Batranete (support group)

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Post Reply
vulp
Hammer Haunt

Batranete (support group)

Post by vulp »

cand v-ati simtit prima data batran? ce s-a pierdut? ce s-a castigat?

eu abia am ajuns la 30 dar simt ca in ultimii 3-4 ani am imbatranit cateva decenii. prima data pe la 25 am observat corpul nu se mai repara "ca pe vremuri" (dar nu-mi pasa lol)

poate cel mai misto cand esti tanar este ca rezisti la orice se arunca in tine (fizic, psihic etc.) fara sa te clintesti... si nici nu prea-ti pasa de ce se intampla peste 5 ani, sa zicem

in schimb, ma simt mai lucid, mai chibzuit (da, asta-i cuvantul) si mai bine inchegat. si ma sperie tinerii de azi.
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
Waaagh!
Forum Warlord

Re: Batranete (support group)

Post by Waaagh! »

Stai flexat, inima ti-a ramas tanara. Nu-ti dadeam mai mult de 13 ani. :lol:
NO COVER. ALL MAN.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Imi place sa cred ca punctul fara de intoarcere al batranetii este ala cand incepi sa gandesti "tinerii din ziua de astazi...". Daca deja pui distanta intre careva pe care il/ii consideri tanar/tineri si tine (indiferent cat de deplorabil gasesti cate un caracter/specimen "tanar"), deja poti incepe sa joci table sau sah prin parc; dar sa nu uiti de somnul de dupa-amiaza, care face bine pentru bowel-movements.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

Eu dintotdeauna am gandit "tinerii din ziua de azi" si am dormit la pranz. What now?
Image
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

ur fubar :mrgreen:
NO COVER. ALL MAN.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Cred ca pensionarii din generatia mea vor juca Starcraft si Counter Strike in loc de table si sah.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

ma simt batran in timpul campionatului mondial, deoarece jumatate dintre jucatorii de pe teren sunt mai tineri decat mine.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Eu nu ma simt batran.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Eu m-am simtit batran cand am fost in camin la o prietena si a intrat colega ei de camera salutandu-ma cu un respectos "Buna ziua", dupa ce pe restul i-a salutat cu "Salut!".
Apoi, la intrebarea "catre cine ai zis buna ziua !", respectiva domnisoara arata catre mine spunand " Catre domnul de pe scaun". I was :|
Cimitri
Hammer Haunt

Post by Cimitri »

Pai esti un domn ce pana ta...Las' ca mai bine asa decat sa nu te bage in seama deloc :)
Image
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Si mie mi-a zis un copil sarumana cand eram la magazin. Iar apoi s-a uitat la colegul lui si i-a zis ca dupa ce termina domnul de cumparat, isi cumpara ei. Nu m-am simtit batran, m-am simtit bos.
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

Ce de oameni respectabili aici. Eu, pe de alta parte, cand ma plimbam prin oras am trecut pe langa o mama cu un copil si am auzit mama zicandu-i copilului:
"Te dau lu nenea. Vrei sa te dau lu nenea?"

Deci am ajuns "that guy".
Image
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

Waaagh! » Sat Jun 14, 2014 8:25 am wrote:Stai flexat, inima ti-a ramas tanara. Nu-ti dadeam mai mult de 13 ani. :lol:
This
marvas » Mon Jun 16, 2014 9:05 am wrote:ma simt batran in timpul campionatului mondial, deoarece jumatate dintre jucatorii de pe teren sunt mai tineri decat mine.
and this
reV
Pig Cop

Post by reV »

cg1700 » Mon Jun 16, 2014 1:01 pm wrote:Ce de oameni respectabili aici. Eu, pe de alta parte, cand ma plimbam prin oras am trecut pe langa o mama cu un copil si am auzit mama zicandu-i copilului:
"Te dau lu nenea. Vrei sa te dau lu nenea?"

Deci am ajuns "that guy".

Eu primesc reprosuri (mare parte de la familie, ca deh) referitor la alegerea mea in materie de par facial (am trecut si prin faza de hobo beard relativ recent, in iarna, cand aratam demn de The Abominable Yeti), cum ca m-ar imbatrini excesiv si ca nu arat a 20-si-ceva ani, ci mai degraba pe la 30-si-ceva in timpul unui midlife crysis.
Nu te speria ca ai ajuns "that guy", altii au trecut deja prin asta mult mai devreme (eu, cam de un an incoace).

Revenind la batranete: eu am 22 de ani si deja ma trezesc ca "astia micii" (a se intelege omuleti cu 2-3 ani mai mici ca mine, sau chiar de-o varsta cu mine, plus-minus un an) imi vorbesc cu Domnu', dumneavoastra sau apelative de genul. Pe de-o parte e flatant sa vezi cum o barba (la urma urmei la asta se rezuma din ce observ) impune un oarecare respect din partea altora; da' pe cealalta parte stau si ma gandesc ca abia termin o facultate (si aia cu greu) si deja ma simt eu imbatranit. Poate e si din cauza programului destul de ambiguu, a faptului ca sunt constient ca trebuie sa ma descurc singur, cu ce am - financiar si din alte puncte de vedere. Poate e si mentalitatea cu care am crescut si mediul in care ma invart (majoritatea prietenilor pe care i-am facut in ultimii ani sunt trecuti deja prin viata, mai mult sau mai putin, ba au aceeasi prietena de X ani, ba sunt casatoriti).
Zicea cineva (poate si aici, nu am stat sa citesc tot ce s-a scris) ca batranetea e relativa la fiecare. Poti sa ai si 50-60 de ani si sa te simti ca la 30, dar poti sa ai si 25-30 si sa te simti ca la 80.
zme-ul » Tue Jun 17, 2014 3:16 am wrote:daca mai ajunge vreodata Romania in Campionat Mondial, alerg in curu' gol prin Crang :D
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

Sincer sa fiu acum, eu de cand am job si nu mai am de-a face cu facultatea ma simt mai tanar ca oricand. Singurele dati cand m-am simtit cu adevarat batran e cand am mai fost pe la conventii si am vazut ca 80% din cei prezenti erau de liceu.
Image
reV
Pig Cop

Post by reV »

Prefer sa am un job la care stiu ca merg 5 zile pe saptamana de la ora X pana la ora X+8. Cum am plecat de la munca stiu ca nu ma doare capul de ce se intampla la birou, ca eu mi-am facut treaba pe ziua respectiva si stau linistit acasa (sau fac ce am de facut in liniste). La facultate stau toata ziua cu grijile in cap, ca nu trec materia X, ca maine-poimaine am lucrare & restul. N-am avut un weekend linistit de asta-vara.
M-am dus luna trecuta la Spread the Magic si poc: ce-ai zis si tu; majoritatea erau pustime care au auzit ca se da moca si hop si ei (de atunci am mai mers pe la Friday Night Magic si nu am vazut decat 1-2 din cei care venisera la STM). Aceeasi treaba anu' trecut la DHB13 - multa copilaraie. (astea-s doua exemple care mi-au venit acu' in minte si prezinta oarece relevanta).
zme-ul » Tue Jun 17, 2014 3:16 am wrote:daca mai ajunge vreodata Romania in Campionat Mondial, alerg in curu' gol prin Crang :D
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Vezi ca faza aia cu "am plecat de la munca, stiu ca mi-am facut treaba, now it's all phunny games" e mit urban. Ok, poate daca-ti iei o slujba pe care urmeaza s-o pierzi in cativa ani dupa ce vei fi inlocuit cu un robot care face acelasi lucru ca tine dar mai eficient, poate ca acolo tine. Altfel, prepare your anus for enslavement. :lol:
NO COVER. ALL MAN.
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

am plecat de la munca, stiu ca mi-am facut treaba, now it's all phunny games
Pentru mine asa functioneaza.
Image
reV
Pig Cop

Post by reV »

Waaagh! » Mon Jun 16, 2014 2:22 pm wrote:Vezi ca faza aia cu "am plecat de la munca, stiu ca mi-am facut treaba, now it's all phunny games" e mit urban. Ok, poate daca-ti iei o slujba pe care urmeaza s-o pierzi in cativa ani dupa ce vei fi inlocuit cu un robot care face acelasi lucru ca tine dar mai eficient, poate ca acolo tine. Altfel, prepare your anus for enslavement. :lol:
Locul unde vreau sa ma angajez (numa' sa am timp) merge pe ideea ca jobu-i job, restu' (orele suplimentare) se plateste. Da, nu zic ca n-o sa fie momente in care stai si te gandesti ce si cum sa faci a doua zi, da' asta tine de domeniul in care te invarti.
Am mai lucrat (IT) si am avut zile si zile, proiecte si proiecte. Ma trezeam sambata si-mi faceam ritualul de dimineata si ma pregateam sa ma duc la munca si-mi dadeam seama abia cand ajungeam in fata blocului ce zi e. Aveam si momente cand mergeam la birou si steateam degeaba ca imi terminasem deja ce aveam de facut, da' aveam si momente cand stateam cate o saptamana la servici cu sacu' de dormit sub birou, ca sa termin proiectul. Aici depinde mult si de angajator si de mediul in care lucrezi, mai ales in firmele mici si mijlocii unde ritmul e altul si ai un pic de flexibilitate in munca
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

In IT e si chestia cu metodologia waterfall vs metodologia agile. In principiu, daca lucrezi agile si respectivul agile e implementat cum trebuie, nu ar trebui sa fie cazul sa faci overtime.
Last edited by cg1700 on 16 Jun 2014, 15:09, edited 1 time in total.
Image
Post Reply

Return to “Cafenea”