E umpic amuzant ca primul lucru pe care l faci in jocul asta e sa activezi investigation mode ca sa vezi niste footprints dupa care sa te iei
Drova: Forsaken Kin
Drova: Forsaken Kin
Am intrat in el. Inteleg de ce-l aseamana lumea cu Gothic, dar in prima ora-doua asemanarile sunt doar din cele superficiale. Dar pare un joc bun, so let's see...
E umpic amuzant ca primul lucru pe care l faci in jocul asta e sa activezi investigation mode ca sa vezi niste footprints dupa care sa te iei
Ce mecanica stupida si fara nici un dumnezeu, de ce tot apare in jocuri nu stiu.
- ola small dickie
- Big Daddy
Re: Drova: Forsaken Kin
Foreskin
Și eu tot asta am citit prima dată, lol.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."
lâl
(kinda true)
(kinda true)
Cum ti se pare combatul, settingul?
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
Combatul pare ok pana acum, dar am incercat doar melee si un magic scroll pe care l-am gasit randomly. Pare sa fie un combat in care inveti timing-ul inamicilor, si te folosesti de dodge (sau eventual shield), apoi cauti momente in care sa ataci tu. Souls-like-ish.
M-am lovit doar de inamici low level pana acum, asta ar fi o diferenta fata de Gothic, in tot timpul asta am explorat tot ce am putut si nu am dat de vreun inamic care sa-mi zica "aici ar trebui sa ma intorc mai tarziu". Acum am ajuns la primul settlement deci s-ar putea sa se schimbe aspectul asta, zona de inceput o fi fost un fel de tutorial area.
Setting-ul e ok I guess, m-a facut sa vreau sa instalez iar celtic kings.
Chestie interesanta: am primit o harta desenata de mana de un NPC (arata cam cum te-ai astepta), si jocul zice ca daca vreau sa scriu pe ea sa cumpar cerneala.
M-am lovit doar de inamici low level pana acum, asta ar fi o diferenta fata de Gothic, in tot timpul asta am explorat tot ce am putut si nu am dat de vreun inamic care sa-mi zica "aici ar trebui sa ma intorc mai tarziu". Acum am ajuns la primul settlement deci s-ar putea sa se schimbe aspectul asta, zona de inceput o fi fost un fel de tutorial area.
Setting-ul e ok I guess, m-a facut sa vreau sa instalez iar celtic kings.
Chestie interesanta: am primit o harta desenata de mana de un NPC (arata cam cum te-ai astepta), si jocul zice ca daca vreau sa scriu pe ea sa cumpar cerneala.
Misto. Ceva similar intalnesc si eu acum jucand Banquet for Fools unde n-ai jurnal, doar notepad si o harta pe care faci semne. O sa revin si eu cu niste impresii din el dupa ce mai jocMagicake wrote: 9 Mar 2026, 14:46 Chestie interesanta: am primit o harta desenata de mana de un NPC (arata cam cum te-ai astepta), si jocul zice ca daca vreau sa scriu pe ea sa cumpar cerneala.
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
Da, se schimba pe parcurs si seamana mult mai bine cu reteta Gothic de open world.Magicake wrote: 9 Mar 2026, 14:46 Acum am ajuns la primul settlement deci s-ar putea sa se schimbe aspectul asta, zona de inceput o fi fost un fel de tutorial area.
Btw, functioneaza si aici tactica cu atrasul inamicilor langa NPC-uri ca sa-i bata ei pentru tine, sunt si quest-uri in care esti acompaniat de NPC-uri si primesti XP pentru kill-urile lor, poti si sa atragi de ex. lupi (cred ca le zice snappers aici) langa mistreti, si se vor lupta intre ei.
Sunt extrem de multe NPC-uri ceea ce nu e un lucru bun as zice. Am ajuns in punctul in care se mentioneaza prin dialoguri NPC-uri despre care am uitat complet.
Also weird thing dar cred ca jocul asta a avut o regula in care populatia sa fie formata 50/50 femei/barbati indiferent de ocupatie, it's kinda weird. Gen, aici sunt arena fighters, jumate sunt barbati jumate femei. Aici sunt hunters, jumate barbati jumate femei. Same for... anything. Asa o fi fost pe la celti, cine stie.
Nu m-a mai fortat jocul de atunci sa folosesc, si ce e cool e ca environment design-ul in unele zone mi-a sugerat ca poate ar fi util sa folosesc. Adica un mod bun de a implementa o asa mecanica.E umpic amuzant ca primul lucru pe care l faci in jocul asta e sa activezi investigation mode ca sa vezi niste footprints dupa care sa te ieiCe mecanica stupida si fara nici un dumnezeu, de ce tot apare in jocuri nu stiu.