Smartphones - Discutii generale

Rezolvarea problemelor tehnice, ultimele știri din domeniu și cele mai interesante site-uri.
zme-ul

Re: Smartphones - Discutii generale

Post by zme-ul »

NSA planned to use the Play Store to implant spyware on target smartphones
The main purpose of the workshops was to find new ways to exploit smartphone technology for surveillance. The agencies used the Internet spying system XKEYSCORE to identify smartphone traffic flowing across Internet cables and then to track down smartphone connections to app marketplace servers operated by Samsung and Google. (Google declined to comment for this story. Samsung said it would not be commenting “at this time.”)

As part of a pilot project codenamed IRRITANT HORN, the agencies were developing a method to hack and hijack phone users’ connections to app stores so that they would be able to send malicious “implants” to targeted devices. The implants could then be used to collect data from the phones without their users noticing.
"no comment" eh .. mister fucking google :x
zme-ul

Post by zme-ul »

^
APPLE AND GOOGLE JUST ATTENDED A CONFIDENTIAL SPY SUMMIT IN A REMOTE ENGLISH MANSION
According to an event program obtained by The Intercept, questions on the agenda included: “Are we being misled by the term ‘mass surveillance’?” “Is spying on allies/friends/potential adversaries inevitable if there is a perceived national security interest?” “Who should authorize intrusive intelligence operations such as interception?” “What should be the nature of the security relationship between intelligence agencies and private sector providers, especially when they may in any case be cooperating against cyber threats in general?” And, “How much should the press disclose about intelligence activity?”
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

HTC Desire 510, primit de la munca si primul telefon cu Android pe care il folosesc. Nici n-am umblat pe el dincolo de instalat cateva aplicatii basic (Facebook, Tapatalk, Reddit, de-astea) si deja imi place mult mai mult decat telefonul meu cu Windows, Nokia Lumia 520. :| Ecranul mai mare si mai luminos, culorile stralucitoare, finisajul de pe spate, forma, cat de confortabil sta in mana, meniul simplu si personalizabil - toate mi se par excelente la o prima impresie. In plus, browserul de net nu crashuieste cand intru pe Cracked, ceea ce este unheard of. Si toate aplicatiile de pe Google Play - holy shit, abia acum realizez cat de saracacios e Windows Phone Store.

Ce nu mi-a placut a fost setup-ul initial, in care mi-a cerut de o mie de ori permisiunea sa colecteze, sa stocheze si sa share-uiasca toate datele mele personale. Mi s-a parut creepy si ma simteam ca intr-un film distopic in care corporatiile controleaza toata viata oamenilor. Oh wait. O sa citesc postul lui Jaunty cu atentie si o sa fac ce recomanda el vizavi de setari.

Cred c-o sa-mi pun la vanzare Nokia Lumia pe Okazii. :|
I'm livin' in a love shadow
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

Cand a fost discutia pe forum de Android vs Windows Phone va bateati toti cu caramida-n piept ce bun e Windows Phone.
Cat got your tongue now?
MC
Dremora Lord

Post by MC »

chestr0ny » Tue May 26, 2015 1:11 pm wrote:HTC Desire 510, primit de la munca si primul telefon cu Android pe care il folosesc. Nici n-am umblat pe el dincolo de instalat cateva aplicatii basic (Facebook, Tapatalk, Reddit, de-astea) si deja imi place mult mai mult decat telefonul meu cu Windows, Nokia Lumia 520. :| Ecranul mai mare si mai luminos, culorile stralucitoare, finisajul de pe spate, forma, cat de confortabil sta in mana, meniul simplu si personalizabil - toate mi se par excelente la o prima impresie. In plus, browserul de net nu crashuieste cand intru pe Cracked, ceea ce este unheard of. Si toate aplicatiile de pe Google Play - holy shit, abia acum realizez cat de saracacios e Windows Phone Store.

Ce nu mi-a placut a fost setup-ul initial, in care mi-a cerut de o mie de ori permisiunea sa colecteze, sa stocheze si sa share-uiasca toate datele mele personale. Mi s-a parut creepy si ma simteam ca intr-un film distopic in care corporatiile controleaza toata viata oamenilor. Oh wait. O sa citesc postul lui Jaunty cu atentie si o sa fac ce recomanda el vizavi de setari.

Cred c-o sa-mi pun la vanzare Nokia Lumia pe Okazii. :|
chestr0ny » Sat Apr 11, 2015 6:25 pm wrote:Si eu tot Nokia Lumia am. Smooth as fuck, se misca impecabil. Cand vad tarani cu Android care se tot incarca si se tot gandeste, ii privesc cu un amestec de mila si dispret. Windows Phone master race.
Uneori taranii stiu mai bine. :twisted:
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Cred ca ati citit cam pe langa amandoi.
I'm livin' in a love shadow
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

Cum m-am zbatut pana acum, si ma repet: Google Play e singurul avantaj Android. Atat.
brutalistu
Hammer Haunt

Post by brutalistu »

Mărar » Thu May 14, 2015 1:30 am wrote:Si tot nu stiu ce sa fac in legatura cu email-ul de munca, cat de periculos este sa las Gmail-ul activ cu permisiile alea?
try one of these (except for Gmail, am înțeles că nu îți place/merge):
http://www.theverge.com/2015/5/28/86736 ... ox-outlook
Image
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

DANiel » Tue May 26, 2015 9:26 pm wrote:Cum m-am zbatut pana acum, si ma repet: Google Play e singurul avantaj Android. Atat.
Siiiigur grasshoppa
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
zme-ul

Post by zme-ul »

Samsung Keyboard Security Risk Disclosed
Over 600 million Samsung mobile device users have been affected by a significant security risk on leading Samsung models, including the recently released Galaxy S6. The risk comes from a pre-installed keyboard that allows an attacker to remotely execute code as a privileged (system) user.

This flaw was uncovered by NowSecure mobile security researcher Ryan Welton. Samsung was notified in December of 2014. Given the magnitude of the issue, NowSecure notified CERT who assigned CVE-2015-2865, and also informed the Google Android security team
https://www.nowsecure.com/blog/2015/06/ ... ng-phones/
Jaunty
Site Admin

Post by Jaunty »

Apropo de tastatura Samsung, și tastatura Google cere permisiunea „full network access”, plus acces la mai toate datele din telefon. Ăștia-s bolunzi. Mi-am instalat repede Hacker's Keyboard de pe F-droid și am dezactivat tastatura Google. Altă variantă liberă ar fi AnySoftKeyboard.

Altă bubă - în caz că nu știați, Google Play nu afișează toate permisiunile pe care le cer aplicațiile când apeși install. De exemplu „full network access” nu e listată. Ca să vezi lista completă de permisiuni trebuie să te duci în josul paginii și să apeși penultimul buton: Permission details. Scârbe.
zme-ul

Post by zme-ul »

Roaming charges to be scrapped in the EU
The European Commission has been gradually chipping away at data roaming costs within the European Union and has now decided to abolish roaming charges on the continent on June 15th 2017.

The new rules state that customers on EU based operators will pay the same amount across the Union as they do in their home country. However, there was potential for an exploit here, whereby customers in one country could buy a cheaper SIM deal from abroad in order to achieve cheaper rates. To combat this issue, the Commission has ruled that there will be a limit to the amount of roaming data and calls that are free before a carrier can begin charging any additional fees.
zme-ul

Post by zme-ul »

phpBB [video]
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

salut forum, are careva experiente cu Blackberry Classic (Q20)? E deranjant ca are ecranul prea mic? Se comporta ok pe termen lung? Am incercat sa il testez de cateva ori in magazine, dar ori nu aveau ori nu avea baterie.
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

Tot ce am testat de la BB a fost Z10 care se miscoa foarte bine. Din cate observ Q20 e putin cam tras in jos de procesor, ca si Lumia 1020, cu toate ca are 2gigi de ram. Din cate informatii se scurg, or sa treaca in viitorul apropiat (pe Venice si Passport 2) or sa rulege un adroid modificat.
Nu stiu sigur daca e ok sa te bagi acum sa il iei.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

Passport-ul m-a tentat de la inceput datorita tastaturii si a specificatiilor. Am citit review-uri si speram sa nu fie asa de lat cum parea in poze. Dupa ce l-am incercat mi-am dat seama ca ar trebui sa am mereu la mine o un ghiozdan sau niste blugi largi de gansta-rapper daca vreau sa-l plimb prin oras.

De Venice nu stiam, dar pare sa fie exact ce imi doresc. O sa mai astept sa-si faca aparitia, sperand ca o sa fie la un pret rezonabil.
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

Arata cu adevarat (daca e cel care se presupune) special. Also, imi pare bine ca revine slide-ul pe piata, deabia ramane mai mult spatiu pentru ecran. Cat despre pret nu stiu, dar o sa fie sub Passport. Ca si specificatii o sa aiba procesor quad core, insa daca telefonul ruleaza pe android, o sa fie problematic. Cei de la BB isi configurau bine softul si pe telefoane dual-core si se comportau foarte bine, insa androidul nu mi se pare ca ar folosi adevaratul potential din telefon indiferent cat de tweakuit ar fi el.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

Androidul e singura chestie care ma pune pe ganduri la el. Am inteles ca ultimele sisteme de operare Blackberry permiteau si rularea de aplicatii de pe Android si as prefera asa ceva in caz ca CHIAR am nevoie de o aplicatie anume. In rest am observat ca sunt foarte putine aplicatii pe care chiar le folosec, cel mai important pentru mine e sa mearga bine browser-ul (IE sucks) si GPS-ul (HERE maps are great).
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

La android problema e infrastructura lui în sine. Aproape tot e scris atât de high level încât papă resurse pe bandă rulantă și are leak-uri plus reziduuri cât cuprinde. De-aia sunt tone de aplicații, printre altele. E mai ușor să le scrii necivilizat și sa scapi cu asta.
Eu folosesc un Microsoft 640 lte pe win 8.1 de vreo două săptămâni (de pe el scriu acum) și zău că mi s-a luat de droid. Merge impecabil și nu îmi lipsește nimic cu adevărat, în condițiile în care las jocurile pentru alte platforme (mai bine tabletă droid pt joace). Mă lasă inclusiv să tai permisiunile către orice pentru aplicațiile care le cer. Chiar și pentru lanternă pot tăia accesul la led. E mult peste așteptări.
IE does not suck anymore btw dar ai uc browser + altele ca alternative. Here maps drive sight and all the rest sunt bune de tot. Live tiles, meniul -bestiale. Sper să țină impresia. Oricum la cost echivalent nu găsesc un droid nici pe jumătate la fel de ok. Eu zic că sunt de încercat 640 640xl 735 si 830. Chiar 930 dacă vrei foto ok și nu te doare buzunarul.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

L.E. - Mai e și faza că pe Android începuse să mă cam enerveze câte permisiuni cere fiecare aplicație. Pot să accept că își bagă nasul Google, dar când se bat N terți pe datele tale, cu aplicații care nu au ce să caute prin contacte sau alte zone, deja mi se aprinde becul roșu.
Post Reply

Return to “Hardware”