Re: Game Draft XI - Hate Draft (Discuții)

Un obicei tradițional levelesc.

Moderator: Michilangelo

Locked
ola small dickie
Big Daddy

Re: Game Draft XI - Hate Draft (Discutii)

Post by ola small dickie »

Foxman wrote:MU Online, lol.

De la level 200 pana la 350 exista un singur loc de crescut, un loc numit "Arena". Aceasta "Arena" era de fapt o ferma, cu niste tzarcuri, unde se spawnau monstri instant dupa moarte. Stateai acolo si omorai monstri in tzarc pana la 350, si era ODIOS de incet. Pe serverul pe care jucam era 20x XP si mi-a luat 2 luni sa fac de la 200 la 350, dar am auzit ca numai cei mai autisti dintre autisti puteau face 350 pe 1x. Apoi, cand faceai 350, te delogai si te logai la loc si erai la level 1, numai ca iti pastrai stats. Cand te intorceai la level 1, chestia asta se numea "rr".

Dupa vreo 2-3 rr-uri aveai suficiente stats incat nu mai mureai de la monstri si se regenera mana mai repede decat dadeai vraji. De la 200 la 350 stateai AFK in tzarc si dadeai AOE cu autoclicker. Ma duceam la scoala, ieseam afara, stateam la chat si char-ul meu crestea. Identic EVE Online. Lumea glumea si spunea ca MU vine de la mIRC Unlimited, ca nu era decat de vorbit si stat si uitat la bara.

Acum urmeaza partea sucita rau. Fiecare vraja scala cu stats, si dupa 28 rr-uri clasa Wizard, care avea un scut care anula o parte din damage, ajungea practic invulnerabila pentru ca scutul ajungea la 100%, asta inclusiv in PVP. God mode. Important era sa stii sa nu pui peste 32k spuncte intr-un stat pentru ca te dadea apoi cu -32k (int/2).

Am facut 65 de rr-uri si am ajuns primul pe server, dupa care m-am lasat ca eu de mult ma plictisisem de joc, doar voiam sa fiu numero uno. Dupa ce m-am lasat, dupa doua saptamani au inchis server-ul.
Image
Foxman
Headless Kamikaze

Post by Foxman »

Misspent my ass. Joacele erau de 1000x ori mai destepte si mai entertaining decat fetele pe vremea aia. No regrets! Cred ca mai degraba e spus din prisma unuia care farma la capetele alea de carton, in loc sa farmeze in jungla Midas pana-n minutul 5 ca un imba gosu ca mine.
Praise be to the muffalo tree.
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Who needs girls when you can be a wizard...
Last edited by Ferrrrrrrrrdinand on 26 Jan 2017, 16:11, edited 1 time in total.
ola small dickie
Big Daddy

of your own penis
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

CUM SA NU-TI PLACA PORTAL 2
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

Il joci pe primul, iti place cum e scris, dupa care intri in al doilea si vezi ca, in locul abordarii mai subtile si rezervate din primul, ai o gramada de glume rasuflate si previzibile fortate continuu, fara a-ti oferi vreun moment de respiro. Iar Wheatley, un personaj cel putin la fel de penibil precum Claptrap din Borderlands 2 (un joc care mi-a placut in rest), n-ar trebui sa aiba nici o treaba cu un astfel de joc - poate doar daca insisti sa faci ceva cringeworthy inadins, sa provoci suficienta jena jucatorului la auzul glumelor incat sa renunte la joc. In cazul asta da, le-a iesit :)

Portal 2 arata f bn, asta e plusul sau, insa esueaza fix in punctul ce a facut ca prima parte sa iasa in evidenta, in aspectul ala crucial ce il face sa fie mai mult decat un simplu puzzler. Aici am realizat ca preferam sa renunte la dialoguri decat sa ma forteze sa ascult ceva atat de jenant - o comedie fortata situata mult sub ceea ce am vazut ca se poate si mai potrivita unui joc in-your-face gen Borderlands decat unuia ce vrea sa fie ceva special.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Wheatley, yes. But: JK Simmons.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Hmm, asta e si scopul?! Sa fie un umor artificial si enervant pentru o persoana normala, fiindca e un AI?!?
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

Glados din primul e un AI construit mai bine decat unele personaje umane din alte jocuri, e un villain fata de care simti empatie si simpatie chiar si cand incearca sa iti aduca sfarsitul. Wheatley are ca singura caracteristica faptul ca este extrem de enervant si primeste prea mult screen time pentru scopul asta (sau cel putin asa era pana in punctul in care am renuntat la joc).

De asemenea, nu sunt convins ca glumele sunt slabe inadins, din moment ce se extind si la alte AI-uri - am avut foarte multe momente in care imi era clar ca ar fi trebuit sa fiu amuzat, dar modul fortat in care erau abordate si replicile banale, previzibile sau chiar enervante imi provocau doar cringe. Daca deschid un walkthrough prin momente aleatorii cu ambele jocuri si compar, primul imi mentine atentia, pe cand la al doilea trebuie sa ma fortez sa continui vizionarea.
Last edited by ne0lith on 27 Jan 2017, 10:14, edited 1 time in total.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Mie mi-a plăcut. Portal 2 >>> Portal.
REMEMBER CITADEL
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

N-am jucat Portal 2, dar sunt complet de acord cu neolith. Principala calitate a primului Portal era o briza de aer proaspat intr-o lume sufocata de francize si lumi aflate intr-un perpetuu "to be continued". Ce importanta mai are rezolvarea conflictului cand oricum o iei de la capat in sequel. Portal era un joc cu un inceput si un sfarsit. Portal 2 ruined that.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Asta e o constanta paguboasa a industriei (dpdv al unui mediu care incearca sa faca trecerea catre sfera artistica), mania continuarilor. Portal 2, insa, e una dintre continuarile cele mai inteligente si atragatoare. Pana la urma, umorul tine mult de gustul personal, daca nu te-a coafat cel din Portal 2, asta e, insa jocul e mult mai mult decat partea comica.

Nu vad cu ce a stricat Portal 2 Portal 1, atata timp cat nici macar nu ai jucat continuarea si nici nu te obliga nimeni s-o faci. :lol:
ola small dickie
Big Daddy

Stokkolm wrote:N-am jucat Portal 2, dar sunt complet de acord cu neolith. Principala calitate a primului Portal era o briza de aer proaspat intr-o lume sufocata de francize si lumi aflate intr-un perpetuu "to be continued". Ce importanta mai are rezolvarea conflictului cand oricum o iei de la capat in sequel. Portal era un joc cu un inceput si un sfarsit. Portal 2 ruined that.
fucking proper logic right there.

portal 2 e naspa pt ca e continuarea lui portal 1
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Mda, că există campania co-op excelentă, tot deturul ghidat de vocea lui Simmons, că puzzle-urile sunt amuzante și uneltele noi distractive, toate astea sunt umbrite de faptul că te enervează Wheatley... care BTW exact așa este gîndit, un pulet enervant - Intelligence Dampening Sphere, ăsta-i personajul. Iar scriitura este excelentă pentru un produs adresat tuturor, nu vreunei nișe selecte. Într-adevăr, nu e genul de umor care să merite revizitat (cum e Discworld, că tot a menționat altundeva Marius), dar, din nou, pentru o chestie destinată fățiș maselor, e surprinzător în cele mai bune moduri posibile.
Că nu-ți place, aici e o chestie de gust, cum au spus și alții, dar să fi trecut prin niscai jocuri și să zici că Portal 2 este per total nasol... poți, dar în afară de chestii care țin strict de gusturile tale nu prea ai de ce să te legi.

O chestie totuși evidentă este ritmul ușor forțat pe alocuri, asta am remarcat și eu, parcă te iau cu fărașul. Și finalul? Come on, unele lucruri sunt pur și simplu bune și e evident pentru trei sferturi de planetă, nu-i nevoie să fii edgy. Limpede precum o Cola cu gheață.
Last edited by caleb on 27 Jan 2017, 11:14, edited 1 time in total.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

ola small dickie wrote:fucking proper logic right there.

portal 2 e naspa pt ca e continuarea lui portal 1
"Taxi Driver 2: dupa ce a servit 10 ani in inchisoare, Travis e eliberat inainte de termen pentru buna purtare si se angajeaza din nou ca sofer de taxi, de data asta in Los Angeles. Incearca sa fie un om schimbat care vrea sa-si intemeieze o familie si sa duca o viata normala. Isi gaseste o prietena, dar cu timpul devine suspicios fata de faptul ca aceasta ii cere mereu bani cand petrec timp impreuna, si intr-un finala descopera ca e o prostituata adolescenta in slujba unui pimp influent din LA. Travis trebuie sa isi puna din nou in practica abilitatile in materie de arme de foc pentru a salva orasul."
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

"N-am jucat Portal 2, dar sunt de acord.."
Fucking play it.

"N-am băut Cola, dar sunt de acord că e sărată" Fun stuff.
Last edited by caleb on 27 Jan 2017, 11:16, edited 1 time in total.
ola small dickie
Big Daddy

@stokkolm: portal 2 poate fi prost pt ca este el insusi un joc prost. nu poate fi un joc bun care are napastuita soarta de a se transforma automat in joc prost doar pt ca a existat un portal 1.
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

@caleb: Pot spune ca este nasol din moment ce primul mi-a placut foarte mult, nu este ca si cum ar fi dintr-un gen ce nu poate aduce nimic pentru mine. Iar Wheatley e doar o parte, aia cea mai vizibila, ce a dat fix pe langa cu scriitura - sau ma rog, intentia de a te enerva cu replici penibile a functionat, numai ca prezenta lui este extinsa atat de mult incat si pacingul in sine are de suferit serios. It gets old and annoying FAST. Am mentionat ca am avut aceleasi senzatii de face-palm si la replicile venite din partea altor NPC-uri, n-am gasit ceva care sa-l salveze. Practic din primele momente am fost bombardat cu umor fortat ce incearca mai mult sa stabileasca recorduri de glume pe minut decat sa construiasca atent si sa iti dea momente de respiro inainte de a te surprinde cu ceva.

In termeni absoluti pot vorbi si eu, scriitura este slaba pentru un urmas al lui Portal. Sa fi trecut prin primul sau prin alte jocuri cu un umor bine scris si sa spui ca succesorul este la un nivel ridicat...poti, dar in afara de chestii ce tin de gusturi nu ai cum sa argumentezi :)

Oricum, la modul serios acum, calitatea perceputa a scriiturii este un aspect indispensabil pentru un jocul asta - daca gasesti replicile ca fiind jenante, nu are rost sa continui sa il joci ca pe un simplu puzzler, cu sonorul dat pe mut pentru a nu-ti provoca nervi.

LE: N-am ajuns la final sau in alte momente mari ale jocului, efectiv n-am putut continua dincolo de primele 30 minute or so.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

^^De-aia ai rămas cu impresia asta, fiindcă practic necontinuînd ai ratat tot miezul. Dar dacă ții bine minte, faza din primul unde te trimit la incinerat a reprezentat din cîte aud sfîrșitul perceput de un număr considerabil de jucători. După care, din nou, urma miezul. Ori aia e o potențială gafă astronomică de game design, spre deosebire de ce zici tu. Rly, vezi un let's play ceva după punctul respectiv dacă n-ai făcut-o deja, nu e nevoie să rabzi prin părțile care te enervează. Și campania coop nu depinde de single, joacă-l cu un prieten.

VV - LE - Nici mie parcă nu-mi vine să cred. Cred că ține mult și de starea în care te prinde plus ce distracții audiovizuale ai consumat în perioada de dinainte. Eu m-am păstrat fresh pentru el.

Nu zic că n-ai 'voie' să te iei de el, dar e unul dintre cele mai 'self-aware', autoironice și jucăușe jocuri făcute vreodată care își atinge ținta impecabil. Pe mine de-aia m-a și enervat Talos Principle, că vine după Portal, fură de la el cu toptanul și bagă în schimb un cadru narativ și tonuri de un patetism autist, iar ritm, bun sau prost, jocul ăla nu are de niciun fel. Nu spart al enșpelea zid, nu umor, nu nimic. Ăla e overrated.
Last edited by caleb on 27 Jan 2017, 11:43, edited 8 times in total.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Repet, ma minunez cum poate fi cineva atat de excedat de umorul din Portal 2. Poti sa-l consideri mai rece sau mai cald, dar sa te faca sa inchizi jocul dupa 30 de minute, mi se pare aproape incredibil. :) Sigur, ai tot dreptul.
Locked

Return to “Forum Drafts”