Configurare Sisteme Noi

Rezolvarea problemelor tehnice, ultimele știri din domeniu și cele mai interesante site-uri.
Post Reply
Waaagh!
Forum Warlord

Re: Configurare Sisteme Noi

Post by Waaagh! »

Multumesc pentru tipul cu procesorul. Jumatate de an de acum incolo parca as vrea totusi sa am un calculator in casa care sa fie complet functional :P. Am gasit un gtx 970 la 2k lei. Sunt si variante mai ieftine cu frecventele mai reduse.

Nu inteleg ce-i D-Linkul ala lol. E o solutie mai buna decat o placa de retea wireless?
NO COVER. ALL MAN.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

"Placa de baza cu chipset B150" Lolce? http://www.gamersnexus.net/guides/2099- ... -h170-h110

Si eu tot pe Skylake o sa ma mut, TL;dr, get z170. Ce a propus al 2-lea tip, placa Gigabyte e ok, dar din cate m-am documentat in ultima vreme, Asus par inca sa fie lideri in segmentul asta, link.

La procesoare e dubios, cu 1200 poti sa iti iei 6600k care e OC enabled, cu doar 200 mai mult ca 6500-ul, dar din cate am citit pe net poti sa faci lejer OC la 4.4-4.5ghz. i7-le e overkill, doar daca faci chestii de productivitate care sunt cpu intensiv sa merite, dar chiar si asa sunt convins ca 6600k-ul e arhisuficient.

Daca ai 450 de dat pe un ssd, cred ca asta ar fi cel mai bun. Review.

La coolere nu ma pricep, doar asigura-te ca iei unul, seria 6000 de la intel nu include unul la cumparare. Din cate observ Noctua par sa fie recomandati in prostie.

Sursa Seasonic, da.

Carcasele alea sunt oribile, ia filtrul asta si adauga-i la advanced lungimea necesara in field-ul "Lungime video GPU", aim for about 250-300 ron.

Memorii... nu stiu, nu lua Teamgroup i guess, Corsair sau Kingstone HyperX is the way to go.

Nu stiu cine-i memol si cat de autorizat e dar a recomandat doar aberatii.
New phone, Houthis

Soundcloud
zme-ul

Post by zme-ul »

Waaagh! wrote:Nu inteleg ce-i D-Linkul ala lol. E o solutie mai buna decat o placa de retea wireless?
iti foloseste reteaua electrica din casa drept LAN si-ti ofera viteze gigabit (nu chiar) ;)
ce-i drept, nu am avut asa ceva pe mana

uite si un review: http://www.tweaktown.com/reviews/6275/d ... index.html
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Marar, dupa cum le-am scris tipilor nu ma intereseaza overclockingul. Sunt convins ca in ziua in care o sa incerc sa fac asa ceva o sa sar in aer. Propui deci sa trec pe placa de baza gigabyte si sa caut si un cooler. Will do, 10x.

Also, nu ma deranjeaza aspectul carcasei si inteleg ca e foarte buna pentru racire.

Edit edit: Alea de la Asus sunt cam scumpe, imi place totusi ca acum se rotunjeste totul la cam 6k lei. Le mai invart si mai vad, o sa postez si aici linkul cu toata configuratia oricum.
Last edited by Waaagh! on 5 Dec 2015, 16:19, edited 2 times in total.
NO COVER. ALL MAN.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Am mai dat edit-uri intre timp, si recomandam mai degraba Asus, specific z170 Pro Gaming sau Z170-A (sunt aproape identice, dar fluctueaza pretul constant, get the cheapest... sau alege culoarea care iti place mai mult I guess :lol: )
New phone, Houthis

Soundcloud
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Aici e configuratia la care m-am decis, mai putin coolerul unde inca mai investighez. Am verificat compatibilitatea dintre carcasa si placa video, ar trebui sa incapa.
NO COVER. ALL MAN.
zme-ul

Post by zme-ul »

Waaagh! wrote: mai putin coolerul unde inca mai investighez.
cooler? EVO 212 fara discutii ;) https://www.pcgarage.ro/coolere/cooler- ... r-212-evo/
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

10x, vad ca e cu un milimetru sub limita specificatiilor carcasei, sper sa nu fie probleme. Marar, shaul zice ca n-am ce face cu genul ala de placi de baza daca nu vreau sa fac overclocking (which I don't). Au sens aia 200 de lei in plus in aceste conditii?
NO COVER. ALL MAN.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

E... greu de zis. In principiu B150 e varianta enterprise/office pentru skylake, ii lipsesc mai multe chesiti, XMP pentru RAM, OC, conectori m.2 pentru SSD, Raid si PCI-E lanes. Ai aici o lista de features: https://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1151

https://www.pugetsystems.com/labs/artic ... rence-635/
https://www.reddit.com/r/buildapc/comme ... than_h170/

Ok, this is weird, am intrat de curiozitate pe newegg sa citesc review-uri si 4/4 oameni au raportat ca au avut placa de baza DOA.

http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6813130888
New phone, Houthis

Soundcloud
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Merci. Am renuntat si eu la aia si deocamdata am lasat un H osutanustiucat in discutii, tot MSI.
NO COVER. ALL MAN.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

O sa imi iau leptopul asta, cum vise pare: http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/ ... 1gb-black/

As gasi ceva mai bun in sectorul asta de pret?
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Well hello there, all you people out there in internet land. Am nevoie de cateva sfaturi in a injgheba un PC in jurul unei placi video (970 sau 960, dupa buget/preferinte/combinatii cu restul componentelor). Din versiunea veche, ma gandesc ca pastrez monitorul si perifericele in mod cert, un HDD, posibil RAM-ul. Bugetul ar fi misto daca n-ar depasi 5000 ron, dar s-ar putea sa mearga si la 6000, in anumite conditii. Problemele mele se rezuma, in principal, la:

1) Ce fel de placa video sa aleg astfel incat sa nu ajung cu PC-ul la nivel de la Xbone/PS4 in 2 ani, dar nici sa fiu echivalentul aluia care are un Rolls Royce in parcare, insa mananca la cantina. Nu banii ar fi prima problema, cat ineficienta si degradarea in timp - un alt PC tot o sa-mi iau, asa ca nu tintesc spre a il stapani pe acesta pana ies la pensie.
2) Stiu ca RAM-ul sau HDD-ul nu au costuri chiar asa de mari, insa vreau sa nu fiu 100% risipitor (unless 4).
3) Vreau o carcasa care sa aiba abilitatea magica de a nu se umple de praf de zici ca am Piramidele de la Giza sub birou.
4) Chiar daca mergem inspre partea superioara a bugetului, as fi mai tentat sa iau un PC numai din componente noi (mai putin monitorul) in ideea ca am cui sa-l las "mostenire" pe cel prezent. Sau macar parti din el.
5) In caz ca nu era deja evident, trebuie avut in vedere ca nu stiu sa fac asamblarea singur.

Multumesc mult.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Eu as impinge cat mai sus combinatia Procesor+Placa de baza. Ram mai poti cumpara, placa video o mai poti schimba, insa daca ai un start bun la astea doua, poti sta 4-5 ani cu sasiul asta, si sa stai bine. N-ai spus nimic la ce te-ai gandit in zona asta.
960/970 inca nu s-au ieftinit cat sa zici ca au atins punctul de optim, performanta/bani, la care deprecierea devine rezonabila. Dupa ce se va lansa seria 1000, seria 900 se va ieftini sensibil.
Montarea n-ar trebui sa fie mare lucru, 40-50 de lei la un service, cam atat costa in Severin, treaba de jumatate de ora. Si comanda online, emag, pcgarage. Daca iei de la magazinul de la colt, inseamna 30% adaos fata de pretul de la emag, unde or sa comande ei :)

Overall, 5-6000 buget nu prea se pupa cu ineficienta si degradarea in timp. E overkill, mai ales daca ai monitor FullHD si nu draciile noi cu 4k, mai multe monitoare, 3D, ceva de genul asta. :p
MC
Dremora Lord

Post by MC »

McWilliams wrote: 5) In caz ca nu era deja evident, trebuie avut in vedere ca nu stiu sa fac asamblarea singur.

Multumesc mult.
Pentru restul punctelor sigur o sa primesti sfaturi mai pertinente decat as putea eu sa-ti dau. Eu mi-am facut un PC in extrema cealalta, adica in jurul sumei de 1300 de lei si am jucat GTA V si Fallout4 la ultra, iar Witcher 3 la high. Restul jocurilor merg ca unse la ultra/1080p.
Are deja 1 an vechime, iar probabil ca intr-un an/doi o sa gafaie. Dar nu ma va deranja sa dau iar pe atat pt unul care sa ruleze decent pentru ce va fi atunci.

A, daca nu te mananca tare eu zic sa mai astepti putin pentru ca anul acesta se anunta schimbari majore in ceea ce priveste componentele hardware:
- new AMD GPU on 14nm/16nm FinFET architecture
– AMD’s new Zen CPUs will put a bat up Intel’s nightdress (hopefully)
– Monitors will get better and cheaper and if OLED arrives it will be awesome
– Intel and Micron’s 3D Xpoint tech could make existing SSDs look like slugs

Nvidia si intel nu au anuntat nimic spectaculos deocamdata pe partea de GPU/CPU.
Sa vedem ce o sa faca Nvidia noul Pascal.

Legat de punctul 5. Mi-am asamblat singur PC-ul in maxim 1 ora. Pana la acea data nu mai asamblasem un PC de la zero ci doar unele componente. Se asambleaza precum un joc LEGO.
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

McWilliams wrote:2) Stiu ca RAM-ul sau HDD-ul nu au costuri chiar asa de mari, insa vreau sa nu fiu 100% risipitor (unless 4).
Ce RAM iti merge cel mai bine o sa stii dupa ce-ti alegi placa de baza. Placa de baza o sa stii dupa ce-ti alegi procesorul. Considerand ca-ti plac placile grafice nVIDIA (si mie), recomand procesor Intel. Nu accepta alternative la Intel.

La HDD nu as recomanda Seagate (niciun model) si nici Western Digital Green sau Red. N-am idee cu ce te ocupi, dar daca pui pe el chestii 1. pe care nu le poti reinstala usor 2. la care nu faci backup zilnic (gen documente, scripturi, programe in c), recomand harddiskuri din gama heavy duty gen Toshiba (HGST) Ultrastar sau Western Digital Black (sau chiar Western Digital RE4, dar unul de 500GB costa cat un Black de 1TB deci...). Probabil o sa iei unul de 1TB - in rest, pentru ce trebuie sa stochezi, merge orice harddisk (cat timp il folosesti doar sa copiezi pe/de pe el sau sa te uiti la un film).

Btw se asambleaza usor.
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

De 15 ani merg pe combinatie procesor AMD si placa video Nvidia, si n-am avut nici o problema, niciodata. Mie procesoarele AMD imi par mai ieftine, la aceleasi performante sau cel putin asta era cazul acum multi ani. Acum probabil e o chestie de fidelitate.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

*îl mănâncă degetele dar nu mai zice nimic*

Intel și 970. Nu lua 960 ever ever, e overpriced pentru ce oferă. Și de AMD/Intel am mai vorbit, bănuiesc că îl iei pentru jocuri, așa că nu ai nici o decizie de făcut aici. În rest nu e așa important, poți aștepta dacă vrei, dar să nu te aștepți la ieftiniri majore, it's not how it works.

Se aplică sfaturile date lui Waaagh mai înainte. Însă la orice carcasă de calitate trebuie să cureți filtrele o dată pe lună sau la două luni. Altfel nu intră nici praful nici aerul. :)

În principiu, chiar dacă dai 2700 de lei pe placă video și proc, te încadrezi în buget fără probleme.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

http://www.technologyx.com/featured/amd ... -showdown/

Pare-se ca performantele sunt tot pe acolo...
zme-ul

Post by zme-ul »

Doc wrote:http://www.technologyx.com/featured/amd ... -showdown/
Pare-se ca performantele sunt tot pe acolo...
las-o dracu :roll:
testele alora AMD vs Intel cand pun 970 SLI, cum sa diferentiezi intre cele 2 procesoare cand esti limitat de placa (placile) video
nici nu-i de mirare ca performanta pare similara
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

970 nu e varful de gama in domeniu? Doua 970 in SLI sunt o limitare?

Testul oricum pare inclinat spre Intel, frecventa RAMului e cu 25% mai mare in sistemul Intel...

"And the review article shows that a $190 CPU can keep up with a $1000 CPU in games. How is it unprofessional to point that out?"

McWill, e clar, go for the 1000 USD CPU. Intel FTW. :lol:
Last edited by Doc on 12 Jan 2016, 12:25, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Hardware”