Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
MC
Dremora Lord

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by MC »

ola small dickie » Thu Jan 08, 2015 9:31 am wrote:noi intelegem ca tu nu prea intelegi destul de multe, de-a lungul timpului
Moldovan Claudiu » Thu Jan 08, 2015 8:41 am wrote:
Mahdi » Thu Jan 08, 2015 8:34 am wrote:=

Aaaaaa stiu tu esti ala care intra pe un thread iei la penis lumea si pleci. Mai este unu pe aici.
Apoi daca va ia Bruta la penis va suparati.....

:lol:

Molodvan, e necivilizat doar sa afirm ca parerile unor de aici mi se par catastrofale si ca in consecinta nu prezint vreun chef nebunesc deocamdata de a le contracara, discuta cu ei? Am dreptul asta? Poate daca erau doar gresite mai intram in dialog dar asa. Sunt gresite si catastrofale. Eu nu mai pot sa discut in contradictoriu pe niste teme care sunt absolut evidente, care nici nu necesita discutie.

Sigur, se poate discuta despre evenimentul de ieri dar in niciun caz asa. In niciun caz cu: "au cautat-o, libertatea de exprimare trebuie sa fie si ea mai limtata, ciuntita, erau pregatiti sa moara?, de lucrurile sfinte nu se face misto, sa avem liberate dar pe la colturi, nu asa in piata publica! etc etc etc"
Habar n-ai ce s-a spus aici.
Daca n-ai chef sa discuti de ce postezi? ca sa faci misto? ca sa afirmi ca suntem prosti ca ideile noastre sunt catastrofale?
Da, asta e necivilizat.
Nu iti argumentezi opiniile, nu arati in ce fel ideile unora de pe aici sunt catastrofale. Intri pur si simplu si afirmi chestii de genul asta:
Sincer, partea cea mai nasoala a libertatii umane e ca Moldovan Claudiu are libertatea sa aprecieze o comparatie marca McWiliams si sa si faca public acest lucru. Asta mi se pare mie foarte naspa dar trebuie sa accceptam, in numele libertatii!
Plus alte afirmatii menite sa faca doar flame si prin care nu contribui la discutie. In alte cuvinte te bagi aiurea in seama fara sa ai intentia de a participa in mod real la discutie.
zme-ul

Post by zme-ul »

ola small dickie » 8 Jan 2015, 09:31 wrote:sa avem liberate dar pe la colturi, nu asa in piata publica! etc etc etc"
exact acolo o sa ajungem
azi, l-ai auzit pe Procurorul General al Romaniei? ca sa previna astfel de atacuri ar trebui sa avem legi ce le dau access neingradit la informatii
si unde ajungem? o luam de la capat?
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

In anul 2015, sa intrebi de ce ar trebui sa avem voie sa facem caricaturi si glume mi se pare hilar si nu inteleg ce e de discutat si argumentat. E ceva evident si de bun simt.
I'm livin' in a love shadow
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Se pare ca nu pentru toti. Mcwiliams, zmeul si Moldovan Claudiu inca au nedumeriri, nelinisti. Conceptul asta de libertate parca le da niste framantari inca.
Last edited by ola small dickie on 8 Jan 2015, 10:57, edited 1 time in total.
marius
Zergling

Post by marius »

membrii forumului n2 exprimandu-si opiniile pe twitter:

Image
Wraith » 9 May 2014, 18:48 wrote:Azi urasc faptul ca cineva mi-a luat vechiul user de pe forum doar ca sa faca lurking cu el. Ceea ce intentionam sa fac si eu oricum, dar macar eram THE Marius. /hate
ProtectorateNova wrote:Cand ma jucam eu Gothic 2 tu erai in clasa 5-a.
zme-ul

Post by zme-ul »

ia uite, iese la iveala faptul ca Presedintele Frantei i-a rugat pe caricaturisti sa se abtina de la publicare
tinand cont si de faptul ca in Franta se afla undeva la 5mil de musulmani, cea mai mare concentratie din intreaga Europa

asta au inteles ei din democratie?

e ca rulatul pe autostrada cu 120KM/h, ca e legal nu?
faci pana si intri in altul omorand o familie intreaga
dar ce conteaza, tu voiai neaparat sa mergi cu 120
ola small dickie
Big Daddy

comparatiile astea imi bubuie capul
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

zme-ul » Thu Jan 08, 2015 10:52 am wrote: e ca rulatul pe autostrada cu 120KM/h, ca e legal nu?
faci pana si intri in altul omorand o familie intreaga
dar ce conteaza, tu voiai neaparat sa mergi cu 120
astfel de comparatii nu-si au rostul. Gravitatea faptelor nu e aceeasi: insulta prin desenat <> asasinat. Ca sa nu mai zic ca una e legala si cealalta nu. Mai mult decat atat, desenele respective nu s-au facut pe locurile de cult ale musulmanilor, nici nu s-au impartit fluturasi pe la casele lor ca sa ii jigneasca, ci au aparut intr-o revista pe care un individ poate s-o rasfoiasca sau nu.

Ca raspuns la niste desene care ii ofenseaza, criminalii ar fi putut sa faca niste desene care ii ofenseaza pe ceilalti. Apoi am fi putut sa stam sa comparam cat vrem desenele, jignirile si asa mai departe.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Fratilor, va rog eu frumos sa stati un pic sa va ganditi la ce spuneti. Acuma ii spunem unui caricaturist "sa se abtina", maine ii spunem unui jurnalist de investigatie "sa lase subiectul asta", si incet-incet ajungem sa ne inchidem gura cu totii. Daca toti vorbim liber, e foarte greu sa fim o tinta pentru scelerati d-astia. Astia de la Charlie au patit ce au patit TOCMAI pentru ca ei erau printre putinii care mai aveau curaj sa nu se abtina, reprezentand astfel o tinta vizibila. Daca toata societatea s-ar simti libera sa se ia de fanaticii musulmani [asa cum se ia de cei crestini, de exemplu], acei fanatici vor avea mari dificultati in a gasi o tinta pe care sa o reduca la tacere. Traim intr-o tara in care s-a murit pentru acest drept la libera exprimare, te pomeni ca acum ne spuneti si ca aia calcati de tanc in Piata Universitatii "trebuiau sa se abtina".
zme-ul

Post by zme-ul »

@marvas
caricaturile alea priveau situatia interna sau externa a Frantei in vre-un fel? nu
pai si atunci cu ce scop au fost publicate? nu au facut decat sa rascoleasca si mai mult cacatul

sa-i fereasca dumnezeu pe francezi sa escaladeze cacatul asta

tot din Franta, acum cateva zile aparuse o pancarta cu mesajul "un bun roman e un roman mort" - aia nu e tot exprimare libera?
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Si cu ocazia asta mi-am amintit de ceva foarte simpatic [si anedoctal in contextul asta], asa ca story time.

Acum vreo doi ani, cel mai probabil intr-o incercare ridicola de a creste audientele, la un concurs d-asta de talente, Cheloo, in calitate de jurat, s-a luat de un concurent. Concurentul era homosexual iar Cheloo i-a spus ca il uraste pentru ceea ce reprezinta. Logic, oamenii s-au indignat si parca a si fost amendat de Consiliul de Combatere a Discriminarii. Cineva pe care cunosc, dar cu care abia tin legatura, a sarit ca modul in care a fost tratat omul este incorect si un atentat la dreptul sau de libera exprimare. Ma rog, cand i-am spus ca reactia e logica avand in vedere parerea am fost luat cu povesti despre Sodoma si Gomora, dar in fine.

Acum aceeasi persoana e in tabara "Cherlie Hebdo si-a meritat-o pentru ca a insultat religia alora". Acuma aparent nu mai e vorba de un atentat la dreptul de libera exprimare, ba chiar reactia alora ofensati nici macar condamnabila nu mai este. Sau cel putin asa pare, pentru ca persoana in cauza vorbeste doar de ce grave insulte le-au adus aia cu caricaturile in cauza, nu si de cat de fucked up este sa omori 12 oameni din cauza asta. Dar in situatia anterioara era complet invers, faptul ca un om a spus ca uraste tot ce reprezinta o orientare sexuala era fix-pix pe langa reactia de indignare a oamenilor cand au auzit exprimare a acelei opinii.

Foarte interesant cum aleg unii sa interpreteze dreptul la libera exprimare in functie de situatie.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

zme-ul » Thu Jan 08, 2015 11:41 am wrote: tot din Franta, acum cateva zile aparuse o pancarta cu mesajul "un bun roman e un roman mort" - aia nu e tot exprimare libera?
Si ce daca? Ar trebui sa ii omoram? Nu mai dormi la noapte ca un frantuz, care probabil n-a intalnit in viata lui romani si tot ce stie despre ei e ce vede la televizor in reportajele despre tiganii cersetori, nu ne are la inima?
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

@zme

cu 5 milioane de imigranti musulmani in tara bineinteles ca priveau situatia interna. La noi cu ce scop se publica bancuri/caricaturi legate de tigani, ca sa nu mai vorbesc de diferitele interpretari din emisiunile de umor?

Si ba da, aia e tot exprimare libera. Poti sa faci linistit o pancarta despre francezi.
ola small dickie
Big Daddy

zme-ul » Thu Jan 08, 2015 11:41 am wrote:@marvas
caricaturile alea priveau situatia interna sau externa a Frantei in vre-un fel? nu
pai si atunci cu ce scop au fost publicate? nu au facut decat sa rascoleasca si mai mult cacatul
:lol: :lol: :lol:

Si Moldovan sau nu mai stiu cine imi cere sa discut serios. :lol:
zme-ul » Thu Jan 08, 2015 11:41 am wrote: sa-i fereasca dumnezeu pe francezi sa escaladeze cacatul asta
fereasca dumnezo de francezul alpinist!
zme-ul

Post by zme-ul »

marvas » 8 Jan 2015, 11:47 wrote:cu 5 milioane de imigranti musulmani in tara bineinteles ca priveau situatia interna.
nu priveau nimic, erau inconstienti
caricaturile alea nu se adresau in nici un caz musulmanilor, ci crestinilor - hai sa mai randem de religia alora un pic
mai rad? uite cum intra o tara intreaga in doliu pentru ca niste oameni nu si-au vazut lungul nasului
Last edited by zme-ul on 8 Jan 2015, 12:01, edited 1 time in total.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Si caricaturile anti-crestine, care intrec numeric pe astelalte, cui se adresau?
ola small dickie
Big Daddy

as vrea sa stiu de pe ce taram provine acest zmeu. e posibil ca harap-alb sa-l fi bagat pana la brau in pamant dar invers. praslea cel voinic, pardon :lol:
zme-ul

Post by zme-ul »

DarthZombie » 8 Jan 2015, 11:59 wrote:Si caricaturile anti-crestine, care intrec numeric pe astelalte, cui se adresau?
desigur se adresau musulmanilor nu? ia bine ca nu

uitam asa repede de luptele de strada intre catolici si protestanti?
cu fanatismul religios nu te joci, indiferent de ce parte a baricadei te afli

poate nu gasisem destule motive sa mai facem o cruciada - crime in numele religiei si ale lui dumnezeu
am uitat si de alea nu?

@dickie,
hai marsh in cotetz
brutalistu
Hammer Haunt

Post by brutalistu »

zme-ul » Thu Jan 08, 2015 11:41 am wrote:@marvas

sa-i fereasca dumnezeu pe francezi sa escaladeze cacatul asta

tot din Franta, acum cateva zile aparuse o pancarta cu mesajul "un bun roman e un roman mort" - aia nu e tot exprimare libera?

Sunt niște căcaturi grosiere, neamuzante, forțate ca să provoace scandal și să facă vânzare. Dar sunt făcute în Franța nu în UAE. Cum te-ai simți tu dacă țiganii s-ar simți ofensați de tehnologie și ar veni să te împuște la birou pentru că tu meșterești calculatoare? Te-ai opri din calculatorit pentru că garoii sunt ofensați și agresivi?
Image
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Ultimele conflicte religioase in europa au avut loc acum cateva sute de ani, Europa de acum e laica iar societatea franceza e destul de rupta de religie. Asa ca nu stiu ce incerci tu sa spui. Publicatia facea caricaturi pentru CITITORII SAI, nu pentru crestini, musulmani sau pastafarieni. Iar scopul umorului tocmai ala e, sa nu te lase indiferent. Umorul care risca sa nu supere pe nimeni risca sa nu fie nici amuzant.
Post Reply

Return to “Cafenea”