ola small dickie » Mon Aug 17, 2015 10:27 pm wrote:
nu discut cu astfel de oameni. request avertisment / ban whatever. imi place sa fie pedepsiti. ca altfel cred ca pot face orice. ca psd-ul. mcwiliams cu tot ce spune el este oglinda psd-ului.. atat de trist, atat de tanar. macar doc e mai batran, mai ai scuze la el.
Macar eu am reusit sa te descriu direct dintr-o singura insiruire - tu te tot chinui sa faci o poanta din McDonalds, McChicken, McNuggets si altele de cateva pagini incoa. Daca ai trecut de pubertate, spune-mi de ce inca ti se pare amuzant si nu demn de avertisment/ban/whatever?
Bineinteles ca oamenii sunt cei care fac raul, nu egida sub cea care se adapostesc in anonimitate. Pentru ca asa cum, ma repet, tot insista si Zombie,
daca ailalti ar avea majoritate, ar face si ei la fel. Si nu, nu este o idee scoasa din fund. In anii de la revolutie incoa, pentru o scurta vreme, au si avut majoritate. Si au actionat si reactionat la fel de agresiv. Voi subestimati capacitatea unor oameni de a se crede inamovibili, de a deveni mult prea infumurati, de a deveni mult prea siguri pe faptul ca nu vor fi niciodata prinsi, demascati si pedepsiti. Credeti ca Nastase s-a gandit vreo secunda ca o sa ii bata justitia romana la usa pentru dosarele Trofeul Calitatii si Matusa Tamara? Era intr-atat de sigur ca o sa domneasca peste mosia numita Romania timp de 2 mandate ca presedinte de tara incat nici macar nu s-a sinchisit sa le acopere in dorul lelii.
Si mai departe de asta, credeti ca altii, inca neajunsi in situatia celor din PSD - de a latra la cine nu le convine in spatele sigurantei "de grup", de majoritate parlamentara si de putere executiva - nu ar face la fel? La ce bun sa detii Puterea in stat daca nu o si arati in fata altora? De ce intri in politica daca nu pentru a ajunge la Putere? Vorba aia, "ciocul mic - acum noi suntem la putere". Unii au detinut Puterea cateva luni, hai un an, doi; si asta poate ca a fost nivelul maxim de exteriorizare pe care l-au atins. Altii, adica PSD-ul, a detinut/fost parte din Putere(a) aproape doua decenii; mi se pare logic - anormal, imoral, dar totusi logic - sa se manifeste asa de urat. Dupa 50 de ani de Putere, s-ar putea sa se exprime public ca "romanii de pe mosia lui, sectorul X/judetul Y, ii datoreaza totul".
Puterea corupe. Si cu cat esti mai mult pe langa Putere, cu atat devii mai corupt. Ceilalti - PNL-ul & comp. - sunt mai putini corupti pentru ca au fost "feriti" de prea mult acces la Putere. Daca eram intr-un sistem politic mai evoluat - gen UK sau US - partidele erau mult mai echilibrate din multe puncte de vedere. Macar pentru ca fiecare stia ca are un adversar pe masura sa, nu ca se afla-n treaba fara adversar.
O ultima chestie. Gasesc oarecum ironic, dar intr-atat de just si poetic faptul ca limba romana dadea doua intelesuri cuvantului asta - a putea. Ceva mai nou, pentru a diferentia, exista "a putea" si "a puti". Dar anumite forme inca sunt comune, gen "noi putem". Puterea poate, dar mai mult pute.