Bere

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
marvas
vrășmaș mârșav

Re: Bere

Post by marvas »

la gust sau ca prezentare?
MC
Dremora Lord

Post by MC »

La gust. Ma rog, mi se pare peste cea la pet dar nu se cumpara cu berea la sticla.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Image

They'd beg to differ. :D Acum nu stiu, producatorii artizanali zic ca nu e nicio diferenta majora intre recipientul de tabla si cel de sticla. O fi doar o gaselnita de marketing, or avea studii serioase la indemana... Tot ce pot sa zic este ca ce am baut la cutie de la craft breweries au fost bune, n-am sesizat ceva in neregula, ba parca mi s-au parut ca aveau si o prospetime mai aparte. E posibil sa conteze si aliajul ala din care e facuta doza, cat de ordinar sau nu e.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

De curios, cei care beti la sticla, ce faceti cu sticlele?
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Eu le pun separat si le arunc la containerul pt colectat recipiente din sticla.
Cei care beau la cutie sau pet ce fac cu recipientele? Le colectioneaza? Ma indoiesc.
Cam ciudata intrebarea....
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Stokkolm wrote:De curios, cei care beti la sticla, ce faceti cu sticlele?
Le pun in cosul de gunoi, dupa care le duc la tomberonul de langa bloc :-P
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

Eu stau la etajul 4 si nu prea pot sa arunc sticlele la tomberon, de-aia prefer berea la cutie.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Mmmm, like Guinness but much better.
Image
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Am incercat zilele astea:
Image
Caesar m-a impresionat cel mai mult, la fel a fost cazul si cand am luat Joker IPA paired with others. Need to try out more IPAs.
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Stokkolm wrote:De curios, cei care beti la sticla, ce faceti cu sticlele?
Le pun deoparte. Sunt doua motive:
1. Molotoave.
2. Nu am capacitatea industriala de a fabrica sticle.
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

De la Auchan, n-am incercat barleywine pana acum.
Image

Really nice, sweet and drinkable.
Fular
Barbugiu înrăit

Post by Fular »

Guys, guys! Can I be in your little club?

EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Ia uite cine citește Varujan Vosganian.
REMEMBER CITADEL
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

My new favorite.
Image
<3 gustul si mirosul de drojdie. Tine si de foame :D

Am incercat si Hophead Immigrant si Opium, si Zaganu IPA recent. Great stuff.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Si ce ti-a placut cel mai mult de acolo, Fular? Oud bruin cum ti s-a parut, ca stil?
Fular
Barbugiu înrăit

Post by Fular »

Până acum am încercat vreo 4 beri din cele postate. Îmi lipsește experiența ca să pot distinge fiecare nuanță a unei beri, dar din cele încercate, Colonia a fost probabil cea mai bună, un gust echilibrat, răcoritoare și să-l citez pe Fular-tatăl "seamănă la gust cu Bucegiul de pe timpul comuniștilor". Nu știu dacă asta ar trebui luată ca laudă sau nu, dar după cum am spus, mie mi-a plăcut cel mai tare.

Tennent's e iarăși foarte faină, are un gust foarte plăcut de butoi de whiskey.

Doom Bar e puțin cam flat pentru gustul meu și lasă la final un gust un pic prea amar.

Faxe e cea mai ieftină dintre ele(1Leu/330ml), evident și cea mai penală ca și gust. Pare că are adaos de alcool s-o ridice la 10%, dar pentru a te face praf într-un timp cât mai scurt merge cu desăvârșire.

Oud bruin n-am încercat-o deocamdată, în speță pentru că-mi păstrez plăcerea de a savura câte o bere două din colecție la fiecare sfârșit de săptămână, și încă nu i-a venit rândul. :)
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Am incercat si eu Faxe de vreo doua ori, dar nu o recomand. Pe langa faptul ca are un gust violent de alcool, e genul de bere care iti rupe filmul imediat si te trezesti a doua zi pe podea dezbracat, fara sa-ti aduci aminte cum ai ajuns acolo. Never again.
I'm livin' in a love shadow
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Mda, Faxe e o ciuma ieftina, nici nu merita discutia. Pe de alta parte, nu prea inteleg cum poa' sa-i placa Patrunjelului Sikaru. Mi se pare de departe cea mai proasta bere craft romaneasca. E drept, intre timp (am baut chiar din primele loturi) or mai fi smirgheluit pe ici, pe colo reteta, dar totusi... :)
Spoiler for ce-am mai baut bun in ultima vreme, feel free to ask for directions:
ImageImageImageImageImage
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

juve3332 wrote:nu prea inteleg cum poa' sa-i placa Patrunjelului Sikaru
Just a personal thing, imi place foarte mult mirosul si gustul de drojdie. De exemplu cand pregateste cineva din familie aluat stau mereu prin zona, love the smell. Sikaru golden ale are predominant aroma de drojdie so e favorite by default lol.

Mi-a placut si Sikaru Stout insa, mai mult decat Murphy's si Guinness (old favorites). Mai putin apoasa, cu gust mai puternic. Am high hopes pentru Sikaru IPA acum, chiar daca e English-style (as far as IPAs go, I like the fruity americans the most).

But yeah I'm aware ca Sikaru nu e prin favorite pe la mai nimeni, so maybe I'm just weird.
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

am trecut pe la carrefour si cand am vazut ca au bere d-asta de snob la rece, m-am gandit la voi :oops:

mort subite cu cirese, gustul amarui al cireselor se imbina foarte bine cu gustul amarui al berii (care la randul ei a fost fermentata cu cirese... kriek... nu vreau sa ma gandesc cum a decurs impartirea belgiei "noi, francezii catolici, trimitem niste calugari sa faca bere... voi, olandezii muncitori, aduceti construiti niste fabrici... si munciti!!")

e foarte bun, 5 din 5 stele. daca n-ar costa 6 lei / 330ml, probabil l-as bea in loc de apa.
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
Post Reply

Return to “Cafenea”