Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Stokkolm
Dremora Lord

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Stokkolm »

Ok McWilliams si Mitzah spun ca nu e o diferenta intre PSD, PDL, PNL, etc. Eu pot da cateva exemple de chestii facute de PSD care sunt cu o magnitudine peste ce fac alte partide:
- martea neagrea din decembrie 2013 cu incercarea de a oferi superimunitatea politicienilor in fata legii
- incercare de lovitura de stat in 2012
- reactia lui Ponta dupa publicarea discutiei cu Basescu legate de reducerea CAS:
"Cred că, după Băsescu, trebuie să avem nişte reguli foarte clare. Ideea asta că Băsescu zice că are chef să dea filmările sau nu are chef este o chestie absolut neserioasă şi anormală. Eu cred că trebuie să adoptăm o procedură foarte clară şi legată de consultările politice, în care de la început se ştie foarte clar că se face o minută, o stenogramă, la final o semnează un consilier prezidenţial, se pune la dispoziţie. Ideea este că trebuie să ai o procedură şi un protocol"

Cu alte cuvinte, "dupa ce ajung eu la putere o sa am grija sa apara in presa doar chestiile care ma pun intr-o lumina pozitiva". North Korea style. Normal, orice politician are in gand cenzurarea presei, dar sa o zici pe fata e deja la alt nivel de nesimtire.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

DarthZombie » Thu Jul 31, 2014 3:17 pm wrote:Asta fara sa adaugam lucrurile care sunt la suprafata, ca Eba aia nu a spus la intamplare ca vrea legalizarea drogurilor usoare in tara...
Nu inteleg ce vroiai sa spui cu asta, elaboreaza te rog.
New phone, Houthis

Soundcloud
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Waagh, pai PSD e partidul cel mai mare ca numar de membri si care a stat cel mai mult la guvernare duia '89. PDL facea exact aceleasi lucruri in proportie cu timpul si numarul de oameni pe care-i avea in subordine.

Iar cat despre finantarile universitare, buba tot e. Nu e normal sa dai finantare pe numar de studenti, pentru ca asta incurajeaza sa iei la kil la admitere ca sa-ti creezi o finantare disproportionata cu calitatea educatiei oferite. In mod normal universitatile ar trebui incurajate sa-si gaseasca si alte surse de finantare prin sponsorizari, sa nu se bazeze 100% pe banii statului [care stat sa le dea o suma fixa pe program educational - cu conditia sa nu se lase usa deschisa abuzurilor].

@stokkolm: asta cu lovitura de stat e retorica lui Basescu. Da, au incalcat legea prostii aia, dar nu pentru ca au indraznit sa il suspende pe Basescu, ci pentru ca din dracu stie ce motiv, netotii aia nu au avut rabdare 2 saptamani ca sa intruneasca toate cerintele pentru a incepe procedurile. Au sarit un pas, sub alte cuvinte. Asta nu e lovitura de stat, e doar prostie, iar cei care folosesc "lovitura de stat" pentru situatia aia nu stapanesc definitia termenului sau doresc sa creeze o alta imagine decat a ceea ce a fost atunci.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Zomb, buba e ca in momentul de fata nici universitatile nu doresc finantare pe criterii de performanta :lol: :lol: :lol: . Ideea e ca o universitate nu este o institutie dedicata numai educatiei, ci si cercetarii, ori e greu cu cercetarea si nu multa lume are chef sa o faca. E mai comod sa te scuzi cu faptul ca ai vagoane de studenti, si ca-ti consuma procesul educativ atat de mult timp ca nu mai ai vreme de cercetare. Ori ca sa vina banii in conditiile astea, finantarea trebuie sa ramana pe cap student, si uite cum ajungi in situatii cum sunt la Universitatea Bucuresti, unde mai bine de 50% din opera stiintifica produsa anual de universitate vine din partea uneia dintre mai mici facultati ale ei, facultate care are parte si de o finantare extrem de proasta, dat fiind numarul mic de studenti.

Ori legea aia a fost un prim pas pentru rectificarea acestei situatii, dar trebuie sa te lupti cu extrem de mult gunoi uman ca sa ajungi la niste rezultate. Bine macar ca modificarile bagate pe sestache de psd sunt atat de odioase ca n-am vazut pe nimeni in afara unei idioate care cica-i sefa ligii studentilor din Romania, care sa nu-i injure.

Edit:

Si sa nu uitam, apropo de lista lui stokkolm, ca psd (cu suportul pnl pana sa devina shitul serios) a vrut sa bage o lege prin care sa scape de parnaie si sa stearga faptele penale ale unor indivizi gen himajin coisan. Daca le iesea, return of the king aveam la alegerile astea. :lol:
NO COVER. ALL MAN.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Nu-l votam pe Ponta pentru ca brrrr si nu-l votam nici pe oponentul sau, Iohannis, ca oricum n-are sanse (de ce?! cine zice?! nu se stie, dar e evident). In concluzie, stam acasa si nu mai votam deloc. O logica flawless. Enjoy ur shit country.
I'm livin' in a love shadow
zme-ul

Post by zme-ul »

Polish people are using apple-eating selfies to give Putin the finger
Russia retaliated yesterday against new EU and US sanctions over Ukraine by banning most fruit and vegetable imports from Poland, and warned that an EU-wide ban could be next. The move could cost Poland—a former Soviet satellite and the world’s biggest apple exporter—access to its biggest market. Last year Poland exported €438 million ($587 million) worth of apples, 56 percent of which went to Russia.
+
In response, Poles started a social media campaign that tweaks Russian president Vladimir Putin and encourages people to eat Polish apples. The idea seems to have started with a Polish business journalist (paywall), and it quickly spread to prominent politicians, one of the country’s largest supermarket chains, the head of the president’s National Security Bureau, and at least two Polish embassies.
Image

:mrgreen:
Mitzah
Headless Kamikaze

Post by Mitzah »

Stokkolm » Thu Jul 31, 2014 3:35 pm wrote:Ok McWilliams si Mitzah spun ca nu e o diferenta intre PSD, PDL, PNL, etc. Eu pot da cateva exemple de chestii facute de PSD care sunt cu o magnitudine peste ce fac alte partide:
- martea neagrea din decembrie 2013 cu incercarea de a oferi superimunitatea politicienilor in fata legii
- incercare de lovitura de stat in 2012
- reactia lui Ponta dupa publicarea discutiei cu Basescu legate de reducerea CAS:
"Cred că, după Băsescu, trebuie să avem nişte reguli foarte clare. Ideea asta că Băsescu zice că are chef să dea filmările sau nu are chef este o chestie absolut neserioasă şi anormală. Eu cred că trebuie să adoptăm o procedură foarte clară şi legată de consultările politice, în care de la început se ştie foarte clar că se face o minută, o stenogramă, la final o semnează un consilier prezidenţial, se pune la dispoziţie. Ideea este că trebuie să ai o procedură şi un protocol"

Cu alte cuvinte, "dupa ce ajung eu la putere o sa am grija sa apara in presa doar chestiile care ma pun intr-o lumina pozitiva". North Korea style. Normal, orice politician are in gand cenzurarea presei, dar sa o zici pe fata e deja la alt nivel de nesimtire.
Argumentul tau se rezuma astfel: PNL, PD-L, PMP etc. sunt niste gauri negre cu diametrul de cate 1km. PSD e o gaura neagra cu diametrul de 100km. Asadar, PNL, PD-L, PMP etc. sunt mai ok decat PSD.

Cool, dar tot sunt gauri negre pe care nu le vrei aproape de Pamant, nu?

Iar Johannis pare un tip vertical pana cand citesti despre prostiile pe care le-a facut la primaria Sibiului. Ca o paranteza (nu ca ar conta), omul e complet opusul lui Crin Antonescu atunci cand vine vorba de charisma si oratorie. Nu stiu cum o sa reuseasca sa atraga atat de mult electorat de partea lui.
Voucher PC Garage: EE8SCBDH. Every time you use it, Mihai Gadea's forehead grows larger.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

DarthZombie » Thu Jul 31, 2014 3:09 pm wrote: La justitie se intampla ce se intampla acum din cauza presiunilor UE, nu din alte motive. Si Iliescu a facut eforturi pentru a ne integra in UE si NATO, asta nu inseamna ca a facut-o din proprie initiativa si pentru ca i-ar fi convenit. Iar la educatie nu vad mare branza de progres dintr-un singur motiv: oricine vine vrea sa reinventeze tot sistemul si ca atare sistemul e atat de zapacit incat nu apuca sa se aseze nici o politica si nici o strategie. Pana si o politica proasta lasata sa se stabilizeze e mai buna decat jde politici care sunt ametite intre ele ca intr-o veritabila miscare brown-iana.
Si atunci cu Martea Neagra (http://ro.wikipedia.org/wiki/Mar%C8%9Bea_neagr%C4%83) intamplata recent sub guvernul ponta si cu parlament majoritar PSD ce facem? Sau cu atacurile continue la justitie si institutiile ei ale baronilor pesede, antena 3 si chiar ale lui ponta? cu astea ce facem? S-a oprit presiunea UE? Nu mai vrea UE? Cum e?
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

@Mitzah
N-am tras astfel de concluzii, am raspuns strict la argumentul lui McWilliams.

In ce priveste atitudinea "toti politicienii sunt rai, raul cel mai mic e tot rau": spune-mi ceva ce nu stiu.
Zici ca votezi pe cineva low-profile, din afara gastii. Pai n-o sa mai ai optiunea asta in turul doi.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Spoiler for rezistenţa e futilă:
Image
REMEMBER CITADEL
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

La ce argument ai raspuns, Stok? Citeste ce a spus Zombie, daca tot ce spun eu este umflat cu pompa, lung si absolut neinteresant din moment ce vine de la unul care voteaza cu Ponta (lol): daca i s-ar fi dat si PDL-ului aceeasi perioada de timp cat i s-a dat si PSD-ului, ar fi fost cel putin la acelasi nivel. Si ca baroni locali, si ca manarii facute, si ca abuzuri, si ca raspandire, si ca ce vrei tu. Si stii de ce zic asta? Pentru ca Basescu, fata de Iliescu sau fata de Nastase, este absolut criminal la nivel de organizare si de comanda. E mai bun ca ceilalti doi pusi cap la cap, in perioada lor de glorie. Principalele motive pentru care pare "mai cu bun-simt" sunt timpul redus si presiunea UE/FMI.

Ma repet: ghinionul lui a fost ca a trebuit sa o ia de jos cu partidul propriu (da, partidul exista deja si avea ceva membrii, insa a trebuit curatat si reeducat pentru a-l face o forta opozabila PSD-ului) si ca a trebuit sa imparta puterea cu altii prin aliante (cu PNL, cu UDMR, cu comis-voiajorii de la UNPR sau turistii plecati din PSD/PNL etc.), in loc sa se trezeasca la carma lui (ca Nastase, Geona sau Ponta). De fapt, singurul politician roman cat de cat apropiat de ce poate Basescu ar fi Hrebenciuc; dar ala are preferinte de a fi papusar-sef, fara sa iasa in lumina reflectoarelor prea des, ori Basescu este indragostit de reflectoare.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
ola small dickie
Big Daddy

" daca i s-ar fi dat si PDL-ului aceeasi perioada de timp cat i s-a dat si PSD-ului, ar fi fost cel putin la acelasi nivel. Si ca baroni locali, si ca manarii facute, si ca abuzuri, si ca raspandire, si ca ce vrei tu"

O afirmatie gratuita, hazardata si fara nicio baza.

"Si stii de ce zic asta? Pentru ca Basescu, fata de Iliescu sau fata de Nastase, este absolut criminal la nivel de organizare si de comanda. E mai bun ca ceilalti doi pusi cap la cap, in perioada lor de glorie. Principalele motive pentru care pare "mai cu bun-simt" sunt timpul redus si presiunea UE/FMI. "

Iar asta e un non-argument.

comparatia basescu - hrebenciuc e la fel de paralela cu realitatea.

las-o jos. imi plac astea cu daca si cu parca ale lui mcwiliams. daca mergem pe teoriile cu daca si cu parca inseamna ca esti de acord ca unii au facut rau si unii nu au facut atat rau pt ca nu avut timp. da? atunci pe cine votezi si pe cine simpatizezi si pe cine critici? pe aia care au avut timp si au dovedit ce au facut cu timpul lor adica au facut naspa. sau pe aia care "nu au avut timp" si nu au facut atat de rau? llogica? avem? le mai dam o sansa la aia care au avut timp?

inca o eroare in logica ta. ii compari pe acelasi plan pe cei care conform teoriei tale au facut rau doar pt ca au avut destul timp, si ii consideri la fel de nasoi cu cei care nu au avut timp deci nu au demonstrat atat de mult rau. pai cum atunci suporta cele 2 grupari o paralela real? huh? conform logicii tale 2 grupari sunt la fel de penale desi una a avut timp si a facut rau, iar una nu a avut destul dar presimti tu in urina, in cafea, in zacusca sau in iaurt de capra ca ar face la fel. misto teorii nene.
Zaorish
Headcrab

Post by Zaorish »

Ma plictisesc, asa ca o sa fac un colaj mai mare.

1. Cine are impresia ca e un politician care nu fura, sa ma contacteze. Tocmai am primit 500 de miliarde de la banca Nigeriei si vreau sa-i transfer in contul lui. Toti politicienii fura. Si Basescu, si Ponta si Merkel si Obama. Si sa fim seriosi...daca maine oricare de pe forumul asta ar ajunge intr-o pozitie importanta, ar face acelasi lucru. Ce-i diferentiaza pe politicienii "buni" de politicienii "rai" ? Cat fura. Gradul de vizibilitate in care fura. Ce fac in rest. Diferenta dintre partidele de dreapta si PSD a fost intodeauna ca au furat mult mai putin cantitativ, mult mai putin "in your face" si au facut suficiente in paralel.Si (din pacate, pentru ca nici eu nu mai vad rostul PDL ului, chiar si absorbit de PNL) partidul ala a avut oamenii cei mai capabili.V-a dat Waagh un exemplu foarte bun, daca mai e nevoie mai dau si eu altele.
Oamenii sunt mult mai relaxati cand orasul li se dezvolta, chiar daca primarul le dezvolta orasul printr-o firma cu interpusi. Daca nu ma credeti, haideti in Brasov. Asa ca "raul cel mai mic" e foarte logic, chiar daca toti dramatizeaza ca "FACEM ASTA DE ANI DE ZILE, OMG OMG".

2. Argumentul cu "daca mai avea PDL 25 de ani cucerea Romania" e o speculatie de genul "daca aveam 500 de miliarde dadeam la saraci". Pana la urma PDL nu a ajuns mai rau decat PSD, speculatiile "daca", nu-si au rostul intr-o discutie logica si argumentata.

3. Faptul ca justitia (singura scapare pe care o are tara asta dupa mine) merge este exclusiv meritul lui Basescu. Si desi a fost infiintat sub Nastase (!!!) sub numele de PNA cu documentatie la care a participat incluisiv Ponta, institutia functioneaza cu adevarat doar sub Daniel Morar si Kovesi (pe care nu o simpatizez deloc, ca o paranteza). Acum, ca putem specula si de aici...ca procurorii sunt Basisti, ca justitia e sub jugul lui X sau Y, foarte adevarat. Dar daca e sa speculam, speculam la o bere si la niste seminte.

4. Nu o sa-l votez pe Ponta, pentru ca e cel mai slab politician pe care l-a avut tara asta. Da, e sub Iliescu. E foarte prost pregatit E foarte arogant. Nu respecta absolut nici o institutie pe care ar trebui sa o respecte un sef de Guvern. E incredibil de prost. Cam cele mai mari defecte pe care le poate avea un presedinte si o rusine pentru tot tineretul pe care chipurile il promoveaza.Un presedinte care face campanie din ziua 1 pe criterii de nationalitate si religie, nu ar avea ce sa caute intr-o tara civilizata in politica, darmite sa candideze.
ola small dickie
Big Daddy

de acord aproape integral cu postul lui Zaorish

check this out:

Efectul campaniei Antena 3 impotriva DNA, acuzata ca a determinat cinci sinucideri: Premierul Victor Ponta cere ministrului muncii si parlamentarilor sa faca un proiect de lege care sa scape pensionarii acuzati de pensionare ilegala de ancheta procurorilor/ Surse judiciare: Astfel de initiative incurajeaza coruptia

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17 ... astfel.htm

misto sau ce? sa imi dau cu tesla in coaie
Mitzah
Headless Kamikaze

Post by Mitzah »

Stokkolm » Thu Jul 31, 2014 5:35 pm wrote:@Mitzah
N-am tras astfel de concluzii, am raspuns strict la argumentul lui McWilliams.
Ba cred ca spre asta tindeai si o sa vezi de ce in paragraful de mai jos.
Stokkolm » Thu Jul 31, 2014 5:35 pm wrote:In ce priveste atitudinea "toti politicienii sunt rai, raul cel mai mic e tot rau": spune-mi ceva ce nu stiu.
Zici ca votezi pe cineva low-profile, din afara gastii. Pai n-o sa mai ai optiunea asta in turul doi.
Probabil ca nu o sa am optiunea asta, dar unde vrei sa ajungi cu linia asta de gandire? Ca mai bine votez cu un partid mai mare decat cu unul mic care are sanse aproape infime? Adica vote the lesser evil?

Vezi unde suntem? Exact la concluzia pe care ai negat-o mai devreme.
Voucher PC Garage: EE8SCBDH. Every time you use it, Mihai Gadea's forehead grows larger.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

După sinuciderea unor pensionari, Guvernul vrea amnistia celor care trebuie să returneze bani
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua ... ie+fiscala
urmand zicala, "cine nu are batrani, sa-si cumpere", Ponta are de gand sa-i cumpere pe toti.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

chestr0ny » Thu Jul 31, 2014 3:11 pm wrote:Nu-l votam pe Ponta pentru ca brrrr si nu-l votam nici pe oponentul sau, Iohannis, ca oricum n-are sanse (de ce?! cine zice?! nu se stie, dar e evident). In concluzie, stam acasa si nu mai votam deloc. O logica flawless. Enjoy ur shit country.
Hai ca nu e cazul sa repet de ce Ponta ar fi brr, am zis de ala de nenumarate ori. Iar Johannis e o necunoscuta totala, nu stiu ce interese are si de ce s-a bagat in troaca de porci care e PNL-ul acuma. E clar ca e sustinut de catre cineva, ca el de unul singur nu devenea presedintele PNL atat de repede, oricat de bun orator si politician era.

Cat despre enjoy, voi sa va bucurati, cei care ati ramas in Romania, eu doar privesc de la distanta mahalageala care e politica romaneasca.

@all: cum sa nu ajunga PDL precum PSD in materie de furaciuni daca li se dadea timp? Incepeau cu patinoare si bazine de inot contruite prin locuri uitate de Dumnezeu la fel precum Nastase a fost campion la construit sali de sport construite in dorul lerii. Sau telegondole construite la misto vs Dracula Park. Asa ca despre ce vorbim, PSD partidul care fura vs PDL partidul de oameni saraci si cinstiti?
ola small dickie
Big Daddy

"Cat despre enjoy, voi sa va bucurati, cei care ati ramas in Romania, eu doar privesc de la distanta mahalageala care e politica romaneasca."

lol. "Cat despre enjoy, voi sa va bucurati, cei care ati ramas in Romania, eu doar privesc de la distanta mahalageala care e politica romaneasca si nu inteleg nimic nici de la distanta cum nu intelegeam nici de acolo cum nu inteleg nici macar o postare pe un forum" gata am corectat

"@all: cum sa nu ajunga PDL precum PSD in materie de furaciuni daca li se dadea timp? Incepeau cu patinoare si bazine de inot contruite prin locuri uitate de Dumnezeu la fel precum Nastase a fost campion la construit sali de sport construite in dorul lerii. Sau telegondole construite la misto vs Dracula Park. Asa ca despre ce vorbim, PSD partidul care fura vs PDL partidul de oameni saraci si cinstiti?"

gata, dupa mcwiliams a demonstrat si zomb ca orice alt partid ar fi fost un identic psd daca aveau timp. si bineinteles ca asta face pesedeul egal cu orice partid care n-a pupat acelasi timp la putere. sa gasim si alte subiecte, asta a fost rezolvat.
ola small dickie
Big Daddy

"La două zile după ce a intrat oficial în campania pentru Cotroceni, premierul Victor Ponta anunţă amnistia falşilor pensionari, printr-o lege pe care o va elabora Minsiterul Muncii şi care va fi aprobată în guvern. Mai exact, în actul normativ ar urma să se prevadă că pensionarii care au încasat venituri ilegale nu trebuie să mai returneze banii. E un „efort mic” şi un ajutor pentru cineva care „probabil a greşit, dar nu a făcut-o ca să se îmbogăţească”, a spus Ponta, justificându-şi măsura decisă în prag de campanie electorală prin faptul că „i se pare cumplit faptul că se sinucid oameni pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut”. Decizia vine în contextul în care DNA instrumentează în Argeş un amplu dosar privind pensiile obţinute fraudulos, în care au fost reţinuţi medici din cadrul Serviciului de Expertiză a Capacităţii de Muncă. De asemenea, o pensionară care fusese audiată în dosar s-a sinucis, lăsând un bilet în care transmitea familiei că preferă să moară decât să ajungă la închisoare."

doamnelor si domnilor...Ponta si PSD

http://www.gandul.info/stiri/guvernul-a ... t-13012624

mi se pare absolut incredibil
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Mda, insulte ca de obicei. Daca ma mananca-n fund sa ii citesc postarile, ce sa-i fac. Mi-e clar ca nu e interesat de conversatie ci doar sa isi mai umfle el muschii pe interneti, ca baietii mari. Ca de inteles nu am ce intelege, o intoarce ca la Ploiesti ori de cate ori ii convine. Scrie ceva dar de fapt n-a scris aia ci cu totul altceva si e vina ta ca nu l-ai inteles. Te jigneste dar de fapt nu te jigneste si e persecutat de oameni rai care nu-i inteleg intelepciunea. Of of
Post Reply

Return to “Cafenea”