Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Magicake
Global Belit

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Magicake »

Moldovan Claudiu » Fri Aug 29, 2014 11:10 am wrote:Ucraina sa faca bine sa isi rezolve problemele si sa nu se mai milogeasca pe la UE si NATO dupa sprijin ca nu sunt membri. Nu are nimeni nici o obligatie "prin tratat" sa ii apere. Eventual doar de mila daca va fi cazul si va fi macel.
Cred ca daca NATO ajuta Ucraina, se ajuta mai mult pe sine. Ideal ar fi ca exteriorul sa se asigure ca intreg conflictul se termina in Ucraina. Ultimul lucru pe care-l vrem e sa-si aminteasca Putin ca URSS era si pe-aici intr-o vreme :D
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

zme-ul » Fri Aug 29, 2014 11:47 am wrote:

apropos de baselu si "dreptatea" lui .. ce-ar trebui sa faca EU&Co dupa mintea lui? sa trimita si ei niste soldati in permisie prin Ucraina? :roll:
Nu. Ci sa sprijine cu armament & resurse auxiliare armata. Because you know, rusii se muta peste ei si asta nu e bine. Mai multe aici.
NO COVER. ALL MAN.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Poate are legatura ce am patit acum cateva zile in Dota 2, un jucator rus a mers in lane cu poor man's shield pe witch doctor si fara item de regenerare. Asta se intampla pe server de EU East. Basescu ii poate spune cum vrea, eu ii zic invazie.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Waaagh! » Fri Aug 29, 2014 11:40 am wrote: pana acum singurul pe care l-am vazut care sa fie cu creierul la locul lui cand vorbeste tot base e.
Anaaaa! Mancat esti fratioare! Pai se poate? Sa-i dai dreptate in mod direct tiranului?
Eu daca eram candidat impotriva lu Ponta il futeam numa cu treaba asta, cum admira el nu cu mult timp in urma pe Putin, pe Orban si alti actori d-astia geopolitici separati de SUA si UE (ok, Ungaria e in UE, dar au un sistem "democratic" mai apropiat de Rusia decat de UE). Ar fi o tactica ieftina bazata pe frica oamenilor de Rusia, dar asa-i trebuie, sa piarda din cauza metodelor folosite de el.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
zme-ul

Post by zme-ul »

Waaagh! » 29 Aug 2014, 11:53 wrote:
zme-ul » Fri Aug 29, 2014 11:47 am wrote:

apropos de baselu si "dreptatea" lui .. ce-ar trebui sa faca EU&Co dupa mintea lui? sa trimita si ei niste soldati in permisie prin Ucraina? :roll:
Nu. Ci sa sprijine cu armament & resurse auxiliare armata. Because you know, rusii se muta peste ei si asta nu e bine. Mai multe aici.

Ucranienii si rusnacii lupta cam de la acelasi nivel, vorbind de armament, ceea ce le lipseste ucrainienilor este antrenamentul tehnico-tactic
cu echipament militar vestic, trebuie sa vina si antrenamentul .. de unde peste noapte?!? baselu vb prostii
singura solutie, de urgenta, e sa trimita acolo niste PMCuri gen Black Water (mercenari), poate si CIA, sa organizeze si conduca operatiunile militare la nivel de unitati - exact cum fac rusnacii

si imagineazati daca tehnica militara vestica ajunge pe mainile rusnacilor - no no
Last edited by zme-ul on 29 Aug 2014, 13:04, edited 1 time in total.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Nu se vor apuca rusii sa faca acum razboi de cucerire cu alte state stati linistiti ca nu sunt chiar asa nebuni.
Problemele cu Crimeea sunt inca de cand s-a desprins Ucraina din URSS, nu sunt de azi de ieri.
Cum am spus, nu are nimeni nicio obligatie sa se bage pana cand un stat membru NATO sau UE nu este amenintat. Ca vor fi ajutoare umanitare etc asta e altceva. Sau daca intr-adevar va fi macel si vor fi incalcate toate legile razboiului atunci e posibil sa vedem interventii si din partea altor state.
Daca maine NATO sau UE trimite trupe militare in apararea Ucrainei, Rusia e libera sa interpreteze asta ca o declaratie deschisa de razboi.
Sincer eu nu vreau razboi NATO/UE-Rusia ptr ca stau la 200 de km de granita cu Ucraina si nu as vrea ca pe aici sa fie teatru de operatiuni.
Si repet, sunt convins ca nu va degenera conflictul daca cele doua state isi rezolva probleme intre ele.

P.S vad ca s-a postat mult pana am apucat eu sa scriu :P
Last edited by MC on 29 Aug 2014, 17:54, edited 1 time in total.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Pe mine ma sperie gandul ca nu cumva aceste evenimente sa fie doar niste mici misculatii dintr-un plan mult mai mare de razboi general trasat deja si agreat de ambele parti ale puterilor mondiale pentru ca le-ar conveni ambelor deznodamantul, starea lucrurilor post-razboi. Pisandu-se pe noi.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

zme-ul » Fri Aug 29, 2014 12:01 pm wrote:
si imagineazati daca tehnica militara vestica ajunge pe mainile rusnacilor - no no
Pai armamentul "rebelilor" nu e ala livrat de frantuji? :lol:

Ca futadore ala al lor parca asa face, pe de-o parte zice ca nu se cade si-l roaga cu frumosul pe Putin sa termine cu prostiile, pe de alta ii vindea portavioane si nu mai stiu ce.
NO COVER. ALL MAN.
Zaorish
Headcrab

Post by Zaorish »

Disclaimer: primul post de la politica pe care il scriu sub forma de "speculatie"

Parerea mea ca in maxim 10 ani o sa avem razboi. Un razboi pe care am usoare dubii ca Europa o sa-l castige prea usor if at all.Dealtfel nici acum Europa/America nu avea ce sa faca. Sa intervina in Ukraina ? Razboi. Embargou impotriva Rusiei ? Ar fi fost cea mai "lulzy" masura din istoria continentului, avand in vedere dependenta europei de resursele rusesti. Inainte sa zicem "haha, rusii sunt in urma fata de Europa si America, o sa-i ia mama dracu" sa ne gandim cate razboaie au pierdut rusii. Au in continuare cel mai bun aliat (geografia),sunt multi, au resurse si sunt fanatici,. Chestie pe care europenii si americanii nu o mai au de mult.Daca mai luam in calcul si faptu ca Rusia s-a implicat mai direct sau mai indirect in orient,deci e evident pe cine ar ajuta aia, well, trist.Dealtfel tind sa cred ca pe termen lung, lumea va tinde sa se transforme in ceva bipolar, Europa si America/ Rusia si Orientul Mijlociu.Ce-i drept, am dubii ca o sa vina "spre noi". M-as hazarda sa zic ca interesul o sa mearga in nord :D
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Am mai spus-o şi cu altă ocazie, o spun şi acum: mă bucur nespus că lumea nu e condusă de prikolicii care se laudă cu câtă promptitudine le-ar fi tras ei câteva rachete în cur ruşilor, să-i pună cu botul pe labe. Gg.
REMEMBER CITADEL
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Ukraine to seek Nato membership, says PM Yatsenyuk
"The government is entering a bill to Verkhovna Rada [parliament] about the cancellation of Ukraine's non-bloc status and resumption of Ukraine's course for Nato membership," Mr Yatsenyuk said.

Ukraine's previous President Viktor Yanukovich, ousted earlier this year, enshrined the country's non-aligned status in the constitution in 2008.

At a government meeting, Mr Yatsenyuk said Ukraine's main aim remained membership of the European Union.

He said the bill that was being presented would also prevent Ukraine from joining any bloc that would stand in the way of this, meaning any economic union involving Russia.
No one is as dumb as I am, but some get dangerously close

Soundcloud
zme-ul

Post by zme-ul »

Mahdi » 29 Aug 2014, 13:07 wrote:Am mai spus-o şi cu altă ocazie, o spun şi acum: mă bucur nespus că lumea nu e condusă de prikolicii care se laudă cu câtă promptitudine le-ar fi tras ei câteva rachete în cur ruşilor, să-i pună cu botul pe labe. Gg.
nu nu, hai sa lasam sa invadeze Ucraina, sa ia Moldova, toate State Baltice - la draq cu independenta lor, nu?! hai sa-i invitam si pe la noi, ca deh .. doar am fost colegi nu demult
d'aia au murit aia la revolutie (nu numai a noastra), ca sa vina iarasi tavalugu sovietic peste ei - libertate? ce-i aia?! o sa faca cum le dicteaza tatuca Putin

deja se intampla pe la noi prin guvern/parlament .. un singur om dicteaza tot, ceilalti aproba

bravos domnu
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Moldovan Claudiu » Fri Aug 29, 2014 10:10 am wrote:Ucraina sa faca bine sa isi rezolve problemele si sa nu se mai milogeasca pe la UE si NATO dupa sprijin ca nu sunt membri. Nu are nimeni nici o obligatie "prin tratat" sa ii apere. Eventual doar de mila daca va fi cazul si va fi macel.
Rusia incalca n tratate internationale in acest moment, asa ca nu e vorba doar de o Ucraina care se "milogeste" de Nato ca sa-i ajute. Prima in lista este fix cea in care Rusia garanta granitele Ucrainei post '92, cu tot cu Crimeea pe care au mancat-o recent. Totodata e in interesul Nato ca Ucraina sa nu fie invadata de rusi, pentru ca interesele Nato nu se limiteaza doar la statele membre.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

zme-ule dar daca Rusia hotara ca Sadam e conducatorul de drept in Irak si bubuiau niste americani in desert p-acolo? Era bine?
Eu am mai zis p-aici (si nu numai) ca ucrainenii (la fel ca si moldovenii, de altfel) si-o merita intr-o mare masura. De la caderea URSS au jucat la doua capete, cand cu estu, cand cu vestu, au vrut parca sa muiasca pe toata lumea, iar acum cand rusii i-au prins ca umbla in curul gol pe langa pula sculata se dau loviti si nevinovati ca mieluseii. Rusii au profitat intr-un mod marlanesc caracteristic de faptul ca tot dansul asta de 20 si ceva de ani a lasat Ucraina in situatia in care nimanui nu-i pasa prea mult de ea.
Ce mari suparari a creat conducerea de la Kiev rusilor din Ucraina incat s-a ridicat Putin si a zis "asa nu se mai poate?". A fost un cacat de pretext, dar a stiut ca o sa-i mearga. De ce nu a facut la fel Putin cu Letonia? In Letonia rusii vorbitori doar de rusa (ca aia din estul Ucrainei) sunt cetateni de rangul al 2lea la modul oficial, cu drepturi limitate si tot tacamul. De ce nu avem insurgenti pro-rusi si soldati rusi la plimbare in Letonia?
Pana una alta eu cred ca rusii vor cu toata puterea ca acest conflict in Ucraina sa se intinda pana in iarna, cand vor avea mult mai multe parghii de negociere.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
zme-ul

Post by zme-ul »

@seky
d'aia Letonia a convocat de urgenta consiliul de sucuritate acu vre-o 2 zile la Washington, ca erau in puf ..
uiti ca Letonia e deja membru NATO? rusii n-ar indrazni sa calce pe acolo ca ar agita cuibul de viespi

Putin o sa mentina conflictul ala in est atat timp cat exista rezistenta din partea guvernului Ucrainian - atat timp cat Ucraina nu a stabilitate a granitelor si provinciilor sale nu poate adera nici la EU nici la NATO
vor sa creeze exact aceeasi situatie ce e in prezent in Moldova
Soarecu
Pig Cop

Post by Soarecu »

Am uitat si ca Ucraina avea arsenal nuclear, cred ca nici noi nu puteam fi atat de idioti incat sa-l aruncam doar pentru ca vezi doamne...
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

E de tavalit pe spate si ras cu lacrimi. In timp ce Europa ameninta ca s-ar putea sa ia sanctiuni si mai dure impotriva Rusiei ( :lol: :lol: :lol: ), Lavrov spune ca imaginile din satelit care arata cum treceau tancurile rusesti granita sunt luate dintr-un joc video. :lol: :lol: :lol:

Devine de un penibil grotesc modul in care isi bat macacii astia katiusa de toata lumea. Am vazut ce-i de capul baietilor civilizati, m-am lamurit. Nu mi se par potriviti pentru a gestiona o astfel de situatie. Unde-s prikolicii care se laudau ca slobozesc rachetele? I want 'em all. I want 'em now.
NO COVER. ALL MAN.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Don't mess with nuclear Russia, Putin says
"Russia's partners...should understand it's best not to mess with us," said Putin, dressed casually in a grey sweater and light blue jeans.

"Thank God, I think no one is thinking of unleashing a large-scale conflict with Russia. I want to remind you that Russia is one of the leading nuclear powers."
No one is as dumb as I am, but some get dangerously close

Soundcloud
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Eu nu va inteleg cum de va tot umflati muschii cu razboiu, cu nerazboiu de parca ati fi facut 3 misiuni in Irak, 4 in Coreea si 5 in Vietnam.

In primul rand tarile Nato nu risca sa fie invadate de catre rusi cu exceptia cazului in care lumea se intoarce cu susul in joc. Spun asta pentru ca asa ceva ar insemna instant un razboi Nato vs Rusia, conflict in care rusii sunt dezavantajati clar ca numar de soldati, echipament si tehnologie. Singurul aspect in care rusii stau mai bine e arsenalul nuclear, dar hai sa fim seriosi, daca se ajunge sa se arunce cu zeci de mii de focoase, ca sa apuce sa iasa in evidenta acest avantaj rusesc, pai atunci ne-a luat dracu' de mult si razboiul e pierdut de intreaga planeta, lol.

Geografia nu mai e asa de relevanta. Cata vreme Sua poate sa bombardeze Rusia pana se plictiseste [ca doar are acelasi numar de portavioane ca tot restul lumii adunat la un loc, in timp ce Rusia are doar 1 singur], zau ca nu mai conteaza cat de frig e in Siberia in luna octombrie. Iar pe termen lung Rusia iarasi e mancata, pentru ca nu are capacitatea economica sau industriala de a duce un razboi de lunga durata la fel precum au americanii. Sua controleaza spatiul aerian si marin, Rusia nu si nici nu are ce sa faca in privinta asta. Singurul mod in care pot evita asta e sa sape tunele si sa duca razboaie subterane precum cartitele.

Voi radeti de sanctiunile economice dar nu va dati seama ca Rusia depinde mult mai mult de acordurile comerciale cu exteriorul decat depinde SUA si UE de acordurile comerciale cu Rusia. Acum vreo luna au pus interdictie pe operatiunile GazBank-ului [banca Gazprom-ului] din SUA, iar cu asta i-a facut varza dat fiind ca dupa asta aproape nimeni nu va mai risca sa faca afaceri cu ei. Rusia are nevoie atat de mare de bani incat a semnat un acord vai de el de vanzare de gaz catre chinezi, care punea intregul cost al tragerii tevii in carca Rusiei [si vorbim aici de 55 de milarde de dolari] si un pret mai mic pe metrul cub de gaz decat cel vandut in Europa. Si nu mai vorbim de partea high-tech, cea in care Rusia e 100% dependenta de exterior pentru ca ea nu e deloc la acelasi nivel tehnic

Iar dupa cum am spus mai sus, tarile membre Nato nu vor fi date Rusiei. Asta ar face praf imaginea aliantei in aceeasi masura in care pasivitatea Frantei la remilitarizarea vaii Rinului de catre Germania nazista a dus la pierderea aproape totala a increderii tarilor din Europa Centrala in "garantul tratatelor de la Versailles". Daca e sa vorbim de pioni, vorbim de Ucraina, Belarus, Georgia, Azerbaijan, Kazahstan, nu de Romania.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Nu, dom'ne, să le tragă câteva rachete în freză, n-ai văzut că-şi bate joc Lavrov pe twitter de noi, ce dracu'!
REMEMBER CITADEL
Post Reply

Return to “Cafenea”