Ce v-a plăcut dintre jocurile din 2025? Ce v-a dezamăgit, ce n-ați apucat încă să butonați? Ce clasici ați revizitat? Ce așteptări aveți de la noul an?
Eu ca de obicei o să las topul pe ultima zi din an, poate mai recuperez din backlog pe parcurs.
Eu si as fi vrut sa am mai mult timp pentru jocuri. A fost un an neasteptat de bun in lansari. Nu parea la inceput...
Doar cateva dintre cele lansate si pe care as fi vrut sa am timp sa le joc:
South of Midnight
Tempest Rising
Doom The Dark Age
Clair Obscur: Expedition 33
Tainted Grail: The Fall of Avalon
Blue Prince
Death Stranding 2
Mario Kart World
Mafia: The Old Country
Hollow Knight: Silksong
Hell is Us
SILENT HILL f
In schimb am bagat la greu Kingdome Come Deliverance 2
Acum joc Atomfall si imi place destul de mult.
Am mai jucat din ce s-a lansat anul asta Titan Quest 2 in EA care pare promitator, Hades 2, Battlefield 6, Dune Awakening, Donkey Kong Bananza pe Switch 2,
Am revizitat clasici precum FEAR, Half-Life 2 (il rejoc anual), FarCry 1, Crash Team Racing pe PS1
Pentru anul care vine vreau sa continui cu backlog-ul din 2025 si sa joc mai mult pe sistemul cu WinXp si cel cu Win2000.
2025 a fost un an foarte solid, mai ales pentru lansările indie și AA. În același timp este și anul în care m-am jucat cel mai puțin. Mai jos aveți câteva dintre jocurile care mi-au trecut prin mână, o bună parte nici măcar duse până la capăt, dar jucate suficient pentru un verdict.
La fel ca în anii trecuți, voi folosi cele trei căprării în care împărțeau pe vremuri cei de la muzicisifaze.com topul albumelor românești. Cred că se înțelege de la sine semnificația fiecărei categorii.
Oxigen
1. Hollow Knight: Silksong
Samus beware. There's a new queen in town.
2. Absolum
Dragon's Crown altoit cu o mlădiță roguelite. F fun în co-op.
Azot
3. Strange Jigsaws
Un nume sugestiv pentru această colecție de puzzle-uri de tip think outside the box.
4. Death Stranding 2: On The Beach
Un subtitlu alternativ ar fi More Of The Sam(e). Merge. Pe jos. Dar și pe surfboard futurist.
5. Routine
Nu inovează genul plimbărelii horror, dar primește bonus pentru estetică și atmosferă. Destul de spoopy.
Alte gaze
6. Ghost Of Yotei
Încă un simulator de eliberat taberele de pe hartă. Eh. Probabil ultimul Assassin's Creed pe care-l mai joc.
Mențiuni onorabile merg și la
- Hades 2 - pe care l-am frecat destul de mult în early access, dar n-am apucat să-l revizitez cum se cuvine în acest an
- No Rest For The Wicked - al cărui update consistent de conținut ieșit anul ăsta mi-a adus câteva zeci de ore de fun
Se mai reportează pentru la anul: Clair Obscur, Dispatch, Deltarune, Blue Prince, Citizen Sleeper 2 și câte și mai câte.
Jocurile pe care le aștept cel mai mult în 2026:
- Mewgenics
- Saros, de la devii lui Returnal
- nush, nu-mi mai vine nimic în minte
Ca de obicei, nu am jucat nimic din anul curent. Sau ma rog, am jucat doua ore de clair obscur dar m-a plictisit.
Referitor la "Ghost of ...", eu am fost surprins sa aflu ca e de fapt un open world action stealth default in ceea ce priveste gameplay-ul. La cat de hype-uita e seria asta ma asteptam sa faca ceva inovativ sau macar interesant la gameplay, dar nop.