Sa dau nitica clarificare la ce am spus cand am scris "hardcore gamer". Cand s-au luat de gameri, site-uri ca Gamasutra au folosit termenul general "gamer":Doc wrote:Gamerii hardcore se joaca intr-una? sau se holbeaza pe site-uri de gaming intr-una?
http://archive.is/l1kTW
Insa, fiind un site de gaming, cu siguranta nu se refereau la toti gamerii, daca prin "gamer" intelegi abslout oricine joaca un joc pe PC, consola sau mobil de la ocazional in sus, pentru ca asa improscau in mai toata populatia; Everyone and their mothers plays at least Candy Crush, Angry Birds or Farmville. Ei de fapt se refereau la oamenii care joaca jocuri mai mult sau mai putin constant si sunt pasionati de industrie in sine.
Acestor oameni le-am atribuit oribilul si detestabilul (cel putin in viziunea unora dintre voi) titlu de "hardcore gamer". Sub aceasta definitie, sa fii hardcore gamer nu inseamna neaparat sa te joci in fiecare zi multe ore sau w/e. Inseamna sa-ti pese de jocuri si unde se indreapta ele ca mediu de entertainment. Este opus unui "casual gamer", care se joaca un joc, dar daca maine arde Blizzard/ Bethesda/ Obsidian/ Bioware/ CD Red Projekt, il doare fix in pix.
Motivul pentru care am facut distinctia asta e ca sa stiti incotro e tintit acest atac. Banuiesc ca oricare din voi poate scormoni in inima lui mica si neagra si sa gaseasca ceva care macar l-ar oftica nitel daca s-ar strica, gen macar unul din voi a jucat Witcher si daca ar face un sequel cover-based shooter plin de bug-uri si voi nu ati sti asta si ati lua sequel-ul bazandu-va pe onestitatea review-urilor si v-ati lua teapa, v-ati oftica macar un pic. Ei, ideea e ca acesti "jurnalisti" lucreaza activ in a aduce macar farama aia de oftica la realizare.
Si da, aceasta discutie este fix pe subiectul
so, what the hell?Stokkolm wrote:politica si caterinca, cu o oarecare tangenta cu jocurile