Mancare
Re: Mancare
Pulpă de porc la cuptor. Am lăsat-o două zile la marinat înainte să o gătesc și am condimentat-o cu sare, piper, usturoi granulat, boia de ardei iute, oregano, busuioc si un pic de rozmarin. Nu am porționat-o foarte bine, dar e prima oară când tranșez carne de porc.

Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.
Full-time quote-happy-tagger.
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
Neapărat cu mujdei! 

Am facut file de salau in stil "fish & chips"... fara chips. Sau orice altceva din fish & chips. Adica e doar fish. Anyway. A mers cu muraturi si piure, e ok 

E o reteta usoara la prajit, e greu sa faci ceva care sa strice carnea de dinauntrul invelisului. Prajesti intr-o tigaie mai adanca (bucatile de peste trebuiesc acoperite de ulei/sa pluteasca) pana cand suprafata e ok, cam 5 minute.
Quick:
1. 350ml de bere intr-un castron, am folosit o sticla de Corona. Probabil ca e diferenta cu o bere cu aroma mai puternica, try it.
2. 3 lingurite de drojdie la plic peste bere.
3. Se toarna in ploaie 250g de faina, amestecand in continuu cu un tel. Vrei ceva care curge dar e suficient de gros/lipicios incat sa stea pe peste.
4. Lasa aluatul cateva minute, pana apar bule si stii ca a inceput fermentatia.
5. Ia bucata de peste, trece-o prin aluat si apoi direct in uleiul incins.
6. Yum.
Protip: E ideal sa fie bucati mai mari de peste (nu cum am avut eu aici), fara piele, daca exista in magazin. Daca nu, cu un cutit *subtire* trebuie separata pielea de pe carne. Singura chestie care se prajeste aici e invelisul, care dupa ce se umfla se distanteaza ceva de piele. Deci s-ar putea sa ai surpriza ca pielea a devenit super soggy si gretoasa, si ti-ai stricat toata mancarea.
Protip #2: Fileul de salau din punga deluxe de la lidl nu produce rezultate prea satisfacatoare in reteta asta. E subtire, are piele, si am gasit si oase. Avoid.
Protip #3: Ajuta sa aplici usor un servetel de bucatarie pe carne inainte s-o dai prin aluat, ca sa absorbi ceva din umezeala, mai ales daca l-ai dezghetat recent.
Next time fac reteta clasica cu cartofi prajiti, piure de mazare, sos tartar si otet de malt. Otet pe care l-am incercat si acum dar nu-s sigur inca daca-mi place. E un gust destul de unic relativ la cum mancam prajeala in zona asta
E the real deal tho, Sarson's adus direct din Scotia.

E o reteta usoara la prajit, e greu sa faci ceva care sa strice carnea de dinauntrul invelisului. Prajesti intr-o tigaie mai adanca (bucatile de peste trebuiesc acoperite de ulei/sa pluteasca) pana cand suprafata e ok, cam 5 minute.
Quick:
1. 350ml de bere intr-un castron, am folosit o sticla de Corona. Probabil ca e diferenta cu o bere cu aroma mai puternica, try it.
2. 3 lingurite de drojdie la plic peste bere.
3. Se toarna in ploaie 250g de faina, amestecand in continuu cu un tel. Vrei ceva care curge dar e suficient de gros/lipicios incat sa stea pe peste.
4. Lasa aluatul cateva minute, pana apar bule si stii ca a inceput fermentatia.
5. Ia bucata de peste, trece-o prin aluat si apoi direct in uleiul incins.
6. Yum.
Protip: E ideal sa fie bucati mai mari de peste (nu cum am avut eu aici), fara piele, daca exista in magazin. Daca nu, cu un cutit *subtire* trebuie separata pielea de pe carne. Singura chestie care se prajeste aici e invelisul, care dupa ce se umfla se distanteaza ceva de piele. Deci s-ar putea sa ai surpriza ca pielea a devenit super soggy si gretoasa, si ti-ai stricat toata mancarea.
Protip #2: Fileul de salau din punga deluxe de la lidl nu produce rezultate prea satisfacatoare in reteta asta. E subtire, are piele, si am gasit si oase. Avoid.
Protip #3: Ajuta sa aplici usor un servetel de bucatarie pe carne inainte s-o dai prin aluat, ca sa absorbi ceva din umezeala, mai ales daca l-ai dezghetat recent.
Next time fac reteta clasica cu cartofi prajiti, piure de mazare, sos tartar si otet de malt. Otet pe care l-am incercat si acum dar nu-s sigur inca daca-mi place. E un gust destul de unic relativ la cum mancam prajeala in zona asta

Get this shit:
https://www.cora.ro/salata-de-ton-si-co ... -P-2514393
Daca imi dadea cineva si era si nitel incalzita nu mi-as fi dat seama ca e din conserva. Pacat ca e Rio Mare deci te falimenteaza daca incerci sa mananci mai des.
Pentru saraki exista salatele cu ton de la lidl, bagi o imbucatura, apoi o lacrima, treci peste.
https://www.cora.ro/salata-de-ton-si-co ... -P-2514393
Daca imi dadea cineva si era si nitel incalzita nu mi-as fi dat seama ca e din conserva. Pacat ca e Rio Mare deci te falimenteaza daca incerci sa mananci mai des.
Pentru saraki exista salatele cu ton de la lidl, bagi o imbucatura, apoi o lacrima, treci peste.
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
Ton lidl + salata verde + maioneza + ceapa
e bun
e bun
18th century cooking!
Daca v-ati intrebat vreodata care a fost precursorul micului, here it is:
https://adevarul.ro/locale/resita/carna ... index.html
https://adevarul.ro/locale/resita/carna ... index.html
- ola small dickie
- Big Daddy
micul mi se pare asa o banalitate incat credeam ca nu are niciun precursor, el fiind precursorul la tot ce a urmat
S-a lansat Taco Bell in Cluj, people "love" it 
https://www.google.com/maps/place/Taco+ ... 53!9m1!1b1

https://www.google.com/maps/place/Taco+ ... 53!9m1!1b1
Of, pe mine mă surprind de fiecare dată oamenii care mănâncă la fast-fooduri cu un anumit specific și au impresia că mâncarea tradițională din acea parte a lumii chiar așa e. Cică "sper că mexicanii n-au gusturi așa proaste". Oh, honey, dacă mergi la TacoBell și te aștepți la mâncare tradițională mexicană și nu la ceva căcat americanizat care e de 3 ori mai prost, I feel bad for you.
- ola small dickie
- Big Daddy
Recomand Ben & Jerry`s Chocolate Fudge Brownie. Inghetata cu bucati de brownie. E super buna. sub haagen dasz dar bestiala oricum. am luat-o de la mega, 20 de lei 500 ml

N-ai avea de unde sa stii asta, dar extra funny e ca toti vorbesc de Spartan si McDonald's ca si alternative, desi la 10m de Taco Bell e de ceva vreme standul Pokka cu tex-mex food (i.e. ce au taco bell si chiar mai mult)Triggerix wrote: 1 Feb 2019, 14:32 Of, pe mine mă surprind de fiecare dată oamenii care mănâncă la fast-fooduri cu un anumit specific și au impresia că mâncarea tradițională din acea parte a lumii chiar așa e.

Inca nu am incercat Taco Bell, portiile mici lasa de dorit pentru mine

daca tot vorbim de mancare mexicana in Cluj, in pauza de masa ne mai comandam de la Pablito. Chiar azi am luat de la ei. E ok, ba.
Eu n-am apucat să încerc mâncare mexicană, nu cred că avem vreun restaurant în Brașov. Îmi place foarte tare mâncarea chinezească, mai ales supa aia iute acrișoară cu tofu e nebunie.
These are p great.

Eu nu pot sa le mananc pentru ca sunt taranul ala care mananca halva doar cu paine.
- ola small dickie
- Big Daddy
Alea din poze nu s de fapt halvitze?
Nu, este halva. Dar la cum te simt, si tu mananci cu paine. Right?
Credeam ca sunt singurul care mananca halva cu paine. Dar mie imi place doar aia la vrac din care iti taie cat doresti.DANiel wrote: 20 Feb 2019, 18:00 Eu nu pot sa le mananc pentru ca sunt taranul ala care mananca halva doar cu paine.
- ola small dickie
- Big Daddy
De halva cu paine n am auzit in viata mea. Eu in schimb am mancat toata viata paste cu paine pana in ultimii ani cand am renuntat la paine in afara de senvisuri