Dupa 130 de ore, ce să zic, eokbă. Larian au atins un oarecare balans între casual și non dick sucking și cu toate că jocul nu atinge nivelul predecesorului, tinde să fie mai bun la lucrurile superficiale, păstrând însă destul depth cât să-l facă interesant. Ai o droaie de posibilități de joc, multe build-uri viabile dar nu într-un mod sec, a la PoE. Nu se pune accent deloc pe balansare, ceea ce e evident un lucru foarte bun, problema fiind însă că jocul e întotdeauna debalansat în favoarea ta (un fel de anti Underrail, lol). Ca dificultate e... trivial at best, efectiv tu ai zeci de combinații posibile prin care să fii godlike, unele extrem de ușor de observat. Dar inamicii sunt tot timpul basic, cu vreo două sau trei excepții. Oricum, nu cred că am avut vreun game over decât în primele 10 ore de joc, iar asta cam spune totul. Pe de altă parte, fiind genul de joc pe care îl joci în principal pentru a experimenta, nici nu e recomandat a se juca cu reguli auto-impuse. În limite cel puțin, pentru că dacă te apuci să bei poțiuni, folosești grenade, butoaie, deathfog, piramide, plm, cred că și solo îi dai moartea lejer. E chiar amuzant.
Pe de alta parte, e foarte, foarte distractiv. Doar că primul OS avea poate cel mai bun sistem de lupta dintr-un RPG mainstream, iar acum au redus cam mult complexitatea, nu însă în defavoarea varietății. Literally sunt 3 jocuri într-unul, atât de mult se schimbă pe pe parcurs.
Dacă joci cu personajul scris de Avellone dai și de niște twist-uri bonkers pe parcurs și mai ales la final. Unele previzibile, altele mai puțin. Cum ziceam și pe thread-ul jocului, e mult mai bine construit firul narativ, dialogurile și cam tot ce ține de lume, comparativ cu primul. Ba chiar aș zice că modul ăsta de expunere mai light, tradițional Larian, a reușit cumva să mă implice mai mult în poveste decât dialogurile deprimante din PoE.
În principiu, aș fi destul de motivat să-i fac review, sunt multe de zis, dar se poate și extrapola ușor. Faptul că am stat atâtea ore în el și a reușit să nu mă plictisească în ciuda unei lipse totale de provocare, spune multe despre meritele producătorilor și cât de mult te atrage doar prin faptul că poți experimenta cu lumea de joc cum îți vine ție.
Mă bucură și succesul financiar de care au avut parte, la mai multe.