Wot I Think: Divinity – Original Sin
Divinity: Original Sin review@PCGamer
Au început să apară, dar na... nu citesc nimic oricum, să nu mă spoilăresc. M-au mai dezamăgit câteva chestii pe parcurs, se pare că nu e atât de apropiat de Divinity 2 cum speram, acolo umorul era mai inteligent, satiric, aici e mai degrabă pueril și superficial. Nu se compară la dialoguri, dar măcar își fac apariția câteva personaje consacrate. Also, dacă oricum joc cu lone wolf pe ambii și din ce îmi dau seama însoțitorii nu au prea fost o prioritate, cred că puteau să nu se obosească, personalitățile alea nu au rost, ori joci co-op, ori singur, ceva AI dubios care să aleagă liniile de dialog e mai dăunător decât să te joci cu tine.
Iar restul însoțitorilor puteau fi lăsați doar ca prezență, preferam să ignore acest aspect și să se concentreze pe ciclul zi-noapte și efectele meteo. A ratat de puțin goal-ul pe kickstarter pentru astea, dar până la urmă nu e un joc finanțat doar pe kickstarter, era în dezvoltare de ceva vreme și e regretabil că s-au orientat pe chestii mai puțin importante, în loc de efectele de mediu care ar fi făcut sistemul de luptă chiar mai complex (și imersiv). Actual, e puțin cam pus cu mâna, plouă aici, e soare la 2 pași în dreapta, etc.
În rest mi se pare ok, sunt combinații de vrăji și abilități relativ OP, dar pe hard nu toate sunt viabile (glass cannon), all in all până acum dificultatea mi se pare ok, pentru că și găsirea acestor abilități și combinații optime e parte din farmecul jocului, și în orice RPG trebuie să ai momente în care rupi tot. De asemenea, având un sistem de luptă/vrăji atât de deschis, balansarea era extrem de dificil de realizat.
Și da, are printre cele mai reușite sisteme de luptă turn based implementate vreodată într-un RPG.