Discutii despre masini

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Post Reply
marvas
vrășmaș mârșav

Re: Discutii despre masini

Post by marvas »

Moldovan Claudiu » Tue Jan 27, 2015 12:40 pm wrote:Mai ales ca nici voi alerga foarte mult masina, doar fataieli de ici colo.
cam asta fac toti Ceafa-Lata din orasul natal. In fiecare seara isi scot BMW-urile la plimbare pe ulitele din oras, iar apoi si le parcheaza toti in centru si discuta...cel mai probabil despre masini. Asta se intampla inca de cand eram mic. La anumite perioade de timp isi reactualizeaza modelele, dar in proportie de 90% sunt tot BMW-uri. Nimeni nu stie cu ce se ocupa ei sau de unde au bani de astfel de autovehicule. Dupa ce am mai crescut am observat ca asta se intampla cam in toata Europa de Est si am concluzionat ca intregul concern Bayerische Motoren Werke e practic intretinut de fostele popoare comuniste.

Din cauza acestei paturi sociale mi-e greu sa privesc BMW-urile altcumva decat ca pe niste masini de Ceafa-Lata. E incorect sa desconsider un model de masina (reusit, de altfel) din cauza soferilor, da' parca nu ma pot abtine.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

La mine in oras nu se intampla asta. Nu stiu unde stai. La mine se aduna aia cu Golf 3 Fiat puncto, si Logane tunningate cica. Stau si discuta despre ce abtzibilduri sa isi mai puna pe masini.

Foarte bine :D E dreptul tau sa crezi ce vrei. Fataieli de ci colo nu inteleg sa ma dau pe bulevard. Prin fataieli de ci colo inteleg mers la serviciu, delegatie cand e cazul, la tara saptamanal sau chiar si peste saptamana. Mai dau cate un drum de Cj la un film distractie. Deastea.
Nu inteleg. Trebuie sa fac neaparat 100.000km pe an ca sa merite?
Fac in general max 20.000 km pe an.
BMW e o marca ca oricare alta. Tre sa fii putin incuiat si "invidios" sa califici o marca dupa un gen de soferi. Asa si Merc sunt masini de tigani si Audi de manelisti.
Hai sa ne luam toti Logane sau Passaturi ca sa nu fim catalogati. lulz
Am mai avut in familie BMW. Am cunostinte cu BMW. Imi plac masinile astea. Imi plac motoarele pe care le fac. Mi se fix rupe de ce isi iau cefosii sau cocalarii.:D

Tu ti-ai luat Ford din cate am inteles. Cum ar fi sa te cataloghez ca fiind un gen de persoana doar pentru ca ti-ai luat masina aia?
Sunt convins ca daca aveai un buget mai mare alocat (si nu aveai alte prioritati) te indreptai spre o marca mai premium.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Volkswagen sunt masini de bunici sau pensionari.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Poftim marvas...
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

Pe cine faci tu pensionar ma? :))
Cimitri
Hammer Haunt

Post by Cimitri »

Moldovan Claudiu » Tue Jan 27, 2015 2:56 pm wrote:.....
BMW e o marca ca oricare alta. Tre sa fii putin incuiat si "invidios" sa califici o marca dupa un gen de soferi. Asa si Merc sunt masini de tigani si Audi de manelisti.
Hai sa ne luam toti Logane sau Passaturi ca sa nu fim catalogati. lulz
Am mai avut in familie BMW. Am cunostinte cu BMW. Imi plac masinile astea. Imi plac motoarele pe care le fac. Mi se fix rupe de ce isi iau cefosii sau cocalarii.:D

Tu ti-ai luat Ford din cate am inteles. Cum ar fi sa te cataloghez ca fiind un gen de persoana doar pentru ca ti-ai luat masina aia?
.....
Sa inteleg ca la tine in afara de BMW,Audi si Mercedes mai exista ca masini doar Dacia si Volkswagen. Lucrez in domeniu ( la nici una din marcile enumerate mai sus ) si trebuie sa iti prezint analogia mea.

Si btw ia intereseaza-te tu si de Honda(Accord) ,Toyota(Avensis) ,Mazda(6) ,Suzuki (Kizashi) ca vad ca-ti plac sedanurile. Asta ca sa vorbim de fiabilitate. In alta ordine de idei m-am uitat la pozele de pe Autovit de la BMW-ul ala cu 171000km la bord si sunt niste chestii care ma deranjeaza.

Zice ca e prim proprietar dar masina a fost cumparata in 2011 si pana in noiembrie 2014 a rulat in Munchen dupa care a inmatriculat-o in Romania. De ce ai face una ca asta? De ce ti-ai inmatricula masina pe Romania ca sa platesti impozit la romani cu nemiluita cand poti sa mergi cu numerele de Germania linistit? Deci clar ca a fost inmatriculata deoarece a fost schimbat proprietarul (vanduta).

Pe cartea de service pe care a pozat-o fara sa-si dea seama ca de fapt face o prostie scrie asa:

20.02.2013 94827 km
01.08.2013 121365 km
13.09.2013 130759 km
10.03.2014 147530 km

Cartea a fost "masluita" gresit. Adica nu poti sa imi spui ca daca din februarie 2013 pana in august 2013 masina a facut 27000 km dupa care a facut "doar" 8000 km in o luna dupa care in inca jumatate de an a facut 17000 km. Cam mari variatiile pentru cineva care e "prim proprietar".

Si totusi presupunand ca ar fi adevarat reviziile sunt facute atat de neregulat ca si kilometri incat nu vreau sa ma gandesc la ce se intampla in motorul ala. In alta ordine de idei, daca masina are 171.000 km si ultima revizie a fost facuta la 147530 km atunci urmatoarea revizie unde a fost facuta? Iti spun eu, in fata blocului la lighean sau la SC GIGI-FRANA SRL fara factura, ca romanasul care a cumparat-o nu a avut bani sa mearga la service si sa-i puna stampila acolo.

My two cents..Faci ce vrei dar mai bine te orientezi si catre branduri nipone. Vei avea cel putin o surpriza. Si placuta.
Last edited by Cimitri on 27 Jan 2015, 17:22, edited 1 time in total.
Image
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Stiu cui ii dau PM cand o sa-mi caut o masina basita pana-n 3000€ cu care sa ies la agatat in Mamaia Nord.
I'm livin' in a love shadow
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Stiu cand sa ies la strada in Mamaia Nord.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Sa le luam pe rand.
Cimitri » Tue Jan 27, 2015 5:16 pm wrote: Sa inteleg ca la tine in afara de BMW,Audi si Mercedes mai exista ca masini doar Dacia si Volkswagen. Lucrez in domeniu ( la nici una din marcile enumerate mai sus ) si trebuie sa iti prezint analogia mea.
Banuiesc ca lucrezi pentru ceva dealer de marci nipone.
Nu exista doar Dacia si VW, dar mi-a fost lene sa insir toate marcile in afara de alea 3. Voiam doar sa evidentiez o idee. Pune in loc orice alta marca pentru care nu exista preconceptii gen "masina de cocalari, manelisti cefosi etc"
Cimitri » Tue Jan 27, 2015 5:16 pm wrote: Si btw ia intereseaza-te tu si de Honda(Accord) ,Toyota(Avensis) ,Mazda(6) ,Suzuki (Kizashi) ca vad ca-ti plac sedanurile. Asta ca sa vorbim de fiabilitate. In alta ordine de idei m-am uitat la pozele de pe Autovit de la BMW-ul ala cu 171000km la bord si sunt niste chestii care ma deranjeaza.
Din ce mi-ai recomandat tu m-am mai interesat in decursul acestor luni doar de Mazda 6 modelul asta din 2012-2013. Prea scump. Undeva peste 20.000. Honda Accord nu pot sa zic ca nu imi place dar nu prea stiu nimic despre el ca nu m-a preocupat. Nu am rabdare si timp sa studiez toate mercile de masini de tip sedan. Imi plac 2-3 marci si cu privirea la alea caut si ma informez.
De exemplu o vreme mi-am tot cautat Opel Insignia
In rest nu ma intereseaza Honda, Toyota, mai ales Suzuki. Asa, de ce sa nu ma uit la Saab Q93, Volvo S40, S60 insert every other sedan cars. Nu am fost cu ele si nu stiu cum sunt. Cum sa imi aduc una daca nici macar nu stiu cum se conduc sau cum e in ele (doar din poze)?

Cimitri » Tue Jan 27, 2015 5:16 pm wrote: Zice ca e prim proprietar dar masina a fost cumparata in 2011 si pana in noiembrie 2014 a rulat in Munchen dupa care a inmatriculat-o in Romania. De ce ai face una ca asta? De ce ti-ai inmatricula masina pe Romania ca sa platesti impozit la romani cu nemiluita cand poti sa mergi cu numerele de Germania linistit? Deci clar ca a fost inmatriculata deoarece a fost schimbat proprietarul (vanduta).

Pe cartea de service pe care a pozat-o fara sa-si dea seama ca de fapt face o prostie scrie asa:

20.02.2013 94827 km
01.08.2013 121365 km
13.09.2013 130759 km
10.03.2014 147530 km

Cartea a fost "masluita" gresit. Adica nu poti sa imi spui ca daca din februarie 2013 pana in august 2013 masina a facut 27000 km dupa care a facut "doar" 8000 km in o luna dupa care in inca jumatate de an a facut 17000 km. Cam mari variatiile pentru cineva care e "prim proprietar".

Si totusi presupunand ca ar fi adevarat reviziile sunt facute atat de neregulat ca si kilometri incat nu vreau sa ma gandesc la ce se intampla in motorul ala. In alta ordine de idei, daca masina are 171.000 km si ultima revizie a fost facuta la 147530 km atunci urmatoarea revizie unde a fost facuta? Iti spun eu, in fata blocului la lighean sau la SC GIGI-FRANA SRL fara factura, ca romanasul care a cumparat-o nu a avut bani sa mearga la service si sa-i puna stampila acolo.
Mersi fain de observatii. Sa stii ca mi-ai dat de gandit.
Din ce am vrobit la telefon am inteles ca tipul a fost plecat in Germania si a lucrat acolo. Venea in Ro doar ocazional insa din dec nu a mai plecat si a inmatriculat masina in RO. Aia cu primul proprietar nici eu nu o cred. Sincer nu am cerut foarte multe detalii pentru ca nu m-am aratat foarte interesat de masina. Urma sa mai revin cu un telefon daca ma opream la masina aia.

Probabil ca raman la ideea de a o importa, doar ca nu e foarte usor sa gasesti un xdrive cat de cat ok si la un pret sub 19.000
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

Moldovan Claudiu wrote: Probabil ca raman la ideea de a o importa, doar ca nu e foarte usor sa gasesti un xdrive cat de cat ok si la un pret sub 19.000
Va dati seama cat trebuie sa castige Claudiu daca de acum cateva zile pana azi a mai strans 2000 euro?
Last edited by ne0lith on 27 Jan 2015, 18:35, edited 1 time in total.
ola small dickie
Big Daddy

De abia acum am citit postul lui Cimitri. Cand o sa decid ca imi cumpar masina voi apela la el.
Cimitri
Hammer Haunt

Post by Cimitri »

@Moldovan Claudiu - Lucrez pe parte de service asa ca de-aia am sarit asa ca ars cand am vazut cartea de service...Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da si pe care-l dau si clientilor mei este sa cumperi o masina doar dupa ce a fost verificata/inspectata intr-un service de reprezentanta unde masina NU a fost pana atunci. Asa nici cei de acolo(service) nu au vreun interes sa te minta deoarece nu e clientul lor si isi pot prezenta parerea cel mai obiectiv si nici proprietarul nu-i cunoaste ca sa zici ca vezi doamne a facut ceva blat cu ei sa-i laude masina&stuff.

Preferabil ar fi sa iei o masina din Romania unde sa poti merge la reprezentanta respectiva sa verifici daca intr-adevar cartea de service corespunde cu situatia din calculator si comenzile de service fizice.Majoritatea service-urilor de reprezentanta (cel putin japonezii) sunt obligati sa pastreze istoricul masinilor care le-au calcat pragul 5 ani de zile. Este atat de usor sa obtii un carnet de service si sa treci niste cifre pe el incat e bine sa verifici si pe viu service-ul respectiv.

In alta ordine de idei daca dispui de 19000 Euro te poti incadra si la o masina noua chiar daca nu Xdrive sau te miri ce dotari. Nu e mai bine sa fie noua si de prima data a ta decat second/probleme ascunse si sute de mii de kilometri? Just sayin... Gandeste-te ca la o masina cu peste 150.000km va trebui sa te apuci sa bagi bani in ea si piesele pentru masina pe care o vrei tu nu sunt chiar atat de ieftine. Fa-ti un calcul daca o poti intretine si da un telefon inainte la reprezentanta sau eventual mergi si discuta cu ei sa vezi ce piese pica la modelul respectiv si cat costa. Ca sa stii direct in ce te bagi.

Eu sunt posesor de Suzuki Swift ( si NU, nu lucrez la Suzuki :) )din 2009 cand am luat-o noua si pana acum in cei 86000 de km pe care-i am cu ea nu am bagat bani decat in revizii/filtre si placute de frana.La momentul respectiv si eu vroiam SH dar in cazul meu nu era atat de mare diferenta intre SH si nou si am facut un efort . Nu regret decizia deloc. Nu mai bine cobori putin stacheta si incerci sa gasesti ceva cu mai putini kilometri? Ca sa nu plangi dupa aceea cand trebuie sa bagi sute sau chiar mii de euro in reparatii dupa un timp scurt. Am destui clienti care s-au fript asa...

@Ola Daca vorbesti serios te ajut cu mare placere.
Image
ola small dickie
Big Daddy

Vorbesc serios, multumesc. Deocamdata n-am de gand dar te tin minte.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Oricum eu inca bat cruci ca, la valori de 17-19'000 de euro, vorbim de masini second-hand cu 150'000+ km la bord. Si probabil ca o sa am nevoie de o explicatie tehnica din partea unei persoane care lucreaza in domeniu ca sa inteleg cum o masina de o marca superioara, la 150'000 km parcursi, se simte mai bine la condus decat una de o marca mai slaba, dar noua... in acelasi pret, aproximativ. Se intelege ca ala care vinde masina SH cu 150'000 km parcursi nu a inlocuit toate componentele inainte de vanzare.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
MC
Dremora Lord

Post by MC »

ne0lith » Tue Jan 27, 2015 6:34 pm wrote:
Moldovan Claudiu wrote: Probabil ca raman la ideea de a o importa, doar ca nu e foarte usor sa gasesti un xdrive cat de cat ok si la un pret sub 19.000
Va dati seama cat trebuie sa castige Claudiu daca de acum cateva zile pana azi a mai strans 2000 euro?
Am zis eu ca dau 19.000 pe ea ?
Am zis ca e foarte greu sa gasesti sub 19.000 ADICA MAJORITATEA SUNT PESTE. NU CA DAU 19.000.
Nici macar 17.000 nu dau. Am spus clar ca bugetul e maxim 15.000 si aia in condtitiile in care e ceva deosebit.
SI de unde prezumtia ca o iau din banii mei? Poate mi-o fac ai mei cadou...(imb4 cocalar de bani gata).
Mi se par atat de frustrati cei care intr-o discutie ca asta despre masini (eventual care ce si-a mai luat, cum si de unde) se leaga tocmai de aspectul asta financiar. "Vai !! dar cum ....de unde 17.000, de unde 19.000, de unde 15.000..??:O:O:O Vaiii dar cum sa dai atat pe un sh !!:O:O:O OMG iti dai seama unde lucra asta daca isi permite.Iti dai seama cat trebuie sa castige.

Asa e cand nu citim toate posturile dar ne bagam in seama cu ironii de 2 lei.

Fuck it. Eu ma retrag de pe topic. Credeam ca discutam despre masini pe topicul asta nu despre luari la penis si mistocareli.
Mi-ar fi placut o discutie ca cea cu cimitri, dar mi-am dat seama ca nu sunt pe forumul care trebuie.

LE.
McWilliams » Tue Jan 27, 2015 8:43 pm wrote:Oricum eu inca bat cruci ca, la valori de 17-19'000 de euro, vorbim de masini second-hand cu 150'000+ km la bord. Si probabil ca o sa am nevoie de o explicatie tehnica din partea unei persoane care lucreaza in domeniu ca sa inteleg cum o masina de o marca superioara, la 150'000 km parcursi, se simte mai bine la condus decat una de o marca mai slaba, dar noua... in acelasi pret, aproximativ. Se intelege ca ala care vinde masina SH cu 150'000 km parcursi nu a inlocuit toate componentele inainte de vanzare.
E spimplu. Daca n-ai condus/n-ai fost cu masini premium degeaba stau sa iti explic care e diferenta la condus si la confort.
Nu are nimic ca o masina de clasa premium sa zicem (sau oricare alta) are 150.000 km si una de volum are 10.000. Tot la fel sa conduce si aia cu 150.000 de km (daca a fost intretinuta calumea) ca si una de 10.000 Doar nu crezi ca trepideaza sau sa scutura din toate balamalele ca vezi doamne are 150.000 de km. Sunt care fac km astia in 2-3 ani cu o masina.

E ca si cum ai spune ca "nu inteleg cum un PC high end care are 15.000 de ore de functionare poate merge la fel de bine sau mai bine ca si unul low-end dar nou..."

Anyway I'm out ca m-am plictisit de postat aiurea. Deja ajungem ca la topicul de politica cu Charlie Hebdo. Prea multa prostie si ignoranta.
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

Si btw ia intereseaza-te tu si de Honda(Accord) ,

My name is RaptoR and i approve of this brand!
Am o Honda Accord din 1995, 170.000km, luata acum 4 ani la 130.000. Unic proprietar, cu verificare in reprezentanta. 1200eur (inb4 n-are bani de alta masina si se lauda ca traieste in spania). In 4 ani daca am bagat 1000 de euro in ea, si aici includ si schimbarea distributiei plus consumabile. Motor de 2.3, benzina 160 hp. Totul pe ea electric (scaune, oglinzi, trapa). La ce motor are consuma putin. Nu as schimba-o pe absolut nici o masina pre 2010, la modul cat se poate de serios. Este o masina incredibila. Nici nu vreau sa ma gandesc cum e noul model.
In Romania insa am inteles ca te rupe la impozit si asigurare daca ai peste 2000cmc, aici e acceptabil. Singura problema e ca atunci cand cade ceva la ea, costa. 2 burdufuri de planetara m-au costat 80 de euro, originale. Distributia cu tot cu manopera, vreo 500 (are 2 curele). Repet, insa. Am condus BMW, VW, AUDI, Mercedes, cam orice model (bine, in afara de cele de lux/top) si va spun ca nu se compara. Ma rog, aici poate exista un soi de subiectivism, nu stiu, insa mi se pare cu mult peste orice masina europeana/americana din aceeasi clasa si din aceasi perioada.
Cimitri
Hammer Haunt

Post by Cimitri »

Maaaama...Am adorat Accord-ul ala 2.3 de cand a aparut din 1991. E cumva modelul pe carburatie? Daca da, i fucking envy you. Cu toate ca nici injectia nu-i prea blanda dar se simte lipsa unui dublu-carb. Se simte efectiv cum te smulge de pe sosea masinuta aia. Plus ca oferi senzatii de nedescris (a se citi gura cascata) celor din trafic care au masini mai noi dar mai slabe si tu demarezi in tromba de langa ei..intr-o cutie de chibrituri (no offence dar seamana). Fucking priceless! Plus ca, dupa cum ai zis si tu, masina este FOARTE fiabila.

Cunosc un tip care are modelul de 2.2 benzina care a ajuns la 350.000 km si motorul nu a fost desfacut deloc. (exceptie facand distributia).
Image
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

@Claudiu: Nu trebuia sa iei la modul personal ce-am zis, era o gluma fara rea intentie care probabil ti-ar fi sunat mai clar in viata reala decat pe internet. N-a fost vreun atac la persoana, daca iti aduci aminte si pe topicul cu jocuri originale se faceau glume pe seama veniturilor lui Sir Andrew cand isi actualiza colectia deja impresionanta si nu cred ca s-a suparat nimeni. Why would this be any different?

Imi mentin parerea ca prima oara ai vorbit de buget de maxim 17 000, dupa cum i-ai spus si lui marvas cand se vorbea fix de acea cifra:
Moldovan Claudiu » Sat Jan 24, 2015 1:59 pm wrote: De fapt nu as vrea sa ajung la suma aceea pentru ca e destul de mult. Doar daca e ceva cu adevarat deosebit.
Iar cand zici ca vrei sa importi, dar nu gasesti prea usor ceva sub 19 000, eu zic ca lasi sa se inteleaga suma maxima pe care ai cheltui-o. Si mi s-a parut amuzant cum ai crescut cifra in decurs de cateva zile, atata tot. Nu ma afecteaza in vreun fel veniturile sau masina ta, nu stiu cum ai tras concluzia respectiva si nici de ce te simti ofensat asa usor.

Daca vrei mai multe discutii precum cea cu Cimitri, iti trebuie mai multi useri care se pricep la masini precum Cimitri. Cand o mare parte a forumului e mai putin pasionata/priceputa decat voi la masini, fie nu prea ti se raspunde, fie se fac glume because what the hell would you say? Pe mine personal m-ar durea la basca de ce zice lumea referitor la lucrurile pe care mi le doresc.
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

Cimitri » Tue Jan 27, 2015 9:51 pm wrote:Maaaama...Am adorat Accord-ul ala 2.3 de cand a aparut din 1991. E cumva modelul pe carburatie?
Nu, din pacate. Am cautat, in momentul in care am cumparat-o insa cea mai apropiata era la vreo 800km. Pana la urma asta a fost un avantaj, am inteles ca cea pe carburator era foarte greu de intretinut

Si da, e bestie pe sosea. La 120km/h daca o calc la podea te lipeste de scaun. are 240km/h maxim pe bord si dupa 20 de ani inca sare de 220 in plan drept.
brutalistu
Hammer Haunt

Post by brutalistu »

phpBB [video]
Image
Post Reply

Return to “Cafenea”