Ce cititi momentan?

Ce muzica mai ascultați, ce filme ați mai văzut și ce cărți ați mai citit.
User avatar
Soarecu
Pig Cop
Posts: 788
Joined: 11 Mar 2014, 19:04

Re: Ce cititi momentan?

Post by Soarecu » 9 Sep 2019, 15:22

Mie mi-a placut mult stilul lui Harari in Sapiens, poate si de aia am terminat-o asa rapid.
User avatar
DANiel
Hammer Haunt
Posts: 1283
Joined: 4 Mar 2014, 00:20
Location: Bucuresti

Re: Ce cititi momentan?

Post by DANiel » 9 Sep 2019, 17:49

Aici oarecum cred ca tine si de mine, pentru ca am venit de la The Cold War: A New History de John Lewis Gaddis unde oarecum ma antrena mai mult sa citesc pentru ca nu era un neant totul ci mai mult ceva ce adaugam peste, la Harari unde cu toate ca in timeline poti intui ce urmeaza tot sunt idei pe bucati/capitole care nu ii ofera (again, pentru mine) o continuitate in citire. Again, fix modul meu.
User avatar
Soarecu
Pig Cop
Posts: 788
Joined: 11 Mar 2014, 19:04

Re: Ce cititi momentan?

Post by Soarecu » 9 Sep 2019, 21:49

De acord ca exista senzatia aia de ruptura intre capitole. In Homo Deus parca se simte si mai pronuntat decat in Sapiens si, combinat cu faptul ca multe idei se reiau aproape identic, fac cititul destul de greoi.

In alta ordine de idei am abandonat Quo Vadis pentru ca nu mai puteam suporta stilul. Slavici are de o suta de ori mai mult stil decat polonezul care a scris cartea aia si asta spune multe tinand cont ca Slavici nu a luat niciun nobel pentru literatura. Meh, poate reincep In cautarea timpului pierdut sau ma apuc de crima si pedeapsa, desi pana cand incep faculta nu m-as baga la carti chiar asa lungi/grele.
User avatar
Fular
Barbugiu înrăit
Posts: 915
Joined: 14 Mar 2014, 23:13

Re: Ce cititi momentan?

Post by Fular » 9 Sep 2019, 22:20

Lol, Sienkiewicz a ajuns "polonezul care a scris cartea aia." :lol:
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
User avatar
Soarecu
Pig Cop
Posts: 788
Joined: 11 Mar 2014, 19:04

Re: Ce cititi momentan?

Post by Soarecu » 9 Sep 2019, 23:05

Mi-a fost prea lene sa ma uit pe carte ca sa nu ii scriu gresit numele :lol: . Am inteles ca e considerat un mare prozator polonez, dar cel putin pe mine nu m-a prins defel stilul lui, cum am zis, Slavici mi se pare ca are mult mai mult farmec in scris decat el si nu cred sa fi fost din cauza traducerii.
User avatar
Iavo
Headless Kamikaze
Posts: 352
Joined: 8 Apr 2016, 11:17

Re: Ce cititi momentan?

Post by Iavo » 11 Sep 2019, 17:09

Nici pe mine nu m-a impresionat prea tare Quo Vadis. Nici alte carti scrise de polonezul ala. Cred ca mi-ar fi placut in liceu tho, spre deosebire de Slavici. Si ca sa nu fie o contributie exclusiv negativa: citesc "If this is a man" de Primo Levi. Singura (alta) carte pe care am citit-o de la o persoana care sa fi experimentat in mod direct Auschwitz-ul in perioada lui de glorie a fost "Cinci ani la Auschwitz" de alt polonez (Wieslaw Kieler). Kielar a petrecut de 5 ori mai mult timp in lagar decat Levi dar italianul scrie mai bine si poate ca si intelege mai bine unele lucruri...oricum, imi place mult stilul lui. Ah, de fapt am citit si Man's Search for Meaning de Frankl dar acolo experienta din lagar nu era subiectul principal al cartii. Si probabil o sa citesc si Night.
Post Reply

Return to “Cărți/Muzică/Filme”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests