Civilization: Beyond Earth

Discuții axate pe jocurile de tactică și strategie.
Zaorish
Headcrab

Re: Civilization: Beyond Earth

Post by Zaorish »

Sure, cautious, cu grija, eventual, poti sa gasesti o gramada de cuvinte ca sa-ti "imblanzesti" recomandarea. Cert e ca recomandarea exista. Still, faptul ca spuneam ca TB e penibil, nu era un argument in discutia noastra, era needless bashing din partea mea.Pe modelul...il recomanda, pune si link la youtube, ca din asta traieste.Review care nu este numai intesat de comparatii obsesive cu un joc de care pana si Firaxis a zis ca nu vrea sa-l continue acum, dar mai e si gresit (partea cu oribal satelites, care e usor evidenta)
Argumentul in discutia noastra era mai devreme, cand ti-am spus ca TB nu prea are aceleasi gusturi cu mine, si ca e absolut degeaba sa aduci parerea unui "critic" intr-o discutie despre jocuri. Reviewerii pe parerea carora m-as opri sunt 2, ciolan si Jim Sterling. Restul, pe masura ce i-am citit, am observat ca au preferinte suficient de diferite de ale mele, deci ce vad ei ca fiind urat la un joc, pe mine s-ar putea sa nu ma deranjeze/sa-mi placa. Sa vii intr-o discutie (evident) subiectiva cu parerea unui tert , pe care partenerul de discutie nici nu-l considera relevant, e ca si cum eu as veni si as turna toate reviewurile pozitive pentru BE.Tie ti s-ar rupe. Si totul s-ar transforma intr-o discutie "uite ca-mi dau si altii dreptate" Am divagat fantastic insa, deci putem sa ne oprim aici. Cand esti multumit de joc, ar fi fain sa jucam un MP :D
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

Zaorish » Sat Oct 25, 2014 5:28 pm wrote:Cand esti multumit de joc, ar fi fain sa jucam un MP :D
WTF, eu speram sa va certati mai mult. De-aia si citeam topicul.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Trebuia să spui ceva care pune gaz pe foc. :)
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
Zaorish
Headcrab

Post by Zaorish »

ne0lith » 25 Oct 2014, 17:32 wrote:
Zaorish » Sat Oct 25, 2014 5:28 pm wrote:Cand esti multumit de joc, ar fi fain sa jucam un MP :D
WTF, eu speram sa va certati mai mult. De-aia si citeam topicul.
Neah, defapt principalul om cu care jucam CIV MP nu si-a luat inca BE, ca nu-i merge calumea pe laptop, asa ca mai caut lume. Altfel tot il urasc pe Mitzah si o sa-l urmaresc prin Bucuresti, chiar daca eu stau in Brasov, pentru ca stim toti ca internet arguments are srs bsns.
Mitzah
Headless Kamikaze

Post by Mitzah »

Zaorish » Sat Oct 25, 2014 5:28 pm wrote:Sure, cautious, cu grija, eventual, poti sa gasesti o gramada de cuvinte ca sa-ti "imblanzesti" recomandarea. Cert e ca recomandarea exista. Still, faptul ca spuneam ca TB e penibil, nu era un argument in discutia noastra, era needless bashing din partea mea.Pe modelul...il recomanda, pune si link la youtube, ca din asta traieste.Review care nu este numai intesat de comparatii obsesive cu un joc de care pana si Firaxis a zis ca nu vrea sa-l continue acum, dar mai e si gresit (partea cu oribal satelites, care e usor evidenta)
Argumentul in discutia noastra era mai devreme, cand ti-am spus ca TB nu prea are aceleasi gusturi cu mine, si ca e absolut degeaba sa aduci parerea unui "critic" intr-o discutie despre jocuri. Reviewerii pe parerea carora m-as opri sunt 2, ciolan si Jim Sterling. Restul, pe masura ce i-am citit, am observat ca au preferinte suficient de diferite de ale mele, deci ce vad ei ca fiind urat la un joc, pe mine s-ar putea sa nu ma deranjeze/sa-mi placa. Sa vii intr-o discutie (evident) subiectiva cu parerea unui tert , pe care partenerul de discutie nici nu-l considera relevant, e ca si cum eu as veni si as turna toate reviewurile pozitive pentru BE.Tie ti s-ar rupe. Si totul s-ar transforma intr-o discutie "uite ca-mi dau si altii dreptate" Am divagat fantastic insa, deci putem sa ne oprim aici. Cand esti multumit de joc, ar fi fain sa jucam un MP :D
Esti de-adevaratelea? Critica lui e suficient de obiectiva (lasand la o parte comparatia cu AC; daca e unul din jocurile lui preferate, e greu sa nu compare) incat sa-ti faci o prima idee asupra jocului. De-asta am adus-o in discutie, ca e bine argumentata. Tu pur si simplu ai zis ca "nu are aceleasi gusturi cu tine" si ai ignorat toate argumentele lui. Apoi mai trantesti si o comparatie fara sens acolo.

Iar legat de review-urile alea favorabile, am citit pe sarite vreo 2-3 (cel de pe Destructoid, de exemplu) si erau pareri ale unor jucatori casual care s-au intalnit rar cu civ-ul.

Inteleg ca ai cumparat jocul si ca automat simti nevoia sa-l aperi ca sa nu te simti prost, dar e ok sa te impaci cu ideea ca n-a fost cea mai buna decizie si ca mai bine asteptai pana la prima reducere de peste o luna.
Last edited by Mitzah on 25 Oct 2014, 21:29, edited 1 time in total.
Voucher PC Garage: EE8SCBDH. Every time you use it, Mihai Gadea's forehead grows larger.
Zaorish
Headcrab

Post by Zaorish »

Am punctat o mana din argumentele lui TB, dar ma rog,le-oi fi ignorat :D Ideea era ca intr-o discutie subiectiva, oricat de "obiective" ar fi parerile aduse in discutie aduci argumentele tale, nu argumentele lui TB, oricat de idol ar fi pentru tine. Ca nu da nici o greutate argumentelor tale sa-l citezi pe "cynical brit"
Sunt convins ca cei 130 de lei pe care i-am dat au nevoie de o fantastica nevoie de aparare :lol: La urma urmei, e o suma gigantica, care ma face sa ma simt atat de prost. Ah, wait, nu e.E ok, am uitat ca pe internet daca nu o arzi ca o batranica care deplange perioada si ca nu se mai face nimic "old school" ca pe vremea ei si daca pur si simplu iti place un joc, trebuie sa vina cineva care sa-ti faca teorii savante despre buyer's remorse.
Mitzah
Headless Kamikaze

Post by Mitzah »

Nici macar nu exista o discutie pe tema asta cand am pus clipul lui. Meanwhile, am mai jucat niste Beyond Earth si tind sa-i dau dreptate la mai tot ce a mentionat plus alte cateva chestii la care n-a facut referire (AI-ul, diplomacy-ul ramas aproape la fel de trist cu exceptia favorurilor, numarul nejustificat de mic de civ-uri fara personalitate). There we go, argumentele lui au devenit si argumentele mele. Acum au greutate, bos?

E destul de evident ca tii sa te aperi (inclusiv pe Firaxis Take-Two, pentru ca "asa lucreaza ei") daca te agiti atat.

Si nu deplange nimeni nimic, chillax. Imi place foarte mult Civ 5, de exemplu, si il joc constant in multiplayer, dar nu poti sa ceri 50 de euro pe Steam (ok, e mai ieftin la noi, dar nu conteaza pentru ca nu suntem singurii care au acces la BE) pentru un expansion standalone. Jocul e ok, e o baza buna pentru ceea ce va urma si are mult potential, insa modul in care au fost tratate niste aspecte importante din el e jalnic. Si mai cred ca e ridicol sa platesti full price avand in gand promisiunea ca Firaxis/Take-Two o sa-l transforme intr-un joc foarte bun abia peste un an si jumatate sau doi, 50+ euros later.

Intre timp, ei lanseaza DLC-uri inca din prima zi.
Voucher PC Garage: EE8SCBDH. Every time you use it, Mihai Gadea's forehead grows larger.
Zaorish
Headcrab

Post by Zaorish »

Mitzah » 25 Oct 2014, 21:42 wrote:
E destul de evident ca tii sa te aperi (inclusiv pe Firaxis Take-Two, pentru ca "asa lucreaza ei") daca te agiti atat.

50+ euros later.
Ma agit atat pentru ca inca dinainte de launch incercai sa-mi explici cum incerc eu sa ma mint. Urmareste un pic discutia...cineva face o achizitie, personala, logic subiectiva si altcineva incearca sa-i spuna "maaare prostie". Pana la urma asta m-a deranjat. Ca daca nu esti in hora de hateri pe care o are un joc, automat esti asaltat cu teorii cretine despre cum incerci sa-ti "aperi" achizitia.Asta s-a intamplat si pe threadul lui Watch Dogs (care nu mi-a placut, logic nu l-am cuparat, dar nu am simtit nevoia sa-mi proiectez parerea asupra altora).
Cat despre "aparat" pe Firaxis, well, asta e realitatea. Asa lanseaza jocurile de ani buni. Asa cum CD Projekt lanseaza enhanced edition de 2 jocuri incoace, asa cum total war e mostly crap la fiecare lansare, asa cum Blizzard a lansat Starcraft 2 in 3 aparitii, asa cum WoW toarna expansionuri anual. Ce dracu vrei sa le fac ? Le-am jucat/cumparat cat au fost fun. Cand n-au mai fost, nu le-am mai jucat/cumparat (sau le-am luat la reducere), nu am simtit nevoia sa le explic celorlalti ca n-ar trebui sa le cumpere. Inteleg ca e la moda sa fii social fighter pe internet, in lupta cu coorporatile hoate, dar plm, oamenilor chiar le plac chestii diferite. Si au asteptari diferite, mai ales de la ceva ce trebuie sa fie fun.Si arati al dracu de penibil cand incerci sa explici oamenilor pe internet ca stii mai bine decat ei ca si-au cheltuit banii personali pe ceva ce nu le face placere.
Tot repeti chestia cu 50 euros later. Really, ma intrebam cine dracu cumpara jocurile direct de pe Steam, cand sunt o gramada de site-uri la jumatate de pret or less, accesibile de oriunde.Da, jocul nu merita 50 de euro. Trebuie sa fii cel putin imbecil sau economically challenged insa sa cumperi un joc steamworks din primul magazin pe care-l vezi.
Anyways, regret ca am intrat in discutia asta si e ultimul mesaj pe subiect, am poluat suficient threadul.
zme-ul

Post by zme-ul »

Really, ma intrebam cine dracu cumpara jocurile direct de pe Steam, cand sunt o gramada de site-uri la jumatate de pret or less
sunt curios :shock:
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Si eu. In special cand vine vorba de jocuri abia lansate. Stiu ca Steam are o politica destul de "meh, any time you're ready, partner!" cand vine vorba de reduceri la pretul unui joc, dar de aici pana a merge la "site-uri la jumatate de pret or less" este cale lunga. Ok, exista notiune de region-lock. Si de region-price/tier. Si de o paritate tembela cand vine vorba de euro/dolar (in principiu, asta ne intereseaza pe noi, altfel sunt si mai tembele cand se merge pe dolar australian sau lire sterline). Dar chiar si asa, ce exemplu poti oferi tu cu o diferenta de 50% intre un magazin online/retailer traditional si Steam? Sper ca nu aduci in discutie "am luat un keycode de pe nu stiu ce site la 10 dolari si a mers brici".

Steam-ul are destule bube. Insa o diferenta semnificativa de pret fata de alte magazine online/retailer-i traditionali nu este una dintre ele. Nu pot sa bag mana in foc pentru 100% din cazuri, scapari privind pretul unor jocuri au mai avut loc pe platforma lor (din vina lor sau a producatorului), insa ma simt suficient de increzator in experienta proprie a ultimilor ani incat sa... iti zic TROMBON!
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Zaorish
Headcrab

Post by Zaorish »

Pretul pe Steam a lui CIV - 50 euro - 221 ron
pe GMG - 20 de lire -112 ron
Shadow of Mordor - 50 euro -221 ron
pe nuuvem - 70 reali- 100 ron
Borderlands the presequel -221 ron
tot pe gmg, 22 de lire -120 de ron

Ultimele 3 launch uri mai mari.
zme-ul

Post by zme-ul »

Zaorish » 26 Oct 2014, 12:20 wrote:Pretul pe Steam a lui CIV - 50 euro - 221 ron
pe GMG - 20 de lire -112 ron
pretul ala, nu 20 ci 29.99 lire, e la promotie - pretul intreg e de 39.99 lire :roll:
http://www.greenmangaming.com/s/ro/en/p ... ond-earth/
Zaorish
Headcrab

Post by Zaorish »

Pe bune guys, inteleg ca e plictiseala maxima, ca e duminica, ca s-a schimbat ora...dar chiar trebuie sa purtam discutii asa de penibile ?

Pretul e de 29 este fara nici un voucher. Pana acum cateva zile a fost voucher de 25% discount. Acum e cu 20% discount. Pretul ajunge 24. Fara sa luam in calcul voucherul de 30% pe care l-au primit toti care au votat in rahatul ala de GOTY de la golden joystick. Voucherele astea sunt de saptamani bune. Discutam de retail price, sau de pretul concret cu care poti cupara ceva ? Si ok, 24 de lire.Oricum e sub 50 euro. Bine, nu jumatate de pret, cu 30% reducere. Cred ca ideea (cum ca nu e obligatoriu sa platesti 50 de euro pe un joc nou) ramane, indiferent de ce procent ii pui in fata. Jesus.
zme-ul

Post by zme-ul »

tu compari reducerile cu pretul intreg ...
macar spuneai asa de la inceput si nu te mai sacaiam

pretul curent e de 30lire ce include o reducere de ~25%
Zaorish
Headcrab

Post by Zaorish »

Eu compar pretul cu care poti cumpara un joc la lansare. Nu despre asta vorbeam ? Ca poti sa dai 221 de ron pe Steam si sa-l ai ACUM sau sa dai 120-130 de ron si sa-l ai tot ACUM, dar de pe alt site. Cui dracu ii pasa de reduceri, RRP sau alte chestii de genul ? Mai ales cand "reducerea" de pe gmg e de saptamani bune, nu e o chestie de 24 de ore.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

A existat vreodata o ocazie in care la GMG sa nu fie vouchere? :D
New phone, Houthis

Soundcloud
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Deci... Jocul primea o reducere din start. Apoi se mai punea o mana de la mana si se dadea un voucher cu alta reducere. Si mai plateai in alta moneda decat euro (ma leg de asta pentru ca mereu e "furt" pentru orice se plateste in euro datorita unei paritati 1:1 cu dolarul, pe Steam). Si TOT NU IESEAI SUB 50%-ul ala cu care scoteai ochii in postul initial. Deci e ca-n bancul ala cu Radio Erevan - nu era Steam, era GMG; nu era 50%, era doar 20%; si nu era reducere, ci era majorare. Altfel, este complet si total adevarat ce ai zis.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Zaorish
Headcrab

Post by Zaorish »

Jocul a putut fi luat cu sume intre 117 (53% fata de steam) si 130 (59% fata de steam) inainte cu saptamani bune de lansare...si probabil cu cateva saptamani dupa. Cu niste vouchere care sunt cam vesnic acolo, dupa cum zicea si Marar. Acum, eu inteleg ca te depaseste ideea relativ simpla, ca intre Steam si alte magazine sunt diferente suficient de mari ca sa ma intreb cine cumpara direct din client, asa ca de la tine o sa ma multumesc cu faptul ca ai recunoscut diferenta intre 50, 53 si 59.
Sorel
Space Invader

Post by Sorel »

In alta ordine de idei, voi va jucati sau faceti research la preturi din ora in ora?

Pana acum am jucat un meci si am pierdut, inca nu stiu de ce...momentan sunt pe o harta cu 8 oponenti si m-am dus pe Supremacy (robots FTW). Alienii devin foarte usor de batut dupa un anumit nivel tehnologic si nu au nici o folosinta in tot jocul - mi-ar fi placut sa fie ceva triburi, factiuni independete sa faci trade cu ei.

Revin cu pareri dupa ce il mai butonez un pic.
Duct tape is like the force, it has a light side and a dark side and it holds the universe together.
Mitzah
Headless Kamikaze

Post by Mitzah »

Il joci in mp cu oponenti umani? Din ce am citit pe grupul civplayers.com, are crash-uri in draci si e aproape unplayable. Cam 4 din 5 jocuri sunt scrapped din cauza asta.
Practic, tu incerci sa argumentezi ca nimeni n-ar trebui niciodata sa critice achizitia unui produs.

- Hei, ce ti-ai luat?
- Pai asta, imi place, e cea mai tare chestie ever.
- Aha, dar stii ca [argumente obiective] si ca probabil nu merita banii, deocamdata pentru ca astia au tendinta sa imbunatateasca produsul asta peste un an sau doi, nu?
- Stii ce? Nu te mai lua tu de achizitia mea!

E ca aia cu "gusturile nu se discuta" cand, de fapt, se discuta.
Post Reply

Return to “Tactică și Strategie”