Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
ola small dickie
Big Daddy

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

joi seara joc fotbal de la 7 la 9 de obicei. acum e si dezbaterea de pe antena 3 parca. nu pot sa fac o alegere. :cry: ma rupe in doua ziua de joi. :(
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

:lol: asa cum nu s-a dus la ghita tv, nu cred ca o sa mearga nici la felix, si de fapt cred ca l-ar avantaja sa spuna raspicat ca n-are ce sa caute la prostia aia de televiziune. Dan Tapalaga a scris un articol excelent azi despre tristetea de dezbatere de aseara. Presimt ca si la b1 o sa fie la fel.
NO COVER. ALL MAN.
ola small dickie
Big Daddy

Talentatul domn Ponta de Angelo Mitchievici, adica nasul meu 8-)

http://www.contributors.ro/editorial/ta ... omn-ponta/

"Doctoratul, un moft, o treime plagiat. Eu cred că nici nu merită acuzat, nu e vina lui, el n-a scris un rând din acea teză. Era obligaţia celui care i-a scris teza să fie mai atent. " :lol:
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

poate ati vazut si voi deja pe news feed, viata bate filmul:

https://www.facebook.com/video.php?v=860754507321592
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Eu sper ca Ponta se uita si la Game of Thrones si face pe Ned Stark
QuickSand
Headcrab

Post by QuickSand »

DarthZombie » 12 Nov 2014, 04:56 wrote:Dar intrebarea lui Ponta e irelevanta, pentru ca presedintele Johannis are zero mijloace de a da 6% din PIB educatiei si sanatatii in 2015, ca guvernul tot PSD va fi. Cand vine vorba de masuri economice vorbim de cel devreme 2017, Ponta stie asta iar Johannis trebuia sa reaminteasca acest lucru. Vivi macar are scuza ca poate colabora cu guvernul daca ajunge presedinte, asa ca orice masura economica poate fi luata imediat, dar altfel vorbim de candidatura pentru postul de presedinte, si nu de prim-ministru, asadar nu consider ca discutiile pe economie isi au rostul in aceasta campanie.

Si da, si-a asumat un risc foarte mare Johannis ducandu-se asa la dezbatere. Nu stiu cum il va afecta, eu cel putin apreciez curajul sau nebunesc. Cert e insa ca la Antena 3 o sa ii fie infernal de greu si daca se pregateste 2 saptamani.
Daca imi permiti sa continui exercitiul asta de imaginatie. Intrebarea lui Ponta poate ca e irelevanta si Iohannis are zero mijloace de a da 6% pt educatie si sanatate ca tot Ponta ramane premier atunci de ce a mai inclus asta in programul de campanie? Iar daca vin din 2017 cum poate el sa spuna ca incepand de atunci se va intampla asta daca guvernul lui Ponta e atat de slab si baga tara in recesiune ----> nu vor fi bani pt asta. Intelegi unde ma duc? Neamtul s-a bagat in niste lucruri folosind argumente gresite. Si da, discutiile economice pe campanie nu isi au rostul, dar pt unii iti amintesc: nu relevanta temei este importanta intr-o dezbatere. Important este cat de bine stie sa argumenteze, cat de bine stie sa se bata pt ideile pe care le are. Iohannis trebuia sa se pregateasca. El nu a fost deloc asa cum trebuie.

Si astfel de declaratii gen: Rareş Bogdan, MODERATOR: „Am ridicat de trei ori mingea la fileu pentru Iohannis, îmi venea mie să sar. El se uita la ceas, fir-ar al dracului de ceas”, cu siguranta nu il avantajeaza pe Iohannis in nici un fel.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Ai dreptate, din pacate Johannis nu a venit cu discursul bine pregatit si a parut foarte pasiv in fata atacurilor lui Ponta. Cat despre moderator numai de bine, nici unul din jurnalistii de acolo nu avea o atitudine echilibrata. Lavinia Sandru a fost de pomina, trecand de la "Da' cum va asteptati sa fiti presedintele romanilor daca nu ati fost in vizita in Chisinau si Cernauti!?" la "Domnule Ponta, ce le transmiteti romanilor din Republica Moldova?" mai repede decat poti clipi din ochi. Asa ca poti spune ca postul a fost echilibrat per total :lol:
QuickSand
Headcrab

Post by QuickSand »

Oarecum echilibrat. Ideea e ca Rares Bogdan asta cred ca printre altele se referea la faptul ca a tinut-o p-aia cu votul din diaspora aproape jumatate din emisiune, un subiect care sigur nu il avantaja foarte tare pe pontanac, insa spre surpriza multora, neamtul n-a reusit sa dea nici o lovitura decisiva. A fost aiurea rau de tot pt Iohannis. Acum din ce citesc am inteles ca Iohannis ar purta negocieri cu aia de la B1 privind formatul emisiunii si temele care vor fi abordate. Nu stiu daca e neaparat o solutie, dar cu siguranta arata ca macar incearca sa nu se mai prezinte lamentabil asa cum a facut-o aseara. Ideea e ca acum Ponta e in avantaj si pt el e suficient si egalul cum se spune. Daca Iohannis nu puncteaza decisiv in urmatoarele dezbateri (spun la plural ca poate se va duce si maine la A3), in memorie va ramane ce s-a intamplat aseara si nu va fi foarte bine pt el. E important ca in seara asta si maine seara sa puncteze puternic, sa vina cu ceva... uhm... "spectaculos" ca sa zic asa sa reuseasca sa intoarca situatia asta. Va fi dificil.
Marius Ghinea
Headless Kamikaze

Post by Marius Ghinea »

Hm, eu cred ca este un blat intre Iohannis si Ponta.
Practic, tabara I si tabara P au scopul comun de a nu mai fi purecati de justitie si de a ramine stapini pe mosie, iar pentru asta incearca tot posibilul sa lupte impotriva Puterii de care vorbeam in mugetarea "Pontati Vota!". Dar sint nevoiti sa faca asta pastrind aparentze mediatice firesti si proceduri formal democratice - romanii nu a fost niciodata prea pe fatza impotriva Puterilor, e o traditie seculara de subterfugiu in fatza lor. Si in acelasi timp cele doua tabere se cam bat si intre ele, dar nu prea, cel putin nu pina la capat.

Tabara I ar vrea sa iasa victorioasa tabara P, ca sa scoata castanele (a se citi sa dea in cap justitiei) din foc cu mainile PSD-ului. In plus, PSD-ul are cel mai bun aparat de vot la momentul actual, asa ca tabara I ii lasa sa-si faca meseria aproape nestingheriti.

Dovada? S-ar fi putut pune intrebari extrem de dure despre votul turistic pe listele suplimentare, intrebari care puteau fi duse neabatut pina in pinzele albe... Dar I. nu a marsat cu adevarat pe acest subiect delicat pentru ambele tabere. In general, I. lasa impresia ca a fost pus cam impotriva vointei lui ca paiatza de fatzada a unei tabere, pare chiar enervat si scirbit de asta, uneori.

E o piesa de teatru, nimic altceva. Dar si-o vor lua ambele tabere urit de tot in anii ce urmeaza, pentru ca nu mai au putere de nici o culoare. Amenintzarea Olgutzei cu scosul in strada a zeci de mii de sustinatori PSD e o minciuna inabila pentru ca le subliniaza slabiciunea esentiala - aceea ca nu mai au mase de manevra in forta, doar de manevra electorala. Nu mai au nimic. Iar puterea lor scade continuu. O sa ma duc, totusi, la vot, ca sa intretin iluzia de care vorbeam la finalul mugetarii pe care am pomenit-o. E important pe ce minciuna iti pui stampila, pentru ca minciuna victorioasa de azi este deseori jumatatea de adevar de maine.
zme-ul

Post by zme-ul »

Religia nu mai este obligatorie in scoala. Biserica Ortodoxa primeste o lovitura de la Curtea Constitutionala: Parintii care vor sa isi inscrie copiii la materia Religie trebuie sa depuna o cerere
Spadasin
Headcrab

Post by Spadasin »

Oricum nu mai statea niciun elev la religie de la gimnaziu in sus.
Soarecu
Pig Cop

Post by Soarecu »

Curios cum va reactiona (daca nu a facut-o deja) BOR, va cobori multi sfinti pe pamant, sau numa' pe aia mai importanti?
zme-ul

Post by zme-ul »

M-am uitat la B1 si m-am uitat degeaba ...
ola small dickie
Big Daddy

Pe 15 iau salaru. Daca pierde cimpanzeu asta infantil de ponta alegerile voi lua salaru, voi lua din el ce imi trebuie si din restu (daca mai ramane ceva) voi da bere la toata lumea.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Mita electorala!
zme-ul

Post by zme-ul »

daca eram in locul lui Iohanis, pe final il interbam pe tonta

domnule tonta, vad ca va adresati personeai mele cu "Basescu", sunt foarte ingrijorat de sanatatea dumneavostra .. ati schimbat cumva borcanele cu Vadim?
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Hai ca totusi i-a zis-o frumos. Ponta ii tot zicea ca-i base si ca vrea sa-i prosteasca pe romani, iar WERNER i-a dat replica:

"Cand v-a numit Basescu premier, i-a prostit pe romani?"

A murit putin in interior mongo :lol:. In rest tot o prostie, am urmarit-o pe sarite ca mi-era lehamite de certuri stupide si lozinci. Nu cred ca am pierdut mare lucru.
NO COVER. ALL MAN.
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

Da, si mie mi-a placut cum i-a zis-o la final, moment in care pontacul nu prea mai avea ce sa raspunda :evil:

Printre altele s-a dezbatut si subiectul despre legea amnistiei si gratierii. In loc sa se continuie ce s-a inceput la sfarsitul mandatului lui Base cu atata glorie, in curand se vrea liniste si pace, lege care s-ar putea sa fie aprobabta daca intra pontacul la putere, ca prea au fost chinuiti saracii de ei cu procese si sentinte definitive. Lucru pe care cred ca nimeni din cei care inca mai fac diferenta si realizeaza jocurile celor de la putere nu si-l doresc.
Image
Vlad Dracul
Headcrab

Post by Vlad Dracul »

Nu ştiu care-i mai reuşită, poate mă ajutaţi voi:

Image

Image
Image
ola small dickie
Big Daddy

Orice poza cu acel mesaj e reusita.
Last edited by ola small dickie on 12 Nov 2014, 22:40, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Cafenea”