Caut sa-mi inlocuiesc antichitatea de tastatura Deluxe. Ma asteptam sa fie un process straightforward dar aparent am niste cerinte mai aparte, am trecut prin toate tastaturile de pe emag si am gasit doar 7-8 care sa se aibe ce am nevoie, si o buna parte din ele aveau recenzii negative de la utlizatori, sau aveau diverse chichite care sa ma deranjeze.
In ordinea importantei:
- Taste multimedia dedicate, fara mizerii care sa necesite FN + F-uri; cred ca tastele play/pause/forward/previous sunt printre tastele cele mai uzate de pe tastatura actuala, n-as rezista sa fac un combo de taste de fiecare data cand le folosesc.
- Iluminata; printre cele 8 mentionate mai sus era una care avea doar un backlight care ilumina doar conturul tastelor, nu si tatstele in sine. Puncte bonus daca sunt iluminate si tastele multimedia, dar din cate vad, e un feature mai rar, cel putin la tastaturile sub 400 ron.
- Sa nu aibe USB hub sau alte conexiuni inutile de casti / microfon, am o
Tesoro Durandal Ultimate luata SH de la un coleg, pe care nu pot sa o folosesc pentru ca face figuri placa de baza daca are prea multe conexiuni USB (deobicei am intre 5-9 dispozitive USB conectate), ceva legat de USB controller resources, rezultatul e ca se deconcteaza random, inca nu sunt 100% sigur daca e problema de la Intel USB 3.0 eXtensible Host Controller sau daca avea tastatura o problema, dar am si alte probleme cu respectivul controller deci tind sa cred ca de la aia e.
- O forma sau alta de anti-ghosting
- Sa nu fie tampit de scumpa.
- Fara hand-rest / sau sa fie detasabil. Dar sunt pregatit sa renunt la asta.
Atat, mecanica / clasica, nu prea conteaza. Am folosit cat am rezistat Durandalul ala si sincer sa fiu, nu prea inteleg nebunia dupa tastaturi mecanice. Ah, si sa nu fie urata. atat de multe tastaturi au estetica Razer, colturoasa, cu fonturi dubioase pe taste... ugh.
Am ajuns la urmatorul shortlist:
-
Logitech G213 RGB - Pare cea mai ok din cele vizionate dar se plange lumea prin comenturi ca se strica dupa cateva luni, si nu sunt innebunit dupa aspect. Edit: ah, si are hand resul nedetasabil... ok... poate nu mai e cea mai buna din shortlist.
-
Marvo K680 - Si asta imi place, dar n-am auzit de brand si pare sa fie disponibil doar in europa de est. Nu-i gasesc recenzii, o fi buna?
-
Corsair K55 - Nu prea imi place unde sunt pozitionate tastele alea macro si mi-e clar de ce mentioneaza US layout, nu asta-i defaultul?
-
ROCCAT Horde, Black - Si asta are taste macro in stanga, nu sunt familiarziat cu brandul si are doar 3.5 stele pe amazon
Also, stau pe o tastatura care a costat 50 ron acum 10 ani, si inca nu s-a stricat, chiar au probleme de fiabilitate modele astea noi si scumpe sau e vorba de un failure bias prin comenturi?