Chestii pe care le urasc azi

Discuții off-topic în limita bunului simț
stef
Hammer Haunt

Re: Chestii pe care le urasc azi

Post by stef »

Yeah, something like this? :D

Image
Image
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Good, now the back...
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

evident, ca si colegilor de mai sus, mie imi plac la fete.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Depinde de fete. Asa cum sunt specimene pe care plezneau colantii, din categoria "mama mi-a luat chiloti cu doua numere mai mici si mi-iese pwla prin ei". asa sunt specimene pe care pleznesc blugii. Cum blugii au deja taieturi si gauri, senzatia de "LET US OUT!!!" este cu atat mai evidenta.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
marius
Zergling

Post by marius »

Activision. Au cele mai de kkt reduceri la seria Call of Duty. Primul COD sau COD2, jocuri vechi de peste un deceniu, sunt reduse cu maxim 50 la suta, la 10 euro. Every fucken time. O reducere mai mare nu am vz niciodata.
Wraith » 9 May 2014, 18:48 wrote:Azi urasc faptul ca cineva mi-a luat vechiul user de pe forum doar ca sa faca lurking cu el. Ceea ce intentionam sa fac si eu oricum, dar macar eram THE Marius. /hate
ProtectorateNova wrote:Cand ma jucam eu Gothic 2 tu erai in clasa 5-a.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Asta pentru ca nu te-ai dus pe la Altex.
I'm livin' in a love shadow
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Sau dă 10 euro pe un joc? Adică, fucking really? Atât costa oldies pe GoG, nu e că Activision nu ar fi curve și că ar fi altfel decât dubios să dai bani pe vreun joc recent de-al lor, dar 10 euro pentru primele CoD e perfect ok, nu vrei să îl primești pe gratis și eventual să îți aducă și niște femei acasă?
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Ce face Steam Sales din oameni, lol. Sau capitalismul, in general. CAT? ZECE EURO?? LA DOAR CINCIZECI LA SUTA REDUCERE??? PENTRU UN JOC DE ACUM 10-15 ANI???? FRATE, CU ZECE EURO MANANC SHAOARME IN FIECARE ZI PENTRU TOT ANUL. SI DIN-ALEA BUNE!

Sa te vad cand va veni ziua - ca departe nu este - in care toate jocurile noi, triple A au ba, vor costa mai mult de 60 de euro, si asta pe langa season pass la dlc.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

De ce să coste mai mult de 60 de euro?
REMEMBER CITADEL
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

De ce costa orice este (considerat) nou, mai mult decat ce este (considerat) vechi?
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Păi jocurile vechi nu costă 60 de euro.
REMEMBER CITADEL
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Tocmai asta este si ideea. Cu cat lucrurile "avanseaza", se presupune ca si costurile cresc. Avansul (tehnologic, de ex) are nevoie de fonduri pentru a fi obtinut; acele fonduri se recupereaza, sub o forma sau alta, direct sau indirect, din vanzari.

Ce a tinut jocurile la 50-60 de euro/dolari ani buni pana acum a fost migrarea catre platforme de distributie online. Costurile au crescut constant in acesti ani; in schimb MARELE avantaj conferit de distributia online este piata imensa de desfacere. Deci costurile au fost acoperite din acelasi pret, dar cu mai multe vanzari de unitati. Din nefericire, piata este limitata in materie de dimensiune; o data ce se atinge acel plafon, nu mai poti acoperi costurile doar prin vinderea a X unitati mai mult decat data trecuta.

Si exista, de mai mult timp, niste chichite de ocolit problema, fara sa se modifice pretul sfant de 50-60 de euro/dolari - ca vorbim de paid Day1 DLC, ca vorbim de pre-order, ca vorbim de season pass, ca vorbim de "ia 5 euro/dolari si lasa-ma sa joc jocul cu X ore/zile mai repede ca altii" etc. Insa, la un punct, trebuie luat taurul (sau boul) de coarne si trebuit acceptat ca acele costuri necesare pentru dezvoltarea si nu numai a unui joc depasesc 50-60 de euro/dolari per unitate vanduta, la un numar realist de vanzari. Altfel, fie nu o sa mai avem parte de "ground breaking games", fie o sa avem parte de ele, insa feliate asa de subtire incat poti vedea prin ele... mai exact, poti vedea cum ti se mai cere un 5 euro/dolari pentru a trece la urmatoarea felie.

Gandeste-te, daca vrei, ca la filme. Inainte, filmele de Hollywood traiau sau mureau dupa succesul comercial in cinemaurile US. Pentru ca era greu de promovat si de afisat in afara. De mai multi ani incoa, aceasta problema a fost depasita. Si filme ca Transformers (filme si Transformers in aceeasi fraza, lol) scot mai multi bani din afara US decat din US. Insa cum umanitatea este limitata ca numar, nu mai este suficient doar sa zici "vom iesi pe profit pentru ca Nshpe miliarde de oameni se vor uita la filmul nostru".

Edit: Iti explica ola, cand termina reveria prezenta. :lol:
Last edited by McWilliams on 23 Oct 2016, 00:25, edited 2 times in total.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Nam inteles
I'm livin' in a love shadow
ola small dickie
Big Daddy

McWilliams - vreau si eu 2 pagini despre comertul cu patrunjel. mersi

am incercat de 3 ori cred sa citesc integral postarea lui McWilliams ca imi place sa citesc tot, sunt un completist al forumului. si de 3 ori am abandonat pe parcurs. :lol: atentia imi era distrasa de bucata de perete de langa mine, incepea sa devina mai interesanta. nu stiu ce sa fac acum, sa ma mai shfortesc o data, sa mai incerc o ultima oara? pfff decizii decizii hai ca mai bag o incercare.

le: am incercat a patra oara, fuck it. no, i cant do it
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Nu știu eu am renunțat după primele rânduri, McWilliams nu prea să știe că pe măsură ce software-uri a avansat a devenit practic mai ieftin să scoți jocuri (raportat la potențialii clienți), nu mai scump și că mare parte din buget se duce pe promovare și nici pe departe pe dezvoltare. Iar banii investiți în promovare se scot din vânzări, pentru că la asta se pricep și firmele mari.

Dar probabil se merge pe ideea că o dată ce zici ceva, devine adevărat dacă ți-o dorești destul de mult.

Oricum, cine are impresia că prețurile au vreo legături strânsă cu recuperarea investițiilor ar trebui să se rostogolească pe jos de râs până devine mai inspirat. E vorba doar de nivelul de profit, nu e de ajuns să faci mulți bani, trebuie și mai mulți bani. Și întotdeauna se găsesc niște talentați, cu modalități interesante de a face asta. Dar nici să te oftici că un joc e mai scump decât un pachet de gumă și de asta nu îl poți juca.

Image
ola small dickie
Big Daddy

McWilliams wrote:Tocmai asta este si ideea. Cu cat lucrurile "avanseaza", se presupune ca si costurile cresc. Avansul (tehnologic, de ex) are nevoie de fonduri pentru a fi obtinut; acele fonduri se recupereaza, sub o forma sau alta, direct sau indirect, din vanzari.
si cum e valabila teoria ta la sa spunem....console? care se ieftinesc constant din anii 70 pana in prezent si mai ieftine ca acum nu au fost niciodata?

desi imi pare ca si jocurile au trend in general de ieftinire dar aici e mai complexa situatia
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Deși costurile de producție au crescut, numărul de jucători a crescut la o rată mult mai mare. În plus, investești în tehnologie tocmai ca să fie mai ieftin să faci ce făceai până acum. Deci până la urmă producătorii au de unde să scoată mai mulți bani. Dar evident că asta nu va opri Ubisoft să se plângă de fiecare dată.

La producătorii mai mici evident că e altă situație, ăștia nu pot lansa jocuri în spațiu ca să își facă publicitate, așa că trebuie să se rezume la expunerea platformelor de distribuție de obicei.

LE:
A, și amuzantă comparația cu filmele (yes, I went back and read it), bIne că nu a zis nimic de mașini. Evident că oricum e greșit, Transformers și-a triplat dublat investiția doar în State. A făcut aproape de șapte ori mai mult worldwide, dar nu e ca și cum murea cineva de foame dacă nu se lansa.

Image
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Problema ca astia cauta orice pretext ca sa scumpeasca jocurile la lansare, adauga doua-trei maruntisuri si arunca pretul la $100. Ajuta si faptul ca se folosesc de "jurnalisti" sa tot promoveze faptul ca din cauza inflatiei jocurile sunt mai ieftine in prezent decat erau in anii '90, in ideea ca intr-o zi ni se va smulge o lacrima si vom accepta sa platim pre-order bonuses la suprapret asa cum au inceput sa lanseze in ultimii ani. Nu sunt foarte la curent cu ce se intampla pe console, dar tin minte ca parca EA incerca destul de insistent sa impinga pretul de lansare la $70 pentru ca "e mai greu sa dezvolti pentru next-gen" :lol:, nu stiu daca au dus ideea asta pana la capat
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Ce pierdeti voi din vedere este ca marketing-ul face parte din costurile jocului. Chiar daca, pentru un joc, se scriu mereu X randuri de cod (ca sunt 10, ca sunt 10 mii, ca sunt 10 milioane, sunt acelasi ca la precedentul joc de acum Nshpe ani, deci de ce sa platim mai mult, nu?), jocul respectiv o sa coste mai mult. De ce? Pentru ca are alte costuri, indirecte, care poate ca nu tin direct de dezvoltarea jocului, dar tin de bugetul alocat jocului. Si cand corporatia X pune o echipa de contabili sa adune si sa scada, se ajunge la situatia de a spune "avem nevoie de mai mult de 60 euro/dolari per unitate vanduta, altfel nu atingem nivelul asteptat de profit". Bugetul unui produs/serviciu contine si marketing-ul - credeam ca este evident si subinteles.

@TG: Eu nu am zis ca plang de mila producatorilor de jocuri, care merg in pierdere - asta este doar concluzia ta, ca eu n-am zis asa ceva. Insa daca producerea unui joc (de succes) asigura 10-15-20% profit per unitate vanduta acum cativa ani, niciun board de corporatie care se respecta nu o sa inceapa brusc sa accepte ceva sub 10%.

Iar comparatia cu filmele este buna macar dintr-un motiv. Pe care nu l-am numit pentru ca aveam pretentia ca discut cu oameni, nu cu maimute: este fapt acceptat ca, pentru lansarea unui "blockbuster" hollywoodian, bugetul unui film este impartit cam 50%-50% intre costuri de productie (adica salarii la actori, construire decor, editare sunet, asamblare film etc.) si costuri de marketing (orice, de la mufa actorului principal pe autobuze la ads pe internet, de la afise prin mall-uri la platit indivizi sinistri care fac hype prin mass-media). 50-50. Mi se pare un raport mizerabil de prost, in defavoarea celor care efectiv fac filmul. Insa asta avem. Iar filmul ala trebuie sa acopere SI acele costuri de marketing pentru a produce profit.

Inapoi la jocuri video, pe langa a acoperi indivizii care fac/scriu cod, un joc video trebuie sa acopere si pe aia care sparg banii pe reclame. La fel ca la filme. Iar reclamele incep sa fie cam ca la filme. Sau cineva a uitat ca, pentru Ass Creed sau alte "francize" se apeleaza la tot arsenalul, inclusiv bannere pe cladiri?

Si asta este doar marketing. Pentru ca, daca oameni ca TG ar analiza in mod serios problema, ar realiza ca sunt mereu rahaturi care se adauga la un joc - poate din motive de marketing, cel mai adesea - care costa mult. Gen... nu stiu, audio pentru tot textul dintr-un joc, expresii faciale reale pentru personajul principal, portare si adaptare a unui joc la o miriada de sisteme pe care sa fie jucat.

Alta chestie, si cu asta termin postul (din mila pentru voi, evident :lol:): Steam has been around for somewhat 13 years. The internet, world wide, has been around for longer. Eu cred ca orice individ (from first and second world countries) care vrea sa cumpere jocuri a auzit de Steam (sau GMG, GoG, G2A etc.) sau de Origin sau de PlayStation Store etc. Imi vine greu sa cred ca o sa mai fie o crestere spectaculoasa in numarul de gamers prea curand, pe motiv ca exista deja, dar sunt izolati de restul lumii. Iar cum costurile cresc (in mod covarsitor, la marketing & such, tocmai pentru a asigura mai multe vanzari), ma astept ca si pretul sa creasca - fie ca este direct (si ca ajungem la 70 euro/dolari per unitate standard), fie ca este indirect (si ajungem la paid day1 DLC, season pass, bani pentru a avea acces din beta sau cu cateva ore/zile inainte de lansarea oficiala, starter packs de 50-60 euro vs complete packs de 100 de euro etc.). Fiecare varianta ii afecteaza pe unii mai mult decat pe altii, insa daca esti mai putin afectat nu inseamna ca aceasta crestere nu se intampla deja.
Soarecu
Pig Cop

Post by Soarecu »

O colega a fost atacata de un cutitar azi dupa scoala... E ok dar in stare de soc.
Post Reply

Return to “Colțul vesel”