte două pistoale fiecare şi încep cu două vieți pe care le pot înmulți cu abilitatea specială, adăugând încă un participant. Iar Brodator din seria Alien vs. Predator deține atacul pe nevăzute ca putere specială şi sulițele ca armă principală (dacă sunt înfipte în pământ sau alt material, acestea pot fi folosite şi pentru cățărat).
Image
Image

Deşi pot fi ucişi de prima lovitură primită, îți poți acumula mai multe vieți de-a lungul mini-nivelelor prin eliberarea ostaticilor. În acelaşi fel, îți schimbi personajul curent cu unul ales la întâmplare şi, dacă n-ai colectat toți eroii, după „n” eliberări primeşti unul nou-nouț. Jocul se bazează foarte mult pe acest sistem de înlocuire, el ajutând la cunoaşterea fiecărui personaj în egală măsură şi la creşterea rejucabilității. Protagonistul îți este schimbat şi când mori, iar dacă mai ai vieți la dispoziție, vei fi trimis la ultimul steguleț pe lângă care ai trecut. Dacă nu, eşti aruncat la începutul ultimului mini-nivel atins, dar în cazul în care ai fost ucis în lupta cu un şef de nivel (adică boss), o să reîncepi dinainte de a te confrunta cu el.

Producătorii nu au fost inspirați doar de filme, ci şi de cele mai mari legende ale genului FPS: Wolfenstein 3D şi primele jocuri Doom. În anul 1992, capul lui William „B.J.” Blazkowicz făcea istorie alături de ritmul dinamic al acțiunilor sale. Anul urmator şi-a făcut apariția un joc mai energic, dar cu acelaşi model de față pe marginea ecranului – şi anume primul Doom. Iar acum, după atâta timp, iată că s-a mai găsit un joc care foloseşte acest element uitat în mare parte. Cuprinsă de nervozitate când îşi eliberează capriciile şi săltăreață când înaintează sau se retrage, capul de pe umerii eroului (la pachet cu expresia facială) este surprins într-un colț al monitorului alături de numărul vieților sale. Împrumutarea acestei imagini, cât şi a energiei din jocurile vechi dar memorabile aduce un plus de nostalgie tabloului final.

Inamicii sunt nelipsiți din orice joc, prin urmare, şi Broforce are în componență o mare diversitate de oponenți. În nivelele de la suprafața Pământului, întâlnim pe rând mai multe tipuri de terorişti cu diferite abilități: primii sunt cei cu puşca, după oamenii-bombă (un fel de kamikaze), cei mari cu mitraliera automată, câinii de pază, paznicii şi mulți alții. Există şi multe tipuri de maşinării care trag cu rachete sau alte feluri de muniție. Mai târziu, prin teritoriile subterane, vedem şi dihănii de mai multe mărimi: de la creaturi mici care ți se urcă pe cap la extratereştrii foarte mari. Mai sunt şi zburători care se aruncă în tine cu o substanță foarte dăunătoare sau care se rostogolesc spre tine şi explodează. Nici Iadul nu e mai primitor, având soldați care reînvie dacă nu îi ciopârțeşti în bucăți cât mai repede şi invocatori de spirite rele. La fiecare sfârşit de nivel suntem întâmpinați de câte un şef puternic şi ambițios iar în momentul în care ai învins monstruozitatea ce ți-a ieşit în cale, de cele mai multe ori, simți o satisfacție foarte puternică, accentuată şi de melodia finală. Îl întâlneşti şi pe Satan de mai multe ori dar ai ocazia reală de a îl înfrunta doar la final.

Image
Image

Coloana sonoră compusă de Deon van Heerden se combină excelent cu mecanicile de joc şi greutățile care apar pe parcurs, fiind un element foarte important în ambiționarea jucătorului. Tot muzica reuşeşte să aducă şi spiritul american al filmelor vechi de acțiune.

Free Lives a oferit lumii o creație mai mult decât excelentă, Broforce fiind încă un joc indie savuros, energic şi incitant, mândru purtător al insignei pixelate de titlu platformer-arcade. Pe lângă faptul că reuşeşte să comemoreze mulți dintre eroii Hollywoodului, acest joc depăşeşte, prin complexitate şi devotament, multe alte creații ale unor dezvoltatori cu ani de experiență. La câte clipe frumoase am petrecut datorită lui, mi-ar fi plăcut să spun că Broforce e un joc perfect dar spre deosebire de personajele lui, acesta nu a ajuns să domine cel mai înalt vârf al existenței. Ceea ce îi retează calea spre succes e componenta multiplayer-online cam defectă, care se blochează prea des din pricina serverelor şi a problemelor tehnice. În rest, n-am ce să-i reproşez. Jocul are chiar şi un editor de nivel, un mod Iron Bro în care fiecare personaj are o singură viață, moartea fiind permanentă, şi alte moduri competitive în care poți juca alături de încă maxim trei amici.

Înainte de a-mi ridica mâna dreaptă sub forma unui salut milităresc, o să dau, în spiritul revistei Level, şi o alternativă: Metal Slug. Anul 1996 a adus pe lume primul joc platformer al acestei serii create de SNK. În realitate, datorită lui am ales să joc Broforce. Cele două jocuri seamănă foarte mult, ambele având inamici diverşi, personaje eroice memorabile şi, mai ales, un sistem co-op bine realizat. În plus, Metal Slug a reprezentat o parte inestimabilă a copilăriei mele, obişnuind să-l butonez tot alături de prieteni. Iar acum, la sfârşitul acestui articol, pot spune cu mâna pe inimă că Broforce a meritat să fie jucat cel puțin la fel de mult ca strămoşul său.
phpBB [video]
Broforce: The Expendables Missions

The Expendabros e varianta gratuită şi mult mai scurtă a lui Broforce. Dacă sunteţi nesiguri în privinţa creaţiei principale, puteţi încerca mai întâi acest joculeţ. Are la bază povestea, respectiv personajele, filmului The Expendables 3 şi foloseşte mecanicile originale aflate la începutul stadiului de dezvoltare. Ceea ce trebuie luat în considerare e că Expendabros seamana cu versiunile mai vechi ale lui Broforce, neavând nici 60% din grandoarea primului joc. Însă simţiţi-vă liberi să experimentaţi această mostră de adrenalina şi distraţi-vă controlând cei şapte eroi ai celebrei pelicule: Bro Caesar, Bro Christmas, Broney Ross, Trent Broser, Bronar Jenson, Broc sau Toll Broad.
Spoiler for Mai multe imagini:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Spoiler for Changelog:
Update v.1.2:
- Adăugarea unei
  • - referințe la jocurile Wolfenstein 3D şi Doom;
    - propoziții la finalul paragrafului al 2-lea;
    - referinţe la The Expendabros;
- Corecție aplicată paragrafului al 3-lea;
- Retuşuri aplicate recenziei (per total).
Update v.1.1:
- Două structuri îmbunătățite (paragraful al 7-lea şi finalul);
- Înlocuirea „caracterelor” cu alte sinonime;
- Reformularea unor cuvinte/propoziții;
- Adăugarea unor propoziții suplimentare în unele locuri.
Spoiler for Versiunea 1.1:
Image

Broforce – Enter the Brotherhood

Când pe Pământ se aşterne Apocalipsa, pacea devine cel puțin la fel de rară ca jocurile excelente şi doar o legiune mai poate salva atât omenirea, cât şi distracția. Dar speranța vine de pe culmile americane, de unde se înalță echipa imbatabilă Broforce cu ai săi soldați invincibili, fiecare cu 1 hp, proveniți din filmele de acțiune ale anilor '80 şi '90. Ei reprezintă acum scăparea neajutoratului Univers din ghearele Satanei îmbrăcate elegant, la costum. Plini de curaj şi testosteron, eroii noştri supraumani călătoresc cu elicopterul lor de elită peste oceane şi suprafețe de teren pentru a ajunge unde doar ultimele strigăte de ajutor se mai aud din gura celor care, cândva, erau locuitorii unei comunități.

Pe parcursul acestei aventuri, vei ajunge nu doar pe toate părțile Globului, dar şi în străfundurile Iadului pixelat pentru că doar aşa poți curăța definitiv amenințarea nou-veniților. Imediat ce apeşi butonul de start, îți va apărea în față un mini-joc în care, ca şi elicopter, trebuie să te deplasezi pe porțiunea de teren pe care doreşti s-o eliberezi de sub dominația răului. Aceste locuri sunt numerotate de la unu până la cincisprezece (teoretic şi practic, există şi partea zero dar îți apare doar după ce termini campania). Pe parcurs, se adaugă şi nişte terenuri notate cu „C” care au rolul de a-ți oferi, la finalul misiunii zonei respective, o îmbunătățire pentru personajele tale. De exemplu, după ce eliberezi porțiunea X vei putea găsi în celelalte nivele, ambalată într-o cutie, o maşinuță de jucărie pe care o poți controla şi detona lângă inamicii tăi speriați.

Există mari diferențe între părțile numerotate şi cele semnate în C. Cele cu numere au o durată mult mai mare, fiind împărțite în mai multe mini-nivele unde ai mereu la dispoziție toți eroii deblocați şi libertatea de a trece de ele în stilul tău, în timp ce la cele cu litera C trebuie să te foloseşti de abilitățile unui personaj (sau a maxim trei, depinde şi de misiune) pe parcursul unui singur mini-nivel. Elementul pe care îl au în comun e faptul că ambele pot fi jucate o singură dată pe parcursul unei salvări. Aşadar, dacă vreți să retrăiți un moment important sau lupta cu un anumit duşman, trebuie să reîncepeți de la zero campania.

Image
Image

Generalul Brodela e cel care, la fiecare locație selectată de tine, îți oferă o scurtă "descriere" despre zona în care te vei îndrepta şi gradul de dificultate al destinației - exprimat în culori de o anumită intensitate şi nuanță. Cu cât avansezi mai mult, întâlneşti o diversitate tot mai pătrunzătoare: de la păduri tropicale, oraşe fără vegetație şi terenuri cu pământ arid la subsoluri cu ouă de extratereştrii (provenite din filmele Alien) şi locații vulcanice din Iad. Un element distractiv poate fi considerat şi distructibilitatea oricărui obiect din orice nivel. Chiar şi pământul poate fi distrus. Totul în jurul tău poate exploda şi distruge la rândul său noi bucăți de teren şi inamici iar dacă nu eşti atent, îți poate ucide chiar şi personajul. O poți numi şi karma. Ceea ce porneşti se poate întoarce împotriva ta, deşi asta se întâmplă cam des dacă nu eşti stăpân pe ceea ce se petrece în fața ochilor tăi. Cam aşa e şi în viață, diferența e că nu prea vezi prin oraş butoaie cu explozibil.

După ce selectezi cu bună ştiință locația unde urmează să te aventurezi, elicopterul te aduce pe pământurile inamice unde va trebui să cureți tot ce-ți iese în cale. Ca orice altă grupare, în prima misiune, ai la dispoziție doar un combatant. În urmă cu mai bine de 30 de ani, acest eroul din filmul First Blood era modelul copiilor şi adolescenților din toată lumea, dar mai ales din America. Acum, John Rambo se întoarce în sufletele fanilor sub numele de Rambro, conducătorul legiunii Broforce, exterminatorul invadatorilor şi primul viteaz cu care joci. La fel ca în filme, şi în acest joc Rambro are o mitralieră, grenade şi o bandană roşie la pachet cu celelalte piese din costumul original.

Image
Image

Cei 35 de protagonişti deblocabili au fiecare câte trei moduri în care îşi pot executa inamicii: lovituri corp-la-corp (exemplu: cuțitul, pumnii – îi asasinează în feluri diferite), atac principal (mitraliera, aruncătorul de flăcări, sabia etc.) şi abilitatea specială (grenade, încetinirea timpului, armura invincibilă pentru scurt timp şi altele). La fel ca Rambro, toate personajele sunt copii ale altor eroi din filme celebre. Îmbrăcămintea, viteza de mişcare, puterea de atac şi modurile de luptă sunt specifice fiecăruia dintre ei şi îi caracterizează în parte.

Cel mai mult mi-au plăcut Indiana Brones, Ash Brolliams, Mr. Anderbro, frații Boondock şi Brodator. Protagonistul seriei Indiana Jones acum apărut sub numele de Indiana Brones are ca armă principală un bici cu care se poate agăța de clădiri şi care îi poate ameți oponenții, respectiv un pistol care servește drept abilitate specială. Ash din seria The Evil Dead are ca „super-putere” drujba în combinație cu o viteză mare de mişcare, iar în afara celor şase secunde de masacru, controlează o puşcă care poate trage cu mai multe gloanțe simultan. Anderbro din filmele Matrix poate întoarce orice atac al inamicilor împotriva acestora, loviturile cu pumnul fiind puterea lui uzuală. Frații Boondock din The Boondock Saints au câte două pistoale fiecare şi încep cu două vieți pe care le pot înmulți cu abilitatea specială, adăugând încă un participant. Iar Brodator din seria Alien vs. Predator deține atacul pe nevăzute ca putere specială şi sulițele ca armă principală (dacă sunt înfipte în pământ sau alt material, acestea pot fi folosite şi pentru cățărat).

Image
Image

Deşi pot fi ucişi de prima lovitură primită, îți poți acumula mai multe vieți de-a lungul mini-nivelelor prin eliberarea ostaticilor. În acelaşi fel, îți schimbi personajul curent cu unul ales la întâmplare şi, dacă n-ai colectat toți eroii, după „n” eliberări primeşti unul nou-nouț. Jocul se bazează foarte mult pe acest sistem de înlocuire, el ajutând la cunoaşterea fiecărui personaj în egală măsură şi la creşterea rejucabilității. Protagonistul îți este schimbat şi când mori, iar dacă mai ai vieți la dispoziție, vei fi trimis la ultimul steguleț pe lângă care ai trecut. Dacă nu, eşti aruncat la începutul ultimului mini-nivel atins, dar în cazul în care ai fost ucis în lupta cu un şef de nivel (adică boss), o să reîncepi dinainte de a te confrunta cu el.

Inamicii sunt nelipsiți din orice joc, prin urmare, şi Broforce are în componență o mare diversitate de oponenți. În nivelele de la suprafața Pământului, întâlnim pe rând mai multe tipuri de terorişti cu diferite abilități: primii sunt cei cu mitraliera, după oamenii-bombă (un fel de kamikaze), cei mari cu mitraliera automată, câinii de pază, paznicii şi mulți alții. Există şi multe tipuri de maşinării care trag cu rachete sau alte feluri de muniție. Mai târziu, prin teritoriile subterane, vedem şi dihănii de mai multe mărimi: de la creaturi mici care ți se urcă pe cap la extratereştrii foarte mari. Mai sunt şi zburători care se aruncă în tine cu o substanță foarte dăunătoare sau care se rostogolesc spre tine şi explodează. Nici Iadul nu e mai primitor, având soldați care reînvie dacă nu îi ciopârțeşti în bucăți cât mai repede şi invocatori de spirite rele. La fiecare sfârşit de nivel suntem întâmpinați de câte un şef puternic şi ambițios iar în momentul în care ai învins monstruozitatea ce ți-a ieşit în cale, de cele mai multe ori, simți o satisfacție foarte puternică, accentuată şi de melodia finală. Îl întâlneşti şi pe Satan de mai multe ori dar ai ocazia reală de a îl înfrunta doar la final.

Image
Image

Coloana sonoră compusă de Deon van Heerden se combină excelent cu mecanicile de joc şi greutățile care apar pe parcurs, fiind un element foarte important în ambiționarea jucătorului. Tot muzica reuşeşte să aducă şi spiritul american al filmelor vechi de acțiune.

Free Lives a oferit lumii o creație mai mult decât excelentă, Broforce fiind încă un joc indie savuros, energic şi incitant, mândru purtător al insignei pixelate de titlu platformer-arcade. Pe lângă faptul că reuşeşte să comemoreze mulți dintre eroii Hollywoodului, acest joc depăşeşte, prin complexitate şi devotament, multe alte creații ale unor dezvoltatori cu ani de experiență. La câte clipe frumoase am petrecut datorită lui, mi-ar fi plăcut să spun că Broforce e un joc perfect, dar spre deosebire de personajele lui, acesta nu a ajuns să domine cel mai înalt vârf al existenței. Ceea ce îi retează calea spre succes e componenta multiplayer-online cam defectă, care se blochează prea des din pricina serverelor şi a problemelor tehnice. În rest, n-am ce să-i reproşez. Jocul are chiar şi un editor de nivel, un mod Iron Bro în care fiecare personaj are o singură viață, moartea fiind permanentă, şi alte moduri competitive în care poți juca alături de încă maxim trei prieteni.

Înainte de a-mi ridica mâna dreaptă sub forma unui salut milităresc, o să dau, în spiritul revistei Level, şi o alternativă: Metal Slug. Anul 1996 a adus pe lume primul joc platformer al acestei serii create de SNK. În realitate, datorită lui am ales să joc Broforce. Cele două jocuri seamănă foarte mult, ambele având inamici diverşi, personaje eroice memorabile şi, mai ales, un sistem co-op bine realizat. În plus, Metal Slug a reprezentat o parte inestimabilă a copilăriei mele, obişnuind să-l joc tot alături de prieteni. Iar acum, la sfârşitul acestui articol, pot spune cu mâna pe inimă că Broforce a meritat să fie jucat cel puțin la fel de mult ca strămoşul său.

phpBB [video]
Spoiler for Versiunea 1.0:
Image

Broforce – Enter the Brotherhood

Când pe Pământ se aşterne Apocalipsa, pacea devine cel puțin la fel de rară ca jocurile excelente şi doar o legiune mai poate salva atât omenirea, cât şi distracția. Dar speranța vine de pe culmile americane, de unde se înalță echipa imbatabilă Broforce cu ai săi soldați invincibili, fiecare cu 1 hp, proveniți din filmele de acțiune ale anilor 80’ şi 90’. Ei reprezintă acum scăparea neajutoratului Univers din ghearele Satanei îmbrăcate elegant, la costum. Plini de curaj şi testosteron, eroii noştri supraumani călătoresc cu elicopterul lor de elită peste oceane şi suprafețe de teren pentru a ajunge unde doar ultimele strigăte de ajutor se mai aud din gura celor care, cândva, erau locuitorii unei comunități.

Pe parcursul acestei aventuri, vei ajunge nu doar pe toate părțile Globului, dar şi în străfundurile Iadului pixelat pentru că doar aşa poți curăța definitiv amenințarea „nou-veniților”. Imediat ce apeşi butonul de start, îți va apărea în față un mini-joc în care, ca şi elicopter, trebuie să te deplasezi pe porțiunea de teren pe care doreşti s-o eliberezi de sub dominația răului. Aceste locuri sunt numerotate de la unu (teoretic şi practic, există şi partea zero dar îți apare doar după ce termini campania) până la cincisprezece. Pe parcurs, se adaugă şi nişte terenuri notate cu „C” care au rolul de a-ți oferi, la finalul misiunii zonei respective, o îmbunătățire pentru personajele tale. De exemplu, după ce eliberezi porțiunea X vei putea găsi în celelalte nivele, ambalată într-o cutie, o maşinuță de jucărie pe care o poți controla şi detona lângă inamicii tăi speriați.

Există mari diferențe între părțile numerotate şi cele semnate în C. Cele cu numere au o durată mult mai mare, fiind împărțite în mai multe mini-nivele unde ai mereu la dispoziție toate personajele deblocate şi libertatea de a trece de ele în stilul tău, în timp ce la cele cu litera C trebuie să te foloseşti de abilitățile unui personaj (sau a maxim trei, depinde şi de misiune) pe parcursul unui singur mini-nivel.

Image
Image

Generalul Brodela e cel care, la fiecare locație selectată de tine, îți oferă o scurtă "descriere" despre zona în care te vei îndrepta şi gradul de dificultate al destinației - exprimat în culori de o anumită intensitate şi nuanță. Cu cât avansezi mai mult, întâlneşti o diversitate tot mai pătrunzătoare: de la păduri tropicale, oraşe fără vegetație şi terenuri cu pământ arid la subsoluri cu ouă de extratereştrii (provenite din filmele Alien) şi locații vulcanice din Iad. Un element distractiv poate fi considerat şi distructibilitatea oricărui obiect din orice nivel. Chiar şi pământul poate fi distrus. Totul în jurul tău poate exploda şi distruge la rândul său noi bucăți de teren şi inamici iar dacă nu eşti atent, îți poate ucide chiar şi personajul cu care joci. O poți numi şi „karma”. Ceea ce porneşti se poate întoarce împotriva ta, deşi asta se întâmplă cam des dacă nu eşti stăpân pe ceea ce se petrece în fața ochilor tăi. Cam aşa e şi în viață, diferența e că nu prea vezi prin oraş butoaie cu explozibil.

După ce selectezi cu bună ştiință locația unde urmează să te aventurezi, elicopterul te aduce pe pământurile inamice unde va trebui să cureți tot ce-ți iese în cale. Ca orice altă grupare, în prima misiune, ai la dispoziție doar un combatant. În urmă cu mai bine de 30 de ani, acest eroul din filmul First Blood era modelul copiilor şi adolescenților din toată lumea, dar mai ales din America. Acum, John Rambo se întoarce în sufletele fanilor sub numele de Rambro, conducătorul legiunii Broforce, exterminatorul invadatorilor şi primul personaj cu care joci. La fel ca în filme, şi în acest joc Rambro are o mitralieră, grenade şi o bandană roşie la pachet cu celelalte piese din costumul original.

Image
Image

Cele 35 de caractere deblocabile au fiecare câte trei moduri în care îşi pot executa inamicii: lovituri corp-la-corp (exemplu: cuțitul, pumnii), atac principal (mitraliera, aruncătorul de flăcări, sabia etc.) şi abilitatea specială (grenade, încetinirea timpului, armura invincibilă pentru scurt timp etc.). La fel ca Rambro, toate personajele sunt copii ale altor eroi din filme celebre. Îmbrăcămintea, viteza de mişcare, puterea de atac şi modurile de luptă sunt specifice fiecăruia dintre ei şi îi caracterizează în parte.

Cel mai mult mi-au plăcut Indiana Brones (Indiana Jones), Ash Brolliams (Ash Williams), Mr. Anderbro (Thomas A. Anderson), The Boondock Bros (Connor şi Murphy MacManus) şi The Brodator (Predator). Indiana Brones are ca armă un bici cu care se poate agăța de clădiri şi pereți, astfel având o mobilitate foarte mare pe teren, Ash are ca abilitate specială drujba în combinație cu o viteză mare de mişcare, Anderbro poate întoarce orice lovitură a inamicilor cu speciala, frații Boondock încep cu două vieți şi le pot înmulți tot cu abilitatea specială, iar Brodator are o mare viteză de mişcare şi mobilitate, putându-se cățăra şi pe sulițele lui dacă sunt înfipte în pământ sau alt material.

Image
Image

Deşi pot fi ucişi de prima lovitură primită, îți poți acumula mai multe vieți de-a lungul mini-nivelelor prin eliberarea ostaticilor. În acelaşi fel, îți schimbi personajul curent cu unul ales la întâmplare şi, dacă n-ai colectat toți eroii, după „n” eliberări primeşti unul nou-nouț. Caracterul îți este schimbat şi când mori, iar dacă mai ai vieți la dispoziție, vei fi trimis la ultimul steguleț pe lângă care ai trecut. Dacă nu, atunci jocul te aruncă la începutul ultimului mini-nivel la care ai ajuns, dar în cazul în care ai fost ucis în lupta cu un şef de nivel (adică boss), o să reîncepi dinainte de a te confrunta cu el.

Inamicii sunt nelipsiți din orice joc, prin urmare, şi Broforce are în componență o mare diversitate de oponenți. În nivelele de la suprafața Pământului, întâlnim pe rând mai multe tipuri de terorişti cu diferite abilități: primii sunt cei cu mitraliera, după oamenii-bombă (un fel de kamikaze), cei mari cu mitraliera automată, câinii de pază şi mulți alții. Mai târziu, prin teritoriile subterane, vedem şi dihănii de mai multe mărimi: de la creaturi mici care ți se urcă pe cap la extratereştrii foarte mari. Mai sunt şi zburători care se aruncă în tine cu o substanță foarte dăunătoare sau care se rostogolesc spre tine şi explorează. Nici Iadul nu e mai primitor, având soldați care reînvie dacă nu îi ciopârțeşti în bucăți cât mai repede. La fiecare sfârşit de nivel suntem întâmpinați de câte un şef puternic şi ambițios iar în momentul în care ai învins monstruozitatea ce ți-a ieşit în cale, de cele mai multe ori, simți o satisfacție foarte puternică, accentuată şi de melodia finală. Îl întâlneşti şi pe Satan de mai multe ori dar ai ocazia reală de a îl înfrunta doar la final.

Image
Image

Coloana sonoră compusă de Deon van Heerden se combină excelent cu mecanicile de joc şi greutățile care apar pe parcurs, fiind un element foarte important în ambiționarea jucătorului. Tot muzica reuşeşte să aducă şi spiritul american al filmelor vechi de acțiune.

Broforce e încă un joc indie savuros care mi-a întrecut aşteptările. Pe lângă faptul că depăşeşte multe surate de tip AAA în ceea ce priveşte distracția şi complexitatea, cel mai bine merge jucat în doi, la un prieten acasă, aşa cum am avut ocazia să-l joc şi eu şi mulți alții. Mi-ar fi plăcut să spun că Broforce e un joc perfect, dar nu e. Ceea ce îi retează calea spre succes e componenta multiplayer online cam defectă, care se blochează prea des din pricina serverelor şi a problemelor tehnice. În rest, n-am ce să-i reproşez. Jocul are chiar şi un editor de nivel, un mod Iron Bro în care fiecare personaj are o singură viața, moartea fiind permanentă, şi alte moduri competitive în care poți juca alături de încă maxim trei prieteni.
Iar în spiritul revistei Level, o să dau şi o alternativă: Metal Slug. În realitate, datorită lui am ales să joc Broforce, cele două jocuri semănând foarte mult iar cum Metal Slug e o parte a copilăriei mele n-am avut de ce să zic „ba”. Şi a meritat.

phpBB [video]


PS. Aştept cât mai multe păreri: pozitive şi negative. Nu ezitați. :)
Reviews: Far Cry, Far Cry 2, Little Nightmares, Broforce

"Death is inevitable. Our fear of it makes us play safe, blocks out emotion. It's a losing game. Without passion, you are already dead."
Max Payne 2: The Fall of Max Payne
User avatar
Cristan
Dremora Lord
Posts: 3696
Joined: 2 Mar 2014, 16:16
Contact:

Re: [Review] Broforce

Post by Cristan »

Am actualizat primul post cu o versiune editata a articolului.
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
User avatar
Cristan
Dremora Lord
Posts: 3696
Joined: 2 Mar 2014, 16:16
Contact:

Re: [Review] Broforce

Post by Cristan »

Versiune noua.
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
User avatar
TaikoKaira
Headless Kamikaze
Posts: 425
Joined: 6 Feb 2017, 15:33
Location: Deva
Contact:

Re: [Review] Broforce

Post by TaikoKaira »

Am făcut şi o variantă în pdf, până apare numărul 3. :D

P.S. E muncă de începător şi e făcut în Word dar se poate citi bine şi de acolo.
Reviews: Far Cry, Far Cry 2, Little Nightmares, Broforce

"Death is inevitable. Our fear of it makes us play safe, blocks out emotion. It's a losing game. Without passion, you are already dead."
Max Payne 2: The Fall of Max Payne
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: [Review] Broforce

Post by ola small dickie »

daca ai facut recenzie la Broforce acum poti sa faci si la BioForge
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
TaikoKaira
Headless Kamikaze
Posts: 425
Joined: 6 Feb 2017, 15:33
Location: Deva
Contact:

Re: [Review] Broforce

Post by TaikoKaira »

Deşi arată foarte diferit, aş putea să încerc. :lol:
Reviews: Far Cry, Far Cry 2, Little Nightmares, Broforce

"Death is inevitable. Our fear of it makes us play safe, blocks out emotion. It's a losing game. Without passion, you are already dead."
Max Payne 2: The Fall of Max Payne
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: [Review] Broforce

Post by ola small dickie »

:lol:
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Post Reply

Return to “Articolele comunității”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests