Game of the Year 2025 - Forum edition

Tot ce se poate spune despre boala noastră cea mai gravă.
Post Reply
Mahdi
Necromancer

Game of the Year 2025 - Forum edition

Post by Mahdi »

E timpul pentru threadul anual în care trecem în revistă ( ;) ) bucuriile și dezamăgirile pe plan gameristic de anul ăsta.
Topicurile din anii trecuți: Ce v-a plăcut dintre jocurile din 2025? Ce v-a dezamăgit, ce n-ați apucat încă să butonați? Ce clasici ați revizitat? Ce așteptări aveți de la noul an?

Eu ca de obicei o să las topul pe ultima zi din an, poate mai recuperez din backlog pe parcurs.
REMEMBER CITADEL
marvas
vrășmaș mârșav

Re: Game of the Year 2025 - Forum edition

Post by marvas »

imi pare rau ca nu am incercat inca Blue Prince, in rest nu stiu daca am jucat ceva de anul asta, dar nici nu am regrete.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Eu si as fi vrut sa am mai mult timp pentru jocuri. A fost un an neasteptat de bun in lansari. Nu parea la inceput...
Doar cateva dintre cele lansate si pe care as fi vrut sa am timp sa le joc:

South of Midnight
Tempest Rising
Doom The Dark Age
Clair Obscur: Expedition 33
Tainted Grail: The Fall of Avalon
Blue Prince
Death Stranding 2
Mario Kart World
Mafia: The Old Country
Hollow Knight: Silksong
Hell is Us
SILENT HILL f

In schimb am bagat la greu Kingdome Come Deliverance 2
Acum joc Atomfall si imi place destul de mult.

Am mai jucat din ce s-a lansat anul asta Titan Quest 2 in EA care pare promitator, Hades 2, Battlefield 6, Dune Awakening, Donkey Kong Bananza pe Switch 2,

Am revizitat clasici precum FEAR, Half-Life 2 (il rejoc anual), FarCry 1, Crash Team Racing pe PS1

Pentru anul care vine vreau sa continui cu backlog-ul din 2025 si sa joc mai mult pe sistemul cu WinXp si cel cu Win2000.

GOTY Kingdome Come Deliverance 2
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

2025 a fost un an foarte solid, mai ales pentru lansările indie și AA. În același timp este și anul în care m-am jucat cel mai puțin. Mai jos aveți câteva dintre jocurile care mi-au trecut prin mână, o bună parte nici măcar duse până la capăt, dar jucate suficient pentru un verdict.

La fel ca în anii trecuți, voi folosi cele trei căprării în care împărțeau pe vremuri cei de la muzicisifaze.com topul albumelor românești. Cred că se înțelege de la sine semnificația fiecărei categorii.

Oxigen

1. Hollow Knight: Silksong
Samus beware. There's a new queen in town.

2. Absolum
Dragon's Crown altoit cu o mlădiță roguelite. F fun în co-op.

Azot

3. Strange Jigsaws
Un nume sugestiv pentru această colecție de puzzle-uri de tip think outside the box.

4. Death Stranding 2: On The Beach
Un subtitlu alternativ ar fi More Of The Sam(e). Merge. Pe jos. Dar și pe surfboard futurist.

5. Routine
Nu inovează genul plimbărelii horror, dar primește bonus pentru estetică și atmosferă. Destul de spoopy.

Alte gaze

6. Ghost Of Yotei
Încă un simulator de eliberat taberele de pe hartă. Eh. Probabil ultimul Assassin's Creed pe care-l mai joc.

Mențiuni onorabile merg și la
- Hades 2 - pe care l-am frecat destul de mult în early access, dar n-am apucat să-l revizitez cum se cuvine în acest an
- No Rest For The Wicked - al cărui update consistent de conținut ieșit anul ăsta mi-a adus câteva zeci de ore de fun

Se mai reportează pentru la anul: Clair Obscur, Dispatch, Deltarune, Blue Prince, Citizen Sleeper 2 și câte și mai câte.

Jocurile pe care le aștept cel mai mult în 2026:
- Mewgenics
- Saros, de la devii lui Returnal
- nush, nu-mi mai vine nimic în minte

Cam atât, v-am pupat. Ne vedem la anul!
REMEMBER CITADEL
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Ca de obicei, nu am jucat nimic din anul curent. Sau ma rog, am jucat doua ore de clair obscur dar m-a plictisit.

Referitor la "Ghost of ...", eu am fost surprins sa aflu ca e de fapt un open world action stealth default in ceea ce priveste gameplay-ul. La cat de hype-uita e seria asta ma asteptam sa faca ceva inovativ sau macar interesant la gameplay, dar nop.
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

E hypeuit pt ca a fost PS exclusive, fanboys acolo nu s-au mai maturizat. Daca era doar PC ar fi fost primit meh, iar daca era doar Xbox ar fi trecut la capitolul răgălii microsoft.
Ah, iar daca era nintendo era considerat omega GOTY
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Din ce am jucat si terminat anul asta cea mai placuta surpriza a fost Lego Voyagers, cel mai cozy joc pe care l-am jucat in ultimii ani. Dar e prea scurt ca sa fie considerat mai mult.

Asadar GOTY pt mine ar fi Kingdom Come Deliverence 2, chiar daca inca nu l-am jucat pe indelete.
sleepknot
Headless Kamikaze

Post by sleepknot »

Am incercat si eu Ghosts of Tsushima pe PC si m-a lasat rece: lumea asa un semi-fantasy nereusit, open world repetitiv, si povestea cam trasa de par. Ghosts of Yotei ma atrage putin fiindca pare sa aibe combatul mai fluid si sa fie mai axat pe stealth, ceea ce imi lipsea in primul (*A se nota ca nu am jucat niciun AC de la AC 2 - cu exceptia Unity, care mi-a placut). O sa-l joc daca va iesi si el pe PC.

Legat de 2025, KCD2 si Tainted Grail au fost delicii pentru mine, de mult nu am avut asa titluri bune pe partea de First person action RPGs. Sunt jocuri foarte imersive si timpul petrecut in ele simt ca a rodit sufleteste. KCD 2 clar GOTY. Tot din 2025 am in plan sa joc Atomfall si Necromancer's Tale. Au fost si cateva jocuri pe care le-am anticipat mult anul asta si care m-au dezamagit: Mortha (clunky rau combatul), Lords of Ravage (mediocru), ZERO PROTOCOL (cam neterminat).

Altfel, in ultimii ani am cam intrat in categoria "patient gamers", rareori jucand jocuri in anul in case se si lanseaza. Am rejucat in schimb HL 1 si Opposing Force, HL 2 in coop (Synergy), am petrecut mult timp in Morrowind si am stat mai mult in social/coop games: Shadow Warrior, Far Cry 5, LOTR Moria, WoW vanilla putin - toate foarte fun. Ma gandesc la anu sa revin la cRPG-uri mai clasice/retro, si dupa multi ani inapoi catre Third-person action/shooters. Dar da, 2025 a fost un an excelent pentru indies, si am multe titluri de procesat retroactiv.

Ce astept cel mai mult (sper in 2026): Ardenfall, D.O.R.F , Hibernaculum (devii de la Machinarium); plus din categoria "astept sa iasa din Early Access ca sa le joc": Banquet for Fools, Stygian: Outer Gods, Peripeteia.

La multi ani, timp si sanatate sa fie
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
joonior_bmf
Gravity e un film misto

Post by joonior_bmf »

Nu voi mai apuca sa termin nimic inainte de sfarsitul anului, so might as well.

1. Expedition 33. Un joc de calitate, de la un studio relativ mic. Desi am probleme cu gameplay-ul, si felul in care a fost incadrat fara disputa in nisa RPG, coloana sonora si stilul artistic il eleva peste alte jocuri lansate in 2025, pentru mine.

2. Promise Mascot Agency. Un joculet comfy. Protagonistul e un "recuperator/rezolvator de probleme" pentru un clan yakuza. Dar o afacere se deraiaza, si e fortat sa se retraga intr-un orasel pustiu, in care opereaza o agentie de mascote. Trebuie sa salveze agentia de la ruina, si in acelasi timp sa curete orasul. Si la propriu, si metaforic. E inspirat din filme clasice de gen, si in general de mijlocul erei showa. Vocea protagonistului e acelasi actor care il interpreteaza pe Kiryu in seria RGG.

3. Easy Delivery Co. Inca un joc comfy. Esti curier pentru o companie de transport, intr-un orasel de munte. Trebuie sa faci livrari si upgrades graduale la masina, pentru a putea ajunge eventual la originea problemelor din oras. Soundtrack surprinzator de chill.

Alte titluri din 2025 pe are nu le-am terminat, sau la care nu am ajuns inca. Si nu stiu cand voi ajunge la ele, dar asta e ncsf:
-Deadeye Deepfake Simulacrum. un immersive sim minimalist, dar cu mecanici complexe. poti hack-ui de toate. inclusiv proiectile in zbor. dar poti rezolva misiunile si guns blazing, sau stealth.
-Skin Deep. inca un imsim smecher. l-am luat recent, dar inca nu am intrat in el. e mai goofy decat un System Shock sau Prey, dar are mecanici istete.
-KCD 2. candva. nu am jucat nici primul inca. l-am inceput, dar sistemul de salvare nu mi-a priit, si mi-am zis ca il voi relua cand voi avea rabdarea adecvata. nu ajuta nici faptul ca as fi fortat sa-l joc pe consola, so no mods for me.
-Pirate Yakuza in Hawaii. e Yakuza. dar cu pirati. si batalii navale. in Hawaii.
-Routine. daca s-ar fi lansat in urma cu un deceniu, poate l-as fi cumparat. acum nu ma mai impresioneaza. meh, eventual.
-Tempest Rising. RTS single player. cu base building. in anul curent.
-The Hundred Line. JRPG cu scene VN, si autism de Danganronpa. am jucat demo-ul, e ok.
-Tainted Grail. arata bine csz.
-Silksong. poate daca voi termina vreodata primul.
-Hell is Us si Cronos. la ambele ma atrag stilul vizual si atmosfera scifi/weird fiction//horror. Desi par janky.
-Hades 2. simt ca am jucat ce era de jucat in primul. dar poate are si asta destule aditii pentru a-mi reaprinde scanteia. vom vedea.
-Silent Hill f. poate nu foarte Silent Hill, dar indeajuns de.
+o mana de alte indies care mi-au facut cu ochiul: Slender Threads, Clover pit, Troleu, Ball x Pit, Absolum, Kingdoms of the Dump, Stray Children, Silly Polly Beast, Effulgence, Terminator No Fate. si poate altele de care am uitat.

Pentru anul viitor, sper sa apuc: Judas, Clockwork Revolution, Dawnwalker, Mewgenics.

Mentiune speciala: Umamusume Pretty Derby.
Singurul motiv pentru care nu l-am inclus in podium, si nu i-am acordat titlul de jocul anului, e pentru ca tehnic vorbind, s-a lansat in 2021. In Japonia. Si de abia in 2025 la nivel global. Altfel, surclaseaza orice altceva din anul asta. Mai mult decat un mobile gacha, a devenit un fenomen mondial. Ba chiar, a reusit sa introduca o noua generatie de fani in cursele de cai. Si publisherul se numara acum printre sponsorii unor curse de prestigiu, ca Breeders Cup si Kentucky Derby. Dar efectele culturale s-au extins peste mediul anime/manga. A avut si un crossover oficial cu filmul Top Gun Maverick :lol: In fine, e "cute girls doing cute things", dar e si serie sportiva. si e wholesome.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Easy Delivery Co l-am inceput si eu, pare nice.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

Deliver At All Costs e singurul joc de anul asta pe care l-am inceput de curand. Crazy fun, y'all!
Post Reply

Return to “Jocuri”