Chestii pe care le urasc azi
Re: Chestii pe care le urasc azi
Reclamele sunt ok, pacat ca reprezinta cam 10% din continutul real al unui add pe internet.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Daca esti un om cu capul pe umeri n-ai niciun motiv sa lasi reclamele sa-ti polueze experienta de navigare. Strica layout-ul paginilor, distrag atentia inutil, sunt puse de o asa maniera incat sa-ti faca mai dificil sa vezi ce intentionezi tu sa vezi [ceea ce e de inteles, it's an ad after all]. Iar astea sunt cele mai "acceptabile" reclame, de aici incolo e tot mai rau. Ca treci pe urma pe reclame care au ca singur scop sa te enerveze, gen cum ai patit pe youtube, si sunt atat de intrusive incat preferi sa inchizi tab-ul decat sa suferi din cauza lor.
Si bomboana de pe coliva e partea de securitate, aspect in care reclamele astea reprezinta o bresa enorma prin Malvertising. Partea trista e ca poti sa fii cel mai precaut individ si sa navighezi numai si numai pe site-uri mari si cunoscute ca tot vei da inevitabil de ele. Sa mai mentionez cate script-uri ascunse iti sug puterea de procesare in timp ce-ti ofera toate "beneficiile" astea pe care le-am enumerat deja? A, si sa nu uitam ca pana si DoubleClick Ads a lui Google a fost folosit pe post de rampa de imprastiere de malware pentru minat criptomonede, iar daca nici intr-o companie-mamut precum ei nu poti sa ai 100% incredere ca nu-ti servesc trojans, atunci in cine sa ai?
Eu am o politica de zero toleranta in privinta reclamelor. Iar cand un site tranteste un "iti blocam accesul pana dezactivezi ad-block-ul" refuz sa-l mai vizitez. Imi pretuiesc sistemul si timpul mai mult decat nevoia site-urilor de a extrage cativa centi din click-urile mele.
Si bomboana de pe coliva e partea de securitate, aspect in care reclamele astea reprezinta o bresa enorma prin Malvertising. Partea trista e ca poti sa fii cel mai precaut individ si sa navighezi numai si numai pe site-uri mari si cunoscute ca tot vei da inevitabil de ele. Sa mai mentionez cate script-uri ascunse iti sug puterea de procesare in timp ce-ti ofera toate "beneficiile" astea pe care le-am enumerat deja? A, si sa nu uitam ca pana si DoubleClick Ads a lui Google a fost folosit pe post de rampa de imprastiere de malware pentru minat criptomonede, iar daca nici intr-o companie-mamut precum ei nu poti sa ai 100% incredere ca nu-ti servesc trojans, atunci in cine sa ai?
Eu am o politica de zero toleranta in privinta reclamelor. Iar cand un site tranteste un "iti blocam accesul pana dezactivezi ad-block-ul" refuz sa-l mai vizitez. Imi pretuiesc sistemul si timpul mai mult decat nevoia site-urilor de a extrage cativa centi din click-urile mele.
Last edited by DarthZombie on 12 Oct 2018, 14:18, edited 1 time in total.
- ola small dickie
- Big Daddy
deci am capul pe langa umeri 
plm nu stiu pe ce site-uri umblati voi dar experienta mea de browsing (fara nimic instalat de tipul blocker) nu e nici pe departe aproape de tortura descrisa pe aici
sau mai sunt cazuri gen adventure gamers - unde chiar cei care detin site-ul rugau parca daca se poate sa nu folosesc blockere ca site-ul e moca si ei traiesc din reclame. n-am nicio problema cu asta. foarte bine. da, va sustin, n-am programe de blocat reclamem voi dati continut moca, im happy with that. long live this relationship

plm nu stiu pe ce site-uri umblati voi dar experienta mea de browsing (fara nimic instalat de tipul blocker) nu e nici pe departe aproape de tortura descrisa pe aici
sau mai sunt cazuri gen adventure gamers - unde chiar cei care detin site-ul rugau parca daca se poate sa nu folosesc blockere ca site-ul e moca si ei traiesc din reclame. n-am nicio problema cu asta. foarte bine. da, va sustin, n-am programe de blocat reclamem voi dati continut moca, im happy with that. long live this relationship
- DarthZombie
- Dremora Lord
Pai vezi ca DoubleClick asta pe care l-am mentionat mai sus ruleaza inclusiv pe Youtube, deci nu trebuie sa mergi pe cine stie ce site obscur ca sa ai parte de surprize.
- ola small dickie
- Big Daddy
nu stiu ce-i ala si nici daca m-am intalnit cu el sau nu
Nici eu nu am probleme cu anumite site-uri care îți cer să oprești adblock-ul. Adica, pot face excepții, e absurd să nu (evident, nu la genul de mizerii făcute de RPS). Nu are relevanță ce site-uri vizitezi, nu așa funcționează reclamele. De fapt, astea de pe site-urile populare sunt printre cele mai vulnerabile și pline de mizerii.
Dacă nu te deranjează că locul de pagină pe care stai cel mai mult, click-urile, celelalte reclame pe care le primești, site-urile vizitate, informații tehnice despre browser, locație, țară și poate mai multe date personale decât facebook-ul, sunt salvate despre tine cu ocazia fiecărui add, e ok. Bașca te mai și farmează pentru cine știe ce criptocurență.
Acum na, eu știu cum merge treaba asta, am continuat să folosesc flash player din comoditate deși era mai rău decât reclamele. Așa că înțeleg perfect ideea, dacă nu simți că te afectează sau nu te deranjează lucrurile astea, e perfect în regulă. Dar "cenzură" nu e cuvântul de folosit aici.
Dacă nu te deranjează că locul de pagină pe care stai cel mai mult, click-urile, celelalte reclame pe care le primești, site-urile vizitate, informații tehnice despre browser, locație, țară și poate mai multe date personale decât facebook-ul, sunt salvate despre tine cu ocazia fiecărui add, e ok. Bașca te mai și farmează pentru cine știe ce criptocurență.
Acum na, eu știu cum merge treaba asta, am continuat să folosesc flash player din comoditate deși era mai rău decât reclamele. Așa că înțeleg perfect ideea, dacă nu simți că te afectează sau nu te deranjează lucrurile astea, e perfect în regulă. Dar "cenzură" nu e cuvântul de folosit aici.
- ola small dickie
- Big Daddy
da, cu malware-ul sunt de acord, nu sunt inca chiar atat de bun la suflet si tolerant incat sa-mi doresc sa nu ratez un ecran pe desktopul meu care sa ma informeze ca doar ce am fost criptat tot 
eu ziceam doar strict de reclamele safe, fara malware

eu ziceam doar strict de reclamele safe, fara malware
- DarthZombie
- Dremora Lord
Problema e ca nu ai control asupra "malware-bilitatii" reclamelor. Te poti trezi ca ce ieri era safe azi sa nu mai fie iar tu ramai cu pantalonii in vine cand se intampla asta fara adblock si extensii gen Privacy Badger sau ublock origins.
Sistemul de pensii din Romania e cea mai infecta chestie pentru mine pe ziua de azi 

Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.
Full-time quote-happy-tagger.
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
Ti-a intarziat si tie pensia o luna fiindca nu ai dus adeverinta de la fac (nici nu puteam duce ca termenul era in septembrie lol)?
La mine fix, da FIX, cand aveam nevoie de bani s-a intamplat asta
La mine fix, da FIX, cand aveam nevoie de bani s-a intamplat asta

Nu. Cu totul alta poveste, dar da, o sa imi intarzie si mie (sper ca doar o luna) 

- ola small dickie
- Big Daddy
Am intrat pe topic si am citit initial doar ultima postare a lui triggerix si ....m am speriat putin
apoi am citit si alea de dinainte si am inteles ca se vorbea de altceva 

phpBB [media]
- ola small dickie
- Big Daddy
Hahaha exact
2 chestii urasc si eu azi: soferii care nu stiu sa opreasca la trecerea de pietoni si oamenii care nu inteleg conceptul de spatiu personal.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Deci sa intelegem ca un sofer ti-a invadat spatiul personal cu tot cu masina sa cand erai pe trecere?
Vine iarna baieti, apar satane de-astea prin casa:
- ola small dickie
- Big Daddy
Eu de cateva sapt mai gasesc din cand in cand cate unu din asta prin casa. Il capturez si il eliberez pe geam
Se intoarce, ori la tine ori la altcineva in casa. Asta fac in perioada asta, ca sa nu moara de frig
Eu zic sa le omori, sunt jegoase si put si umbla peste tot. Ew.
Poate ruta pe care a ales-o sa intre la tine in casa e teava de la canalizare, you never know.

Poate ruta pe care a ales-o sa intre la tine in casa e teava de la canalizare, you never know.
Last edited by Magicake on 17 Oct 2018, 12:47, edited 1 time in total.
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
In perioada asta cand lumea raceste si mergi cu autobuzul plin
"Artyom, don't forget to put your gas mask on!"
Sorry ma joc Metro acum si nu m-am putut abtine
"Artyom, don't forget to put your gas mask on!"
Sorry ma joc Metro acum si nu m-am putut abtine