Am terminat și eu sezonul doi. Mult mai bun decât primul. Juliana pare să aibe mai mult sens ca personaj, deși încă sper să o împingă cineva de pe balconul Reichstagului. Din păcate, porțiunile serialului care sunt cele mai interesante pentru majoritatea oamenilor (aka Tagomi și puterea lui de a vizualiza realitățile paralele) mi se par cele mai plictisitoare. De fapt, aproape toată partea Japoneză a poveștii (cu excepția Rezistenței) încă mi se pare extrem de plictisitoare. Mult mai mult mă interesează intrigile politice din Reich și societatea nazistă post-război. După cum a spus și zombie, sezonul ăsta este mult mai bine șlefuit decât primul. Nivelul de detaliu este absolut delicios, de la felul în care sunt decorate camerele, plăcuțele de înmatriculare, numele străzilor, costumațiile personajelor (Hugo Boss a creat designul uniformelor naziste, iar creatorii serialului au avut grijă să le updateze la ''realitatea'' anilor '60), vocabularul lor (vădit) nazificat, până la chestii mai puțin subtile, cum ar fi elementele de arhitectură (doamne, iubesc cum arată zgârie norii din New York cu zvastici uriașe pe ei!), mașinile pe care le conduc, posterele, afișele și așa mai departe. Prima scenă a sezonului m-a dat pe spate, în care fiul lui John Smith ajunge la liceu. Arată ca un liceu american stereotipic de anii '60, până când realizezi că pereții sunt înțesați de svastici și portrete cu Hitler și toții liceeni au păr blond și ochi albaștri
Also, mi s-a confirmat o suspiciune din primul sezon. În cartea după care s-a inspirat serialul, lumea a fost împărțită între Japonia, Germania și Italia după război. Ei bine, în serial nu am auzit nici pâs de Italia, ceea ce m-a făcut să cred că a fost anexată de Germania. Ei bine, am pus pauză la una din scenele în care apărea o hartă a Europei în spatele unui personaj și mare mi-a fost tristețea când am văzut Italia în culorile Reichului

Oh well. Probabil au vrut să simplifice plotul reducând numărul marilor puteri din poveste. Deși e o oportunitate ratată dpmdv. Nici măcar în carte nu este explorată partea asta a universului, și tare mi-ar fi plăcut să vizualizez planurile lui Mussolini de a recrea Imperiul Roman.
All in all, un sezon foarte bun. Îl aștept cu nerăbdare pe următorul.