Bere
Re: Bere
La gust. Ma rog, mi se pare peste cea la pet dar nu se cumpara cu berea la sticla.

They'd beg to differ.

De curios, cei care beti la sticla, ce faceti cu sticlele?
Eu le pun separat si le arunc la containerul pt colectat recipiente din sticla.
Cei care beau la cutie sau pet ce fac cu recipientele? Le colectioneaza? Ma indoiesc.
Cam ciudata intrebarea....
Cei care beau la cutie sau pet ce fac cu recipientele? Le colectioneaza? Ma indoiesc.
Cam ciudata intrebarea....
Le pun in cosul de gunoi, dupa care le duc la tomberonul de langa blocStokkolm wrote:De curios, cei care beti la sticla, ce faceti cu sticlele?

Eu stau la etajul 4 si nu prea pot sa arunc sticlele la tomberon, de-aia prefer berea la cutie.
Mmmm, like Guinness but much better.

Am incercat zilele astea:

Caesar m-a impresionat cel mai mult, la fel a fost cazul si cand am luat Joker IPA paired with others. Need to try out more IPAs.

Caesar m-a impresionat cel mai mult, la fel a fost cazul si cand am luat Joker IPA paired with others. Need to try out more IPAs.
Le pun deoparte. Sunt doua motive:Stokkolm wrote:De curios, cei care beti la sticla, ce faceti cu sticlele?
1. Molotoave.
2. Nu am capacitatea industriala de a fabrica sticle.
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
De la Auchan, n-am incercat barleywine pana acum.

Really nice, sweet and drinkable.

Really nice, sweet and drinkable.
Guys, guys! Can I be in your little club?
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
My new favorite.

<3 gustul si mirosul de drojdie. Tine si de foame
Am incercat si Hophead Immigrant si Opium, si Zaganu IPA recent. Great stuff.

<3 gustul si mirosul de drojdie. Tine si de foame

Am incercat si Hophead Immigrant si Opium, si Zaganu IPA recent. Great stuff.
Si ce ti-a placut cel mai mult de acolo, Fular? Oud bruin cum ti s-a parut, ca stil?
Până acum am încercat vreo 4 beri din cele postate. Îmi lipsește experiența ca să pot distinge fiecare nuanță a unei beri, dar din cele încercate, Colonia a fost probabil cea mai bună, un gust echilibrat, răcoritoare și să-l citez pe Fular-tatăl "seamănă la gust cu Bucegiul de pe timpul comuniștilor". Nu știu dacă asta ar trebui luată ca laudă sau nu, dar după cum am spus, mie mi-a plăcut cel mai tare.
Tennent's e iarăși foarte faină, are un gust foarte plăcut de butoi de whiskey.
Doom Bar e puțin cam flat pentru gustul meu și lasă la final un gust un pic prea amar.
Faxe e cea mai ieftină dintre ele(1Leu/330ml), evident și cea mai penală ca și gust. Pare că are adaos de alcool s-o ridice la 10%, dar pentru a te face praf într-un timp cât mai scurt merge cu desăvârșire.
Oud bruin n-am încercat-o deocamdată, în speță pentru că-mi păstrez plăcerea de a savura câte o bere două din colecție la fiecare sfârșit de săptămână, și încă nu i-a venit rândul.
Tennent's e iarăși foarte faină, are un gust foarte plăcut de butoi de whiskey.
Doom Bar e puțin cam flat pentru gustul meu și lasă la final un gust un pic prea amar.
Faxe e cea mai ieftină dintre ele(1Leu/330ml), evident și cea mai penală ca și gust. Pare că are adaos de alcool s-o ridice la 10%, dar pentru a te face praf într-un timp cât mai scurt merge cu desăvârșire.
Oud bruin n-am încercat-o deocamdată, în speță pentru că-mi păstrez plăcerea de a savura câte o bere două din colecție la fiecare sfârșit de săptămână, și încă nu i-a venit rândul.

EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
Am incercat si eu Faxe de vreo doua ori, dar nu o recomand. Pe langa faptul ca are un gust violent de alcool, e genul de bere care iti rupe filmul imediat si te trezesti a doua zi pe podea dezbracat, fara sa-ti aduci aminte cum ai ajuns acolo. Never again.
I'm livin' in a love shadow
Mda, Faxe e o ciuma ieftina, nici nu merita discutia. Pe de alta parte, nu prea inteleg cum poa' sa-i placa Patrunjelului Sikaru. Mi se pare de departe cea mai proasta bere craft romaneasca. E drept, intre timp (am baut chiar din primele loturi) or mai fi smirgheluit pe ici, pe colo reteta, dar totusi... 

Just a personal thing, imi place foarte mult mirosul si gustul de drojdie. De exemplu cand pregateste cineva din familie aluat stau mereu prin zona, love the smell. Sikaru golden ale are predominant aroma de drojdie so e favorite by default lol.juve3332 wrote:nu prea inteleg cum poa' sa-i placa Patrunjelului Sikaru
Mi-a placut si Sikaru Stout insa, mai mult decat Murphy's si Guinness (old favorites). Mai putin apoasa, cu gust mai puternic. Am high hopes pentru Sikaru IPA acum, chiar daca e English-style (as far as IPAs go, I like the fruity americans the most).
But yeah I'm aware ca Sikaru nu e prin favorite pe la mai nimeni, so maybe I'm just weird.
am trecut pe la carrefour si cand am vazut ca au bere d-asta de snob la rece, m-am gandit la voi
mort subite cu cirese, gustul amarui al cireselor se imbina foarte bine cu gustul amarui al berii (care la randul ei a fost fermentata cu cirese... kriek... nu vreau sa ma gandesc cum a decurs impartirea belgiei "noi, francezii catolici, trimitem niste calugari sa faca bere... voi, olandezii muncitori, aduceti construiti niste fabrici... si munciti!!")
e foarte bun, 5 din 5 stele. daca n-ar costa 6 lei / 330ml, probabil l-as bea in loc de apa.

mort subite cu cirese, gustul amarui al cireselor se imbina foarte bine cu gustul amarui al berii (care la randul ei a fost fermentata cu cirese... kriek... nu vreau sa ma gandesc cum a decurs impartirea belgiei "noi, francezii catolici, trimitem niste calugari sa faca bere... voi, olandezii muncitori, aduceti construiti niste fabrici... si munciti!!")
e foarte bun, 5 din 5 stele. daca n-ar costa 6 lei / 330ml, probabil l-as bea in loc de apa.
unde dai si unde doare unde dai si unde doare