Fallout 4

Discuții axate pe jocurile RPG.
Stokkolm
Dremora Lord

Re: Fallout 4(?)

Post by Stokkolm »

Sunt multe jocuri unde pasul de la 1 la 2 a fost anevoios. Sau de la 2 la 3, de la 4 la 5.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

McWilliams » 4 Jun 2015, 20:33 wrote:Bine ca ai observat evidentul pe care il si doream. Acum adauga si niste ani la ce ai scris, astfel incat sa devina si mai evidenta gaura dintre 3 si urmatorul joc. Respectiv cum au lalait-o pana sa faca pasul. Din nou, nu zic ca se practica trilogiile in jocurile video; doar ca pare sa fie un caz mai des intalnit acel sughit intre jocul cu numarul 3 din serie si jocul cu numarul 4. La unele se justifica prin schimbarea developer-ului, la altele se justifica prin prioritizarea altor jocuri in fata celui care ar urma sa primeasca "part IV". Insa hiatul exista in mai multe serii astfel incat sa genereze o discutie.
Intre San Andreas (2004) si GTA IV (2008) sunt doar 4 ani (daca nu punem la socoteala Vice City Stories, aparut in 2006), iar intre HoMM 3 (1999) si HoMM 4 (2002), gaura e si mai mica, de doar 3 ani.

Deci dupa jocul cu numarul 3 a urmat destul de repede jocul cu numarul 4. Care-i lalaiala?
I'm livin' in a love shadow
Mitzah
Headless Kamikaze

Post by Mitzah »

June 2016 - Fallout Spinoff revealed, in development by Behaviour Interactive.
Be-cineplm?

Image

Aaaaaa, sunt aia care au facut DORITOS CRASH COURSE.
Voucher PC Garage: EE8SCBDH. Every time you use it, Mihai Gadea's forehead grows larger.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Păi văd şi un anume Shadow of Mordor pe-acolo.
joonior_bmf
Gravity e un film misto

Post by joonior_bmf »

Si anul asta apare Eternal Crusade.
Mitzah
Headless Kamikaze

Post by Mitzah »

Au portat Shadow of Mordor pe consolele non-current gen. Adica X360 si PS3. GG.

Tind sa cred ca niciun studio mai serios n-a vrut sa se bage dupa ce s-a ars Obsidian cu NV.
Voucher PC Garage: EE8SCBDH. Every time you use it, Mihai Gadea's forehead grows larger.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Well, la cum arată F4, n-o să fie mare lucru să-l porteze pe aceleaşi două platforme.

Faza cu Obsidian şi NV a fost ghinionul lor şi norocul nostru, altminteri nu vedeam un Fallout modern făcut în spiritul celor antice. Dar tot au fost cam fraieri să semneze un asemenea acord. Auzi, metacritic average 85+. De ce n-ar fi fost royalties la peste XXX copii vândute, nu pricep. La modul, dacă merge prost, v-am plătit deja şi asta e, dacă ne umple de bani, vă iese şi vouă. WTF is wrong with that?
Nervozix
Zergling

Post by Nervozix »

phpBB [video]

Arata bine. Imi place stilul ales, iar trailerul este bine inchegat, cu niste treceri placute la suburbia idilica pre-armageddon. Prima data cand vad un arc in trecut in universul fallout, fain. Imi place doza de culoare injectata in peisajul post-apocaliptic, putin mai stylish, mai in spiritul anilor '50. Faza de la sfarsit cu tipul in pip boy si cainele inchide trailerul perfect.

Imi aduc aminte cum in era pre-apocaliptica a anilor 2007-2008, cum apareau informatii despre Fallout 3, cum imediat lumea se lua cu mainile de cap pentru ca jocul e dezolant si discromat, iar acum vezi tu, are prea multa culoare si e prea vesel, lol. Cu cat vad mai multe reactii negative la un trailer pe care eu il consider oriunde de la decent in sus, cu atat inteleg ca devii au luat o decizie corecta. Si ca plebea e plebe.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Care?
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Fallout 4 Release Date Announced
Nuclear winter is coming. I don’t know if that wordplay worked given the Boston setting for Fallout 4 [official site] seems pretty balmy but you’ll have to make your peace with it because it’s the best this jetlag will produce. As for *when* it’s coming, the answer is 10 November, 2015.

The aspect Bethesda seemed most keen to discuss at the event was the crafting system. The junk you collect as you roam will be useful for that system, yielding crucial materials – handcuffs or a globe converting to screws, for example. With these you’ll be able to build and customise your things. On the weapons front there are 50 base weapons and 700 weapon mods (the bladed aluminium baseball bat caught my eye from that section of the conference). That customisability also applies to your power armour.

Then there are the settlements. Other items you craft are used to build up and furnish your own home and surrounding area. Some of that will be prettying up your house but there are also food crops and water pumps to offer sustenance, generators which you can wire up to other items to power them, terminals to govern the activity of other units and defence options like sentry turrets for protecting your settlement from raiders. You can set up bases in various locations and also set up caravans to travel between them.
The Sims: Fallout
joonior_bmf
Gravity e un film misto

Post by joonior_bmf »

Spoiler:
phpBB [video]

phpBB [video]

phpBB [video]

phpBB [video]
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Image

:lol:
ProtectorateNova
Headcrab

Post by ProtectorateNova »

Fallout 4 o sa castige GOTY 2015, eu as fi vrut Witcher 3 sa castige GOTY 2015 ca bethesda a castigat de multe ori si as vrea macar o data sa castige si CDProjectRed.
Uitati-va la videoclipul asta este mindblown chiar nu ma asteptam la asa ceva.(pentru ca nu aveam asteptari mari de la Fallout 4)
Nu o sa bag niciun mod la Fallout 4 este perfect asa cum e.(in sfarsit fetele oamenilor arata cum trebuie sa arate)
Ca sa castige Witcher 3 GOTY 2015 trebuie sa faca primul expansion FANTASTIC DE BUN.
phpBB [video]
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Momentan joc Fallout: New Vegas si combat-ul mi se pare destul de prost. Toate armele sunt clunky si se tinteste greu chiar si cu iron sights. Daca or sa faca gunplay-ul mai apropiat de un shooter normal, ar fi o treaba buna.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Fallout 4 o sa castige GOTY 2015, eu as fi vrut Witcher 3 sa castige GOTY 2015 ca bethesda a castigat de multe ori si as vrea macar o data sa castige si CDProjectRed.
Word!

Oricum fanii si fanboy-ii Bethesda (sau altii care altceva in afara de Mass Effect/TES/Dragon Age nu mai stiu) depasesc numeric cu mult fanii CDPR/The Witcher, asa ca...

l.e.: Dupa primul minut am ajuns si eu la aceeasi concluzie:
The Sims: Fallout
Oricum, niciodata nu am putut sa ii inteleg prea bine pe cei pt care e musai sa isi poata imagina ei povestea lor, lumea lor... de exemplu backgroundul personajului lor (eu personal consider intr-un joc ca Skyrim ca am parte de un avatar, nu de un personaj, din moment ce Dragonbornul nu are pic de personalitate, e doar o plansa de carton prin care actionezi tu), ce-si imagineaza unii ca sunt de fapt, inteleg make-believe dar parca... treaba aia de a spune o poveste, nu e a producatorului/DM-ului?!
Nu stiu, pe mine mereu m-a lasat rece ideea de a-i da jucatorului o galetusa si o lopatica, un sandbox si oleaca de background care sa treaca drept "lore", zicandu-i "Ti-e de ajuns, mai departe iti imaginezi tu and you fill in the blanks".

Sau sunt eu obisnuit prea mult cu story-driven stuff...
Cristi
Headcrab

Post by Cristi »

ProtectorateNova » Mon Jun 15, 2015 1:25 pm wrote:Fallout 4 o sa castige GOTY 2015, eu as fi vrut Witcher 3 sa castige GOTY 2015 ca bethesda a castigat de multe ori si as vrea macar o data sa castige si CDProjectRed.
Jesus oameni buni, va preocupa cine ce awards ia mai mult decat pe companiile insele :)
Ideea cu aceste 'game of the year" e ca sunt (cel putin) atatea premii cate reviste, website-uri, bloguri, fituici... asa ca sunt sanse mari ca toate jocurile AAA dintr-un an sa primeasca macar un astfel de premiu. Cred ca si Raven's Cry poa' sa primeasca unul prin Polonia daca se forteaza putin :) Ma rog, nu poate, dar ideea ramane tot aia.
Cred ca pentru developeri cel mai ravnit premiu e la GDC (Game Developers Choice Awards) si abia pe urma cele de la principalele site-uri de gaming.

Fedaykin » Mon Jun 15, 2015 3:26 pm wrote:
Oricum, niciodata nu am putut sa ii inteleg prea bine pe cei pt care e musai sa isi poata imagina ei povestea lor, lumea lor... de exemplu backgroundul personajului lor (eu personal consider intr-un joc ca Skyrim ca am parte de un avatar, nu de un personaj, din moment ce Dragonbornul nu are pic de personalitate, e doar o plansa de carton prin care actionezi tu), ce-si imagineaza unii ca sunt de fapt, inteleg make-believe dar parca... treaba aia de a spune o poveste, nu e a producatorului/DM-ului?!
Nu stiu, pe mine mereu m-a lasat rece ideea de a-i da jucatorului o galetusa si o lopatica, un sandbox si oleaca de background care sa treaca drept "lore", zicandu-i "Ti-e de ajuns, mai departe iti imaginezi tu and you fill in the blanks".

Sau sunt eu obisnuit prea mult cu story-driven stuff...
Inseamna ca nu-ti place sandbox-ul gen Bethesda, no biggie. Ai destule studiouri care fac rpg-uri mistoace story-driven cu protagonist predefinit si cu toate avantajele care vin de acolo. Eu exact pentru genul asta de roleplay joc TES'urile (si eventual Fallout by BGS): sa controlez eu total cine e si cu ce se ocupa caracterul, inclusiv cu background story, family tree and shit. Povestea e si ea acolo si ai destule ghilde si queste secundare, dar pentru mine atractia principala la genul asta de sandbox e ca multe lucruri sunt posibile, dar nu si obligatorii. Am avut inclusiv un run cap la cap MW-Ob-SK cu 3 caractere din acelasi neam :D
De-asta ma ingrijoreaza nitel voice acting la protagonist, sunt toate sansele sa ma calce pe nervi daca nu imi da tonurile la care ma astept eu in anumite situatii.
Rpgfan
Space Invader

Post by Rpgfan »

Vocea, deși limitează extrem de mult abilitatea de roleplay al jucătorului, nu e cea mai mare problema. Exista mult RPG-uri care a avut un protagonist cu voce și tot a permis sa iți faci propria ta poveste. Daca e bine executat e o problema minora.

Daca e sa vorbim de probleme majore hai sa luam roata de dialog. Cu maxim 4 răspunsuri la un moment dat, toate trunchiate sa nu ai nici cea mai vaga idee ce va spune personajul tau, cum va spune acel lucru, și ce va face când spune acel lucru. Eu nu vreau sa aleg opțiunea "Ask for more information" și sa vad ca personajul meu scoate un pistol și sa spuna "Daca nu îmi spui acum tot ce știi o sa iți zbor toți creierii pe ciment".
E și problema ca ai un backstory mult prea complex. In toate celelalte jocuri backstoriul tău era ceva simplu care nu iți afecta deloc personalitatea personajului. Vroiai sa fi un curvar suav ce se pricepea cu explozibil? Nicio problema. Un nebun ce omoară oameni la întâmplare și mănâncă cadavrele? Nicio problema. și tot asa. In Fallout 4 nu. Deja este stabilit ca ești cineva care sa măritat, avea o slujba stabila cu o viata luxoasa și își iubea familia.

Faptul ca aparent au simplificat în ultimul hal și elementele mecanice de RPG e ce m-a supărat cel mai mult însa.

Mai e și nerespectarea lore-ului care deja e aparent în trailer.

Oricât de mult imi place faptul ca au redescoperit spectrul de culori, oricât de frumos mi se pare customizarea armelor și mai ales al armurii (Advanced Power Armor Mk II here I come), și oricât de interesant mi se pare varianta lor de mini-Minecraft cu propriu tău mic sat, tot am rămas cu un gust foarte amar în gura.
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

Ce pwla mea cauta posibilitatea de a iti construi o casa acolo? Ce rahat? Oameni buni, vreau drama si apocalipsa, nu sims post-apocaliptic cu microeconomie. dafuq?
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Nu e ca şi când nu poţi rejuca 1, 2, chiar şi Tactics când ţi se face de good ol' Fallout. Nu îmi schimb prea mult părerea despre Bethesda în general şi faptul că New Vegas a fost cea mai bună chestie care a ieşit din acapararea licenţei, dar e de apreciat totuşi că măcar vor să ducă lucrurile într-o direcţie nouă. Nu e ca şi când Fallout ar fi avut o soartă nefericită, plus că s-a făcut şi Wasteland 2, pe lângă.
N-aş fi luat ca etaloane Minecraft şi noul X-Com, drept să spun (mă refer şi la joculeţul lor pentru mobile), chiar dacă sunt fiecare fain în felul lui, but to each his own. Sunt curios ce va fi de capul lui, aş fi şi mai curios ce ar mai scoate Obsidian dintr-un viitor Fallout.

Ce mi-a plăcut la Todd este că a citat FTL ca parţială sursă de inspiraţie. FTL a fost ceva demenţial, mai mult decât am realizat după primul contact (oricum am băgat FTL cât toate Souls laolaltă, for some reason...).

Sunt curios ce-ar ieşi dacă s-ar face un Fallout pe engine de Witcher 3, eventual modificat să poată lucra cu suprafeţe sensibil mai mari fără loading aparent.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Mi se par foarte cartoonish Fallout-urile astea noi. Mi-as dori ca un Fallout construit pe engine-ul de Witcher 3 sa fie mult mai intunecat, radioactiv, cu peisaje oribile si populat de mutanti violenti si rahaturi grotesti.
Post Reply

Return to “Role Playing Games”