Discuţii politice, ca la cafenea
- ola small dickie
- Big Daddy
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Poporul rus nu are nicio vina. Vina o poarta conducatorii lor de la 1917 pana in prezent. Conducatori care au subjugat poporul rus de la 1917 pana in prezent.
Asta suna ca si cum ai zice ca necunoasterea unei legi de absolva de vina in cazul in care o incalci. Atata timp cat se voteaza intr-o maniera (macar pseudo)democratica, fiecare popor are responsabilitatea liderilor pe care si-i alege. Pacaliciul ala de Putin si macacii lui sunt la butoane prin vointa poporului rus, care popor sustine si razboiul pe care acesta il poarta cu americanii pana la ultimul ucrainian.
NO COVER. ALL MAN.
Oooo ba eu cred ca are si poporul rus o vina. Chestie care mi s-a spus de diferite persoane si pe care nu am crezut-o pana cand nu am trait-o pe pielea mea: rusii sunt baieti de treaba daca-i iei unu cate unu. Cand se aduna mai multi la un loc devin instant un imperiu. Rusii sunt imperialisti si nu sunt de azi de ieri. Erau imperialisti inainte de 1917 si au ramas imperialisti dupa, in comunism, la fel cum sunt acum, in habar-n-am-ce-fel-de-capitalism-neo-comunism-cu-putin-tarola small dickie » Fri Jul 18, 2014 10:20 am wrote:Poporul rus nu are nicio vina. Vina o poarta conducatorii lor de la 1917 pana in prezent. Conducatori care au subjugat poporul rus de la 1917 pana in prezent.
Rusii, ca indivizi, sunt sau pot fi baieti de treaba. Cand se aduna 2 sau mai multi devin imperiu si in felul asta trateaza cu toata lumea. De regula relatiile lor cu vecinii (si nu numai) de-a lungul istoriei au fost de sula-n-coaste. Si in toata treaba asta cu rebelii pro-rusi din estul Ucrainei (carora ar tebui sa li se zica rusi din estul Ucrainei, la fel cum noi le zicem maghiari si nu romani pro-Ungaria din Transilvania) Rusia a aratat ca nu da doi bani pe problemele alora, se folosesc de ei doar pentru a pune presiune pe Kiev, il doare fix in CUR pe Putin de problemele comunitatii rusofone din Ucraina sau de oriunde altundeva, sunt doar carne de tun in "razboiul" lui cu vesticii si cu tarile din fostul spatiu sovietic.
Putin in Rusia este vazut de poporul rus un fel de Mihai Viteazu si din cauza asta il voteaza in masa. Daca iesea putin cu 51% presedinte din turul 2 (au alegeri prezidentiale in 2 tururi in Rusia?) mai ziceam ceva, dar victoriile sale sunt mult mai covarsitoare si nu cred ca e vorba de fraude, pentru ca pe locul 2 in Rusia iese constant candidatul partidului fucking comunist. Da, comunistii aia cu URSS, parade si epurari.
Last edited by sekaba on 18 Jul 2014, 13:03, edited 1 time in total.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
rusii, imperialisti ?! tha'fuk
rusii nu mai sunt imperialisti, sunt cu colhozu
de la 1917 in coace rusnacu de rand a plecat capu si s-a complacut in a asculta ordine fara sa gandeasca prea mult
situatia s-a mai ameliorat, a aparut o lovitura de stat prin '98, dar poporul rus tot inapoi spre sclavie si ignoranta trage .. le place, asta e - vina le aparatine in totalitate

de la 1917 in coace rusnacu de rand a plecat capu si s-a complacut in a asculta ordine fara sa gandeasca prea mult
situatia s-a mai ameliorat, a aparut o lovitura de stat prin '98, dar poporul rus tot inapoi spre sclavie si ignoranta trage .. le place, asta e - vina le aparatine in totalitate
Last edited by zme-ul on 18 Jul 2014, 13:07, edited 1 time in total.
Imperialismul si totalitarismul nu sunt chestiuni opuse. Sunt de aceeasi parere cu Sekaba. Dar cred ca razboiul si marginalizarea unui intreg popor nu sunt deloc niste solutii bune.
Nu am intalnit niciodata un rus sa se comporte umil in relatia cu oameni de alte nationalitati. Au inghitit comunismul foarte bine pentru ca le promitea glorie, le promitea ca vor fi stapanii lumii. Comunistii din Rusia nu vroiau doar victoria comunismului in toata lumea ci si subordonarea tarilor comuniste URSS-ului, ceea ce a dus la niste raceli in relatia cu China, de exemplu (si Romania lu Ceausescu lol). Ei si astazi considera ca sunt intr-un fel de Noi vs Restul Lumii, chestie pe care o observi in ABSOLUT TOATE JOCURILE ONLINE unde dai de rusi. Mi-aduc aminte o chestie de acum cativa ani din WoW: rusii se duc pe un server de limba engleza, spameaza numai in rusa pe general chat, cand li se atrage atentia ca pe server sunt niste reguli si nu e ok ce fac, raspunsul lor e ceva de genul "nu ne intereseaza, acum noi suntem aici si facem ce vrem, asta e server rusesc, cui nu-i convine poate sa plece". Suna cunoscut?
gresesti, si ca examplu concret avem Marea BritanieStokkolm » 18 Jul 2014, 12:07 wrote:Imperialismul si totalitarismul nu sunt chestiuni opuse.
Marea Britanie ca Imperiu, tehnic, nu mai exista; exista totusi Commonwealth of Nations cu 53 de state membre
nici nu poti vorbi de totalitarism in Rusia, Putin nu este un dictator, e un presedinte ales democratic de poporul rus
Putin se comporta cam ca un dictator pt ca e lasat .. culmea, poporu rus nu-l intreaba de "sanatate"
Era vorba mai mult de mentalitate imperialista.
- ola small dickie
- Big Daddy
In rusia democratia si libertatea sunt asa cam ca caimacul deasupra laptelui. Normal ca multi oameni il voteaza pe Putin, ca nu au cu cine. De ce? Pentru ca nu este permisa formarea altui pol politic puternic. Cine nu o permite? Putin si ai lui. Si la noi sunt multi care ar vota si acum pe Iliescu, pe Ceausescu, o sa fie multi care o sa-l voteze pe Ponta. Noi insa avem si am avut dupa 90 si alte variante. Nu s-a dat in cap. Putin se asigura prin metodele lui ca nu apare alta forta politica in Rusia, inafara de el. Poporul rus nu poate sa voteze un partid care nu exista sau un lider care nu exista. Si nu exista pentru ca nu sunt lasati sa existe sau sa devina importanti. Daca cauti pe net sunt destule exemple in Rusia lui Putin de pedepsire a adversarilor politici.
Cat despre poporul rus nu m-as hazarda sa trag concluzii, sa generalizez despre un popor dupa chaturi pe jocuri online sau o intalnire cu un rus sau doi. Astfel de paralele si de exemple poti sa le dai in legatura cu orice popor, chiar si cu cel roman.
Sper ca nu invinovatiti si poporul nord coreean pentru situatia de acolo? Sau au si ei o mica vina nu?
Cat despre poporul rus nu m-as hazarda sa trag concluzii, sa generalizez despre un popor dupa chaturi pe jocuri online sau o intalnire cu un rus sau doi. Astfel de paralele si de exemple poti sa le dai in legatura cu orice popor, chiar si cu cel roman.
Sper ca nu invinovatiti si poporul nord coreean pentru situatia de acolo? Sau au si ei o mica vina nu?
lol, asta o pun la tampenii.zme-ul » Fri Jul 18, 2014 12:21 pm wrote:[quote="[url=http:
nici nu poti vorbi de totalitarism in Rusia, Putin nu este un dictator, e un presedinte ales democratic de poporul rus
Putin se comporta cam ca un dictator pt ca e lasat .. culmea, poporu rus nu-l intreaba de "sanatate"
Mie mi se pare ca rusii se poarta la fel fie ca sunt condusi de Putin, comunisti sau Petru cel Mare, ceea ce ma face sa cred ca poate e si de la popor, nu doar de la conducatori.
E vorba de educatie, nu de altceva. La nastere nu e nicio diferenta intre un rus si un englez. Numai ca nu e nimeni interesat sa reformeze educatia serios la ei (si nici la noi, de altfel).
Voucher PC Garage: EE8SCBDH. Every time you use it, Mihai Gadea's forehead grows larger.
Comparatia cu Coreea de Nord nu cred ca e cea mai potrivita, pentru ca mosia tovarasului Kim e izolata complet de restul lumii. Oamenii aia sunt sigilati in universul faurit de conducator, pe cand rusnacul de rand are acces la aceeasi informatie ca si noi. Nu-i obliga nimeni sa aplaude cu pasiune cand spune Putin ca vor occidentalii sa le ia vodka din pahare si ca trebuie sa se ridice la lupta, cum nu-i obliga nimeni sa-l voteze pe el, unicul candidat, sau pe animalul de companie care se nimereste sa fie de serviciu.
Ca Putin a facut parizer din orice forma de opozitie este foarte adevarat, dar mie mi se pare ca e la fel de adevarat si faptul ca poporul rus considera ca tragand tot vestul in streang o sa-si rezolve problemele.
Ca Putin a facut parizer din orice forma de opozitie este foarte adevarat, dar mie mi se pare ca e la fel de adevarat si faptul ca poporul rus considera ca tragand tot vestul in streang o sa-si rezolve problemele.
NO COVER. ALL MAN.
dupa lovitura de stat (esuata) din '91 din Rusia s-a putut vota democratic, da? Elțin era presedinteola small dickie » 18 Jul 2014, 13:03 wrote:In rusia democratia si libertatea sunt asa cam ca caimacul deasupra laptelui. Normal ca multi oameni il voteaza pe Putin, ca nu au cu cine
imediat dupa el apare Putin, ignoram interimatul lui Alexandr Ruțkoi; care acelasi Putin declara sus si mare prin 2006 ca caderea URSS a fost o catastrofa - o tara intreaga il aplauda
daca ar fi existat in Rusia o adevarata dorinta de schimbare, Putin nu ar fi presedinte; dar poporul rus, in nenumarate randuri, s-a comportat ca o turma de oi - e in totalitate vina lor
ce vorbesti tu acolo? Razboiul de Independenta al SUA s-a desfasurat pe vremea internetului? se intampla cu ~100 de ani inainte de a se inventa radioulWaaagh! » 18 Jul 2014, 13:42 wrote:Comparatia cu Coreea de Nord nu cred ca e cea mai potrivita, pentru ca mosia tovarasului Kim e izolata complet de restul lumii. Oamenii aia sunt sigilati in universul faurit de conducator, pe cand rusnacul de rand are acces la aceeasi informatie ca si noi.
daca poporul are vointa sa iasa de sub asuprire o poate face, numai ca rusii nu vor - repet, este vina poporului rus pt situatia in care se afla
Nu inteleg de ce te contrazici cu el din moment ce sustine fix punctul de vedere pe care il sustii si tu, anume ca rusii sunt de vina pentru prostia lor. Ce zicea el legat de accesul la informatie era vis-a-vis de Korea de Nord unde respectivul acces este controlat in totalitate de stat. Cum zicea si Hitchens; e ca si cum cineva a citit 1984 si s-a gandit "Oare cum am putea sa punem asta in aplicare?".zme-ul » Fri Jul 18, 2014 3:00 pm wrote:ce vorbesti tu acolo? Razboiul de Independenta al SUA s-a desfasurat pe vremea internetului? se intampla cu ~100 de ani inainte de a se inventa radioul
daca poporul are vointa sa iasa de sub asuprire o poate face, numai ca rusii nu vor - repet, este vina poporului rus pt situatia in care se afla
Oricum, cu americanii a fost alt context. Plm, aveau un ocean intre ei si bufonii care le cereau socoteala, normal ca le-au zis sa se duca pe falus.
NO COVER. ALL MAN.
adica sa cred ca creierul nord-corean nu functioneaza, nu-si da seama ca situatia lui nu e in regula?! cand vine unu si te ia la bataie, instinctul tau e sa te aperi
problema in Corea de N e ca poporul s-a dat batut una-doua, si au modificat (constient) situatia curenta ca noua normalitate
imperii se tot cladeau si altele apareau dinainte de Era Noastra

problema in Corea de N e ca poporul s-a dat batut una-doua, si au modificat (constient) situatia curenta ca noua normalitate
ala era doar un exemplu general si foarte usor de inteles; nu de atunci au inceput razboaiele de independenta / revolutiileWaaagh! » 18 Jul 2014, 14:10 wrote:Oricum, cu americanii a fost alt context. Plm, aveau un ocean intre ei si bufonii care le cereau socoteala, normal ca le-au zis sa se duca pe falus.
imperii se tot cladeau si altele apareau dinainte de Era Noastra

Cred ca vorbim de lucruri diferite. Dupa cum am spus, oamenii din Coreea de Nord sunt captivi intr-o lume faurita de conducatori. Daca de mic esti inchis ermetic intr-o atmosfera de indoctrinare, si universul tau se limiteaza la ceea ce iti ofera ei, singur este aproape imposibil sa evadezi, pentru ca mintea ta nu poate sa conceapa ca mai exista si alte alternative.
In Rusia situatia este alta. Dupa cum a spus si ola, tavariski Putin i-a anihilat pe toti care au comentat la el, dar poporul propriu-zis nu este izolat informational. Asa cum au acces la propaganda, au acces si la media occidentala, deci sunt liberi sa judece cu capul lor consecintele pe care stilul de a conduce al lui Putin le are asupra viitorului lor. Cu toate astea, rusii au salutat anexarea Crimeei, care n-a facut decat sa le πzdeasca si mai rau economia, saluta razboiul din Ucraina din care n-au nimic de castigat cat si politica generala de a trage vestu-n streang, care le face orice numai bine nu. La ei nu e vorba de asuprire, e o mentalitate pe care o accepta benevol si o strategie despre care ei chiar cred ca le va fauri un destin mai bun.
In Rusia situatia este alta. Dupa cum a spus si ola, tavariski Putin i-a anihilat pe toti care au comentat la el, dar poporul propriu-zis nu este izolat informational. Asa cum au acces la propaganda, au acces si la media occidentala, deci sunt liberi sa judece cu capul lor consecintele pe care stilul de a conduce al lui Putin le are asupra viitorului lor. Cu toate astea, rusii au salutat anexarea Crimeei, care n-a facut decat sa le πzdeasca si mai rau economia, saluta razboiul din Ucraina din care n-au nimic de castigat cat si politica generala de a trage vestu-n streang, care le face orice numai bine nu. La ei nu e vorba de asuprire, e o mentalitate pe care o accepta benevol si o strategie despre care ei chiar cred ca le va fauri un destin mai bun.
NO COVER. ALL MAN.
N-are absolut nici un rost sa comparam situatia din Korea de Nord cu cea din oricare alta tara de pe planeta, din trecut, prezent sau (sa speram) viitor.
http://www.vanityfair.com/politics/feat ... ens-200101#
http://www.vanityfair.com/politics/feat ... ens-200101#
Sooner or later, all talk among foreigners in Pyongyang turns to one imponderable subject. Do the locals really believe what they are told, and do they truly revere Fat Man and Little Boy? I have been a visiting writer in several authoritarian and totalitarian states, and usually the question answers itself. Someone in a café makes an offhand remark. A piece of ironic graffiti is scrawled in the men’s room. Some group at the university issues some improvised leaflet. The glacier begins to melt; a joke makes the rounds and the apparently immovable regime suddenly looks vulnerable and absurd. But it’s almost impossible to convey the extent to which North Korea just isn’t like that. South Koreans who met with long-lost family members after the June rapprochement were thunderstruck at the way their shabby and thin northern relatives extolled Fat Man and Little Boy. Of course, they had been handpicked, but they stuck to their line.
The most hysterical and ridiculous and grandiose attempt to persuade the North Koreans that the whole world is with them is to be found in the “International Friendship Exhibition,” a colossal marble pagoda among the beauties of Mount Myohyang, about two hours’ drive north from the capital. Built at remorseless expense (and much of it underground, like a lot of North Korean institutions), it houses more than 61,000 gifts, bestowed on the Great Leader and the Dear Leader by foreign heads of state, delegations, and random celebrities. Every schoolchild is brought here at least once, to be assured that Kim Il Sung was an international statesman without peer.
It’s an “as if” society. Uniformed female traffic cops do pirouettes at intersections, though there are no cars. Newspapers come out, though they contain no news. Restaurants produce menus of nonexistent dishes. At the airport, there are barely any planes. In the national art gallery—they understand that you have to have a national art gallery—almost all the paintings are of the same two people. In the Palace of Children—a forbidding structure with no play space—I found a class of tiny Koreans solemnly learning Morse code under the supervision of an adult. He unblinkingly beep-beeped and they doggedly transcribed the dots and dashes. Nobody has told them that the international community abandoned Morse two years ago.
- DarthZombie
- Dremora Lord
De la Petru cel Mare incoace, anumite chestii sunt comune atunci cand vine vorba de modul in care Rusia trateaza politica externa. In primul rand, Rusia nu are incredere in Vest. Da, vor sa aiba prestigiul lui, dar tarile vestice nu le vor binele, si ca atare le desconsidera in acelasi timp in care le admira [da, stiu, paradox]. Dar in acelasi timp Rusia sufera de complexul "poporului ales", un sentiment de grandomanie in care toti ceilalti trebuie sa se aplece in fata vointei Rusiei. Acest complex e legat si cu pretentiile Rusiei de a deveni un nou Constantinopol, un nou centru al ortodoxiei, cu posibile intentii de a impune sistemul de tip catolic cu un papa care sa conduca toate bisericile ortodoxe din lume.
Pe scurt, e teribil de complicat sa interactionezi cu Rusia, pentru ca Rusia nu a jucat niciodata acelasi joc precum "noi", astia din Europa. Si din acest motiv, nici nu trebuie sa le fie acordata incredere, mai ales ca diplomatia si serviciile secrete ruse sunt printre cele mai capabile din lume. Tare mi-e ca ceea ce vedem acum a fi o nebunie cu Ucraina, peste zece ani s-o vedem ca pe inca o mutare de sah facuta de Kremlin pentru cine stie ce scop final.
Pe scurt, e teribil de complicat sa interactionezi cu Rusia, pentru ca Rusia nu a jucat niciodata acelasi joc precum "noi", astia din Europa. Si din acest motiv, nici nu trebuie sa le fie acordata incredere, mai ales ca diplomatia si serviciile secrete ruse sunt printre cele mai capabile din lume. Tare mi-e ca ceea ce vedem acum a fi o nebunie cu Ucraina, peste zece ani s-o vedem ca pe inca o mutare de sah facuta de Kremlin pentru cine stie ce scop final.
Treaba e mai complicata. Nici noi in aia 45 de ani in comunism nu o duceam prea bine si stiam asta. Motivul pentru care nu se rasculau non-stop est europenii sa scape de comunism a fost contextul international nefavorabil (razboi rece, rusia, tancuri). Chestie similara in Coreea de Nord, care nu poate scapa de familia dolofanilor fara cooperarea Chinei, indiferent cat de mult se rascoala aia acolo. Imagineaza-ti cum ar reactiona China la o revolta pro-libertate in Coreea de Nord, cred ca ar fi ceva gen Rusia vs Ucraina dar mai rau.zme-ul » Fri Jul 18, 2014 2:13 pm wrote:adica sa cred ca creierul nord-corean nu functioneaza, nu-si da seama ca situatia lui nu e in regula?! cand vine unu si te ia la bataie, instinctul tau e sa te aperi
Ca veni vorba de Putin ales democratic in Rusia, trebuie retinut ca si Coreea de Nord se cheama de fapt Republica Populară Democrată Coreeană. Ia zi cum l-au ales democratic pe umflatul ala sau pe ta-su.